Sİgara ve alkol’ün zararlarI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Prof.Dr.Numan Numanoğlu Özel TOBB ETÜ Hastanesi
Advertisements

SİGARA BİLGİLENDİRME AMAÇLI QUIZLER SERİSİ QUIZ 2 QUIZ’İ BAŞLAT
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SEMİNERİNE HOŞ GELDİNİZ
Toraks Derneği Tütün ve Sağlık Çalışma Grubu
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
ALKOL Alkollü içkiler, mayalanmış şekerli besinlerden elde edilen aklı, şuuru etkilemek suretiyle sarhoşluk veren maddelerdir.
SİGARA VE ALT SOLUNUM YOLU HASTALIKLARI
Sigara içmeyi deneyen her 4 kişiden 3’ü sigara tiryakisi olmaktadır.
Hazırlayan:Yunus Başaran
İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ
KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA VE
ADIYAMAN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ RUH SAĞLIĞI VE SOSYAL HASTALIKLAR ŞUBESİ
SİGARA VE ALKOL.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
KİLİS HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ TÜTÜN BİRİMİ
İlköğretim sınıflar ve ortaöğretim öğrencileri için eğitim seti
SİGARANIN ZARARLARI MADDE BAĞIMLILIĞI AKŞEHİR SELÇUKLU LİSESİ
SİGARANIN ZARARLARI GÜNEŞ ORTAOKULU.
Volkan Kanat Sercan Şener
HİPERTANSİYON VE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
SİGARA VE ALKOLÜN ZARARLARI
Tütün dumanında bulunan diğer bazı zararlı maddeler
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
Bilgidagi.com.
KÖTÜ ALIŞKANLARIN BAŞLAMA NEDENLERİ
Hak ve özgürlüklerin kullanımını engelleyen ZARARLI ALIŞKANLIKLAR
ALKOLLÜ İÇKİ İÇMEK VE UYUŞTURUCU KULLANMAK 2
Bu sunuda TBM için hazırlanmış olan «Dumansız Bir Hayat İçin» adlı (Metin: Itır Tarı Cömert, 2014, İstanbul: Yeşilay Yayını) broşürden yararlanılmıştır.
Sigaranın Zararları.
Sigara ve sigara dumanı çok miktarda ve değişik özellikte zararlı madde içermektedir.
SİGARANIN ZARARLARI.
MADDE BAĞIMLILIĞI VE ZARARLARI
KONU: SAĞLIĞA ZARARLI MADDELER
SİGARANIN ZARARLARI.
Hazırlayan: Niymet YAKAR
RAKAMLAR ÜLKEMİZDE SİGARA BAĞIMLI SAYISI 17 MİLYON
FEN VE TEKNOLOJİ.
REHBERLİK SERVİSİ SUNAR
SİGARANIN SAĞLIĞA ZARARLARI
MADDE BAĞIMLILIĞI. MADDE BAĞIMLILIĞI Rıdvan DEMİR Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Kasım
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR SİGARA ALKOL UYUŞTURUCU MADDELER
SİGARAYI DEĞİL KENDİNİZİ YAKIYORSUNUZ
Psk.Danışman ve Rehber Öğretmen
AYDIN İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ
Günün konusu Sigara. Günün konusu Sigara 1 Ağızda sigara…
SİGARANIN ZARARLARI Müslüm KARAKAŞ.
SİGARANIN ZARARLARI.
ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ve BAĞIMLILIK YARATN MADDELER
* Sigara ve alkol, insan ve toplum sağlığını olumsuz etkiler. * Sigaradan en çok etkilenen organ akciğerlerdir. * Sigara, kan dolaşımını olumsuz etkiler,
Sigara Ve Alkolün Zararları
BALIKESİR SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2007 Halk Eğitimleri Serisi.
Tütün Ne Kadar Bağımlılık Yapar? Bu soruya verilebilecek en kısa cevap "eroinden daha fazla"dır. Sigaradaki nikotin, ciddi bağımlılık yapan bir.
Sigara Neden Zararlıdır? Sigara dumanında nikotin, katran ve zehirli gazlar bulunmaktadır. Katran maddesinin içerisinde yaklaşık olarak 4000 kimyasal.
SİGARA VE ALKOL’ÜN ZARARLARI
Vücudumuz.
SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ
HAZIRLAYAN REHBERLİK ÖĞRETMENLERİ ENDER YILDIRIM-ERSİN SAF
MADDE BAĞIMLILIĞI.
BAĞIMLILIK YAPICI MADDELER VE ETKİLERİ
YAŞAM BOYU SPOR – BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR EĞİTİMİ.
Yeşilay, sigara, alkollü içki  ve diğer uyuşturucu madde gibi alışkanlıklar ile mücadele eden ve bütün zararlı alışkanlıklardan halkın ve gençlerin korunması.
Sigara sağlığa zararları
SİGARAYI DEĞİL KENDİNİZİ YAKIYORSUNUZ SİGARANIN ZARARLARI.
TEMEL DİNİ BİLGİLER SİGARA İÇMENİN ZARARLARI. Sigara ve insan Sigara ve Zararları Sigara bağımlılık yapıcı bir madde olması ve serbest satılabilmesi nedeniyle.
Sunum transkripti:

Sİgara ve alkol’ün zararlarI

SİGARANIN ZARARLARI Tüm Dünyada İnsan vücudun en büyük düşmanı olan Sigara vücudun organlarına yaptığı tahribat ve kanserin yanında cilt sağlığına da zararları vardır. Sigaranın zararları anlatmakla bitmez tabi ki bir çok medya kuruluşu ve gazeteler Sigaranın zararları hakkında bir sürü yayın yapmaktadır. Hükümetin Sigara kutularına zararları hakkında bir çok resim konulmasına rağmen kullanımda azda olsa bir düşüş yaşanmıştır.

Sigara dumanında vücudumuz için zararlı 4.000’den fazla madde bulunur En tehlikeli maddeler NİKOTİN Esrar, eroin ve morfin gibi bağımlılık yapar. KARBONMONOKSİT Egzoz gazıdır. Kanın oksijen taşıma yeteneğini azaltır. KATRAN Kanser yapar.

Organlar Etkileri Akciğerler : Öksürük, balgam, nefes darlığı, kanser Kalp : Damarlarda tıkanma, kalp krizi Ağız-Boğaz : Tat almama, ağız kokusu, dişlerde sararma, boğaz kanseri, boğaz iltihabı Burun : Koku almada azalma

Sigara dost gibi görünür. Düşman olduğunu anladığınızda yapacağınız hiçbir şey kalmaz.

Sindirim sistemi Mide kanseri, mide ülseri Kemikler Kemiklerde erime Organlar Etkileri Sindirim sistemi Mide kanseri, mide ülseri Kemikler Kemiklerde erime Damarlar Damarlarda tıkanma Cilt Ciltte kırışıklıklar Eller Parmaklarda sararma Üreme sistemi Kanser, çocuk sahibi olamama, çocuk düşürme, sağlıksız bebek doğurma, cinsel güç kaybı

SİGARA İÇENİN AKCİĞERİ SAĞLAM AKCİĞER

ALKOL’ÜN ZARARLARI ALKOL NEDİR Alkol dünyadaki en eski ve en geniş şekilde kullanılan uyuşturucu türüdür. Kanunların yaş sınırlaması olmasına rağmen, alkol gençler tarafından çok kolay elde edilebilir.

zararları Ağızdaki sürekli bir alkol kokusu, Konuşmada kayma, Denge ve hareket kontrolünün kaybı, Zayıf yargılama, Saldırganlık Şiddet gösterme İleri düzeyde KOMA VE ÖLÜM

ETKİLERİ •Aşırı alkol geçici hafıza kaybına neden olur •Beyin ve sinir hücrelerinin zarlarını zehirler veya uyuşturarak kullanılmaz hale getirir. •Aşırı alkol geçici hafıza kaybına neden olur •Alkol göze giden görme sinirlerine de tesir eder. Sulanma ve görme bozukluklarına neden olur. Neticede ameliyat kaçınılmaz olur. Körlüğe neden olabilir. •Midenin iç yüzeyini kaplayan tabakayı tahriş eder ve buna bağlı olarak gastrit’e yol açar. Mide zarında yırtıkları oluşur. Mide ve yemek borusunda iç kanamalar meydana gelir. Kusma gözlemlenir. •Kalp kasına zarar verir ve buna bağlı olarak kalp hastalıklarına yol açar. Kalp atışlarında düzensizlik meydana gelir. Kalp yetmezliğine neden olabilir.

• Anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkiler. •Damar kireçlenmesine yol açar. •Terleme ve kanın akışını hızlandırır. Kanı sulandırır. Yaralanmalarda, yaralı bölgenin geç iyileşmesine neden olur. •Tepki refleksleri azalır, beynin düşünme ve karar verme düzeni zayıflar. •Yemek borusu, gırtlak, mide ve pankreas kanserlerine neden olur. Kanser riskini büyük oranda artırır. •Alkol kullanımından bir gün sonra baş ağrısı ve ağız kuruluğu çok sık görülür. •Sonradan utanacağınız, pişman olacağınız yada pişman olmaya bile vakit bulamamanıza yol açabilecek davranışlarda bulunmanıza yol açabilir.

Sigara ve alkol kullanmamalıyız Sigara ve alkol kullanmamalıyız.Bu maddeleri kullanırsak zararlarını içtiğimiz zaman değil içtikten bir süre sonra ortaya çıkar.

Hazırlayan İbrahim İkman 5/a