PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Temel Bilgiler ve Yatırım Araçları
Advertisements

SERMAYE PİYASASI KURULU
Öğretim Görevlisi Süleyman DAL
İşletmelerde Finans Faaliyetleri 9
KREDİ İŞLEMLERİ Doç. Dr. Mustafa ÇEKER Çukurova Üniversitesi
GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?
İŞLETME II FİNANSMAN FONKSİYONU 4.DERS Yrd. Doç. Dr. Recep KILIÇ
Tanım Muhasebe, bir örgütün ekonomik kaynaklarının oluşumunu, bu kaynakların kullanılma biçimini, örgütün işlemleri sonucunda bu kaynaklarda meydana.
MENKUL KIYMETLER ÜNİTE 7
Menkul Sermaye İradı.
SERMAYE PİYASASI KURUMLARI
İşletmelerin Yasal Kuruluş Türleri
İşletmelerin Yasal Kuruluş Türleri
REPO:Geri alım işlemidir
SERMAYE PİYASASI Sermaye piyasası basit bir tanımla sermaye arz ve talebinin karşılaştığı bir piyasadır. Sermaye kısaca orta uzun ve sonsuz vadeli fonlar.
KOLLEKTİF YATIRIM KURUMLARI
YATIRIM FON VE ORTAKLIKLARININ VERGİLENDİRİLMESİ
KIYMETLİ EVRAKIN TÜRLERİ
PİYASA ANALİZİ Doç. Dr. Ömer Özçiçek.
Bankaların Faaliyet Konuları
GELİR ORTAKLIĞI SENETLERİ
HİZMET ÜRETEN İŞLETMELER
SERMAYE PİYASASINDA FAALİYET GÖSTERMESİNE İZİN VERİLEN DİĞER KURUMLAR
SERMAYE PİYASASI HUKUKUNA GİRİŞ
1 Abdullah Kaya Sermaye Piyasası Kurulu Genel Olarak Risk Sermayesi Yatırım Ortaklıkları Mevzuatı ve Değişiklik Önerileri.
ÜNİTE 5 (Bölüm 1) FİNANSAL ANALİZ
KOLLEKTİF YATIRIM KURUMLARI
BANKACILIK HİZMET VE ÜRÜNLERİ
FİNANSAL SİSTEM Bir ekonomi de fonları talep edenler fonları arz edenler bunlar arasındaki fon akımlarını düzenleyen kurumlar fon akımını sağlayan araç.
ANONİM ŞİRKETLER Doç. Dr. Mustafa ÇEKER.
GENEL MAKRO EKONOMİK DEĞERLENDİRME VE 2009 YILI BÜTÇESİ HASAN BASRİ AKTAN MALİYE MÜSTEŞARI 30 Ocak 2009 – İSTANBUL T.C. MALİYE BAKANLIĞI.
KOLEKTİF YATIRIM KURULUŞLARI
MUHASEBE 2 11-MENKUL KIYMETLER
Menkul Sermaye İradı.
Menkul Kıymet Borsaları
Ders 1 Hüseyin İlker Erçen
Ali AFACAN Merkez Döner Sermaye Saymanlığı KAYNAKLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE NEMALANDIRMA Kamu Haznedarlığı Uygulaması Kamu Haznedarlığı Uygulamasının.
İşletmenin çeşitli kaynaklardan topladığı fonlar işletme amaçlarını gerçekleştirecek biçimde sabit duran varlıklar ile stoklar, alacaklar ve nakitten oluşan.
YATIRIM FONLARI NEDİR Yatırım fonları halktan topladıkları paralar karşılığı, hisse senedi, tahvil/bono, özel sektör borçlanma araçları, ters repo gibi.
GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI
Bakanlığımız yönetiminde ve kullanımında bulunan taşınmazlar ;
YATIRIM Yatırım, belirli bir kaynağın ya da değerin, gelir sağlamak amacıyla kalıcı bir biçimde kullanılmasıdır. Tüketim kavramından temel farkı, kullanılan.
YATIRIM FONLARI - Menkul Kıymet Yatırım FonlarıMenkul Kıymet Yatırım Fonları - Borsa Yatırım FonlarıBorsa Yatırım Fonları - Serbest Yatırım FonlarıSerbest.
YRD.DOÇ.DR(YMM-BD-DU) E.YASEMİN YEGİNBOY 1. 2 FİNANSAL OLMAYAN PİYASALAR FİNANSAL OLMAYAN PİYASALAR REEL SEKTÖR ÜRETİM YAPAN SANAYİ, TİCARET VE HİZMET.
Arz Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. İkinci Gayrimenkul Yatırım Fonu Varlıklarınıza değer katıyor, fırsatlarınızı kazanca dönüştürüyoruz…
YATIRIM ve FİNANS TEORİSİ
YATIRIM FONLARI SPK MEVZUATI.
DENETİM VE GÖZETİM
FİNANSAL KURUMLAR KURUMLAR BİRLİĞİ (FKB)
SERMAYE PİYASASI KURUMLARI
PARA ve PARANIN FONKSİYONLARI
Sermaye piyasası kurumlarının ayrımı:
Türkiye Sermaye Piyasaları
Kamu Altyapı Yatırımları: Bağımsız Şirket ve Özkaynak Finansmanı
SERMAYE PİYASASI FAALİYETLERİ
BANKALARIN FAALİYETE GEÇMESİ
ŞEMSİYE FON Katılma payları tek bir içtüzük kapsamında ihraç edilen tüm fonları kapsayan yatırım fonudur.
FİNANSAL SİSTEM VE FİNANSAL PİYASALAR
YRD.DOÇ.DR(YMM-BD-DU) E.YASEMİN YEGİNBOY
GAYRİMENKUL YATIRIM FONLARI VE VERGİLENDİRİLMESİ
FİNANSAL SİSTEM.
YATIRIM ORTAKLIKLARI YATIRIM FONLARI VE HEDGE FONLAR
FİNANSAL ARAÇLAR Tanım ve Kavramlar.
İkinci Bölüm Finansal Sistem, Finansal Pazarlar, Finansal Kurumlar ve Finansal Enstrümanlar.
İŞLETMELERİN SINIFLANDIRILMASI
İÇİNDEKİLER Finansal Amaç, Finans Fonksiyonu, Finansal Çevre Finansman Nedir? Finansal Yönetimin Amaçları Firmanın Organizasyonu İşletme Örgütlerinde Biçim.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Türkiye Sermaye Piyasaları
Sunum transkripti:

PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİ Portföy yönetim sözleşmesinin veya portföy yönetimi vekaletinin temelinde, yatırımcının yönetimi üstlenen aracı kuruma veya portföy yönetim şirketine güveni yatmaktadır. Bu sebeple portföy yönetimi hukuki niteliği itibarıyla bir inançlı hukuki işlemdir. Portföy ise servetin oluşturulma şeklidir. Bu şekil; nakit, kıymetli madenler, döviz, mevduat, sermaye piyasası araçları veya gayrimenkul olarak oluşturulabilir.

GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM FONLARI  

GİRİŞİMCİ SERMAYE YATIRIM FONLARI Kanun hükümleri uyarınca nitelikli yatırımcılardan katılma payı karşılığında toplanan para ya da iştirak paylarıyla, pay sahipleri hesabına, inançlı mülkiyet esaslarına göre, üçüncü fıkrada belirtilen varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla Kuruldan faaliyet izni alan portföy yönetim şirketleri ve girişim sermayesi portföy yönetim şirketleri tarafından bir içtüzük ile süreli olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan mal varlığıdır.

GİRİŞİM ŞİRKETİ   Türkiye’de kurulu veya kurulacak olan, gelişme potansiyeli taşıyan ve kaynak ihtiyacı olan şirketleridir.

GAYRİMENKUL YATIRIM FONLARI  

Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklardır. GAYRİMENKUL YATIRIMI Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklardır.   İŞLETMECİ ŞİRKET Kurucu ile yaptığı bir sözleşme çerçevesinde fon portföyünde bulunan otel, hastane, alışveriş merkezi, iş merkezi, ticari parklar, ticari depolar, konut siteleri, süper marketler ve bunlara benzer nitelikteki gayrimenkulleri ticari maksatla işleten şirketidir.

Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklardır. GAYRİMENKUL YATIRIMI Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklardır.   İŞLETMECİ ŞİRKET Kurucu ile yaptığı bir sözleşme çerçevesinde fon portföyünde bulunan otel, hastane, alışveriş merkezi, iş merkezi, ticari parklar, ticari depolar, konut siteleri, süper marketler ve bunlara benzer nitelikteki gayrimenkulleri ticari maksatla işleten şirketidir.

GAYRİMENKUL YATIRIM FONU Fon, Kanun hükümleri uyarınca nitelikli yatırımcılardan katılma payları karşılığında toplanan paralarla, pay sahipleri hesabına inançlı mülkiyet esaslarına göre belirtilen varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacıyla Kuruldan faaliyet izni alan portföy yönetim şirketleri ve gayrimenkul portföy yönetim şirketleri tarafından bir içtüzük ile süreli veya süresiz olarak kurulan ve tüzel kişiliği bulunmayan malvarlığıdır. Bununla birlikte, fon, tapuya tescil ve tescile bağlı değişiklik, terkin ve düzeltme işlemleri ile sınırlı olarak tüzel kişiliği haiz addolunur.

GAYRİMENKUL YATIRIM FONU Fonlar, aşağıda sayılan varlık ve işlemlerden oluşan portföyü işletmek amacı dışında herhangi bir işle uğraşamazlar: a) Gayrimenkuller ve gayrimenkule dayalı haklar, b) Özelleştirme kapsamına alınanlar dahil Türkiye'de kurulan anonim ortaklıklara ait paylar, özel sektör ve kamu borçlanma araçları, c) 7/8/1989 tarihli ve 89/14391 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar hükümleri çerçevesinde alım satımı yapılabilen, yabancı özel sektör ve kamu borçlanma araçları ve anonim ortaklık payları, ç) Vadeli mevduat ve katılma hesabı, d) Yatırım fonu katılma payları, e) Repo ve ters repo işlemleri, f) Kira sertifikaları ve gayrimenkul sertifikaları, g) Varantlar ve sertifikalar, ğ) Takasbank para piyasası işlemleri, h) Türev araç işlemlerinin nakit teminatları ve primleri, ı) Kurulca uygun görülen özel tasarlanmış yabancı yatırım araçları ve ikraz iştirak senetleri, i) Kurulca uygun görülen diğer yatırım araçları.

FON GİDERLERİ Fon yönetim ücreti Kurul ücreti Tescil ve ilan giderleri Bağımsız denetim ücreti Saklama ücreti Fonun yükümlüsü olduğu vergiler Diğer giderler