Konu: Vishṇu Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ PSİKİYATRİ ANABİLİM DALI
Advertisements

KÜÇÜK İTFAİYECİ lütfen sesi açıp Tıklayınız..
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü
SUNUMMAT MATEMATİK SİSTEMİ SAYESİNDE BİR KÂBUS OLMAKTAN ÇIKTI.
Maçı kazanacak ilk 11! Eğitim
Dünyayı düzeltmek için
Allah’ı Arayan İnsan: Hz. İbrahim
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
Günlerden bir gün zengin bir baba oğlunu köye götürdü.
Yavrum ve ben.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
İCRA HUKUKUNDA TARAFLAR
KRONİK BÖBREK HASTALIKLI HASTAYA YAKLAŞIM
YEŞİM ÇAKIR 8/A 535.
Okulun ilk günü, ilk derste profesörümüz, önce kendini tanıttı, sonra 'Bu yıl, yepyeni bir öğrencimiz var. Çok ilginç biri bakalım bulabilecek misiniz'
İskoçya’da yoksul mu yoksul bir çift yaşardı. Fleming'di adı
Hristiyanlık Günümüzde Yaşayan Dinleri Tanıyalım
Türkçe Yaz Tatili Ödevleri 8-A.
Tavşanlar ülkesinde o gün okullar açılıyormuş
BİR ÖYKÜ.
Lütfen okuyun (5 dakikanızı alır)
KRALIN OĞLU İlknur Eryiğit 2011 DEM.
Ş enel KARAMAN Psikolog Olay/Durum/Hikaye: Problem Nedir? Sorun Kimin? Kim/Kimler Çözecek? Hedefimiz Ne? Kim Ne Yapacak?
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
JOHANN STRAUSS, JR. (Viyana, Viyana, 1899) ESERLERİ HAYATI
 1980’de doğdum ve 1989 Kasımında Diyabetle Tanıştım  Marmara Üniversite Hukuk mezunuyum  2004 yılından beri serbest avukatlık.
GENÇ RESSAM.
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
Greyfurt suyu hakkinda bir mühendisin uyarisi...! Merhaba, Mutlaka bilmeniz gereken bir olaydan bahsedecegim. Bundan Yaklasik 1.5 yil once esim cok ciddi.
DONDURMAMA NE OLDU?.
7. BÖLÜM KAVRAM, BECERİ ve SOSYAL BECERİ ÖĞRETİMİ ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
Kalbinizin Sesini Dinleyin. Bu öykü, çiftlikten çiftliğe, yarıştan yarışa koşarak atları terbiye etmeye çalışan gezgin bir at terbiyecisinin genç oğlunun.
GEÇİŞLERDE TIKLAYINIZ
‘’İYİKİ DOĞDUN KIZIM’’ Dokuz Ocak Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde, Baban ile seni yaratmaya karar verdik! On Dokuz Ekim Bin Dokuz Yüz Doksan Üç tarihinde.
ÇİVİ.

ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU ORTAOKULU
Sevgili Öğrencilerim Yoğun bir çalışma sonrasında İyi bir tatili hakkettiğinize inanıyorum.Yine de tatilinizde Kitap okumayı ve konu tekrarları yapmayı.
Fareler İlk doğduklarında henüz tüyleri yoktur. Bir süre sonra yavaş yavaş büyürler veee..
Proje Sorumlusu : Yahya KARACA-Murat OTURAKLI Proje Yürütücüleri : Gamze ÖZBEDEN-Neslihan TÜRKÇÜER 1.
Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.
bitmeyen sevgi Genç adam ellerinde bir buket çiçek, sahile koşarak geldi... Gözleri şöyle bir sahilde gezindi, aradığını göremeyince ilk gördüğü banka.
BU DERSTE NELER İŞLEYECEĞİZ?
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri III
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Tural Garayev & Muhammet Hommenov
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler III
Konu: Purāṇalar ve Hint Edebiyatındaki Yeri
Pedagojİk formasyon sertİfİka programI ÖğreTİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta I Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler IV Vamana’nın Evrensel Formu
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri I
HİN 304- PURANALAR Konu:Bhāgavata Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri II
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri IV
GENÇLERDE UYUM.
Konu: Purāṇalar ve Genel Özellikleri V
HİN 304- PURANALAR Konu: Bhāgavata Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I
Konu: Vāmana Purāṇa’dan Örnek Efsaneler II
Bu olay, Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü 1993 yılında bitiren Dilek isimli bir kızın başından geçmiş. (Böyle anlatılıyor, soyadı.
Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü
KORELASYON KATSAYISI B. Ü. Tıp Fakültesi Biyoistatistik Anabilim Dalı Dr. Ayşe Canan Yazıcı.
HAZIRLAYAN : Özgür Arda Aslan 9A Wolfgang Amadeus Mozart, 27 Ocak 1756 yılında Avusturya'nın Salzburg kentinde doğmuştur. Babası Leopold Mozart, ablası.

YAŞLILAR İLE EL ELE Proje Sorumlusu : Yahya KARACA-Murat OTURAKLI
Doç. Dr. Yalçın KIRDAR Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi.
Temel Matematik 2 Diziler ve Seriler Ocak 2016 İstanbul Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FİLLER.
Sunum transkripti:

Konu: Vishṇu Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I HİN 304- PURANALAR Konu: Vishṇu Purāṇa’dan Örnek Efsaneler I Ermiş Prahlada XI. HAFTA Arş. Gör. Dr. Yalçın Kayalı Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Hindoloji Anabilim Dalı

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Vishṇu Purāṇa Ermiş Prahlada Efsanesi

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Bir zamanlar Daityaların Hiranyakashipu isimli bir kralı vardı. Bu kral tanrı Brahma’nın yardımıyla çok güçlenmiş ve üç dünyanın da hakimi olmuştu.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Ancak zaman içinde tanrı İndra başta olmak üzere bütün tanrılara karşı gelmeye başlamış ve bütün yaratıkları kendi hizmetine almıştı.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Üstelik gücüne o kadar güveniyordu ki herkesin ona itaat ve ibadet etmesini istiyor, kendinden başka hiçbir tanrıya ibadet edilmesini ve kurban sunulmasını istemiyordu.

HİN 304- PURANALAR Kralın Prahlada adında bir oğlu vardı. Bu oğul hocasının yanında kalıyor ve eğitim alıyordu. 2018/4/27

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Bir gün babası oğlundan öğrendiklerini anlatmasını istedi. Prahlada: ‘Emriniz üzerine öğrendiklerimi size anlatacağım. Dinleyiniz.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Başlangıcı, ortası ve sonu olmayan, her şeyin sebebi, kainatın tek hakimi Vishnu’ya ibadet etmem gerektiğini öğrendim. Duyduklarına inanamayan kral sinirden kıpkırmızı kesilmişti.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Guru’ya dönerek oğluna, düşmanı Vishnu ile ilgili bu bilgileri mi öğrettin diye sordu. Guru Prahlada’nın anlattıklarının kendisinin öğrettikleriyle ilgili olmadığını söyledi.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Prahlada anlattıklarını yüce ruh Vishnu’dan öğrendiğini, her şeyin yaratıcısının ve koruyucusunun da tanrı Vishnu olduğunu söylemesi üzerine kral daha çok hiddetlenerek prensi ve hocasını kovdu.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Hocasının evinde eğitimine devam eden Prahlada bir zaman sonra babasının huzuruna çağırıldı ve yine tanrı Vishnu’yu methetmeye başladı.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Bunun üzerine kral, sırasıyla yılanlara, fillere ve ateşe oğlunu yok etmesini emretti. Ancak hiçbiri ona zarar veremedi.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Zaman içinde Prahlada, krallıktaki genç çocuklara da Vishnu’nun mutlak ve egemen gücünü aşılamaya başlayınca, kral onu zehirlemeye karar verdi. Ancak zehir de prense etki etmedi.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Son olarak okyanusa atılan ve üstüne kayalar fırlatılan prens tanrı Vishnu’nun yardımıyla bu durumdan da kurtuldu.

HİN 304- PURANALAR 2018/4/27 Ona eziyet eden babası Hiranyakashipu Tanrı Vishnu’nun Narasimha formu tarafından yok edildi ve tahta prens Prahlada geçti. Tanrı Vishnu’nun yarı aslan yarı insan formudur.