Yüksek Sıcaklık Modülü

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
YERYÜZÜNDE DOĞAL BİTKİ ÖRTÜSÜNÜN DAĞILIŞINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
Advertisements

Bölüm 2: Akışkanların özellikleri
DÜNYANIN ŞEKLİ ve HAREKETLERİ Özden ÖZDEMİR-Zeynal SIRMA Aygül F
RÜZGARIN BASINCA ETKİSİ
INVERTER NEDİR? NASIL ÇALIŞIR?
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
Demir-Karbon Denge Diyağramı
TÜRKİYE’DE İKLİM.
Güneş Enerjisi Sistem Elemanları
Çözülme, Toprak Oluşumu ve Toprak Çeşitleri
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ )
DÜNYANIN YILLIK HAREKETİ
Metallere Plastik Şekil Verme
EKSEN EĞİKLİĞİ KOMPLO TEORİLERİ
NEM VE YAĞIŞ şubat.
Etkinlik: Kökeni Güneş Olan Enerjiler Kendimizi Değerlendirelim
BETON ve BETON BİLEŞENLERİ SEMİNERİ
PULTRÜZYON YÖNTEMİ CİHAT OKTA YAVUZ ÜNAL
DÖKÜM TEKNOLOJİSİ ve PRENSİPLERİ
ENERJİ VE ÇEŞİTLERİ.
İklimler Nasıl Oluşur? İklimler; sıcaklık, basınç - rüzgarlar ve nem - yağış özelliklerinin bir araya gelmesiyle belirir. İklimi oluşturan bu elemanlardan.
DIŞ KUVVETLER Dış Kuvvetler
BİTKİ KATSAYISI, SULAMA RANDIMANI, ETKİLİ YAĞIŞ
DEĞİŞİK YERLER FARKLI YAŞAMLAR
4. BÖLÜM SULAMA SUYU İHTİYACI
BİTKİSEL ÜRETİM YAPILARI (Sera Tipleri)
C.A. I Hangisinde Muson iklimi görülür? V IV III II V C.A.
NATURAL SHIELD ISI YALITIM SIVASI
Yıldızlar.
1 NYSE Borsası: Mayıs 2010 (NYSE: JKS) Dikey integre toplamda 3GW kapasite, satış ofisi, 13,000 dünya çapında çalışan 1 milyar USD ihracat, Çin.
Materials and Chemistry İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği İstanbul Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Alümiyum Şekillendirme.
COĞRAFYA.
Hava Olayı, Hava Durumu ve İklim
Biyoelektriksel Potansiyeller
8.SINIF / SOSYAL BİLGİLER Modül Soru Bankası.
TÜRKIYE IKLIMLERI Erdoğan GÜL.
ELASTİK DAVRANIŞ Aytekin Hitit.
X TÜV AUSTRIA TÜV AUSTRIA GROUP Hakkımızda MarkalarReferanslar Uluslarası “The best way to predict the future is Willy Brandt ( ) Nobel.
HAZIRLAYAN; MİRAÇ ÖKSÜZ 10rdtvtkn-91
DÜNYANIN ŞEKLİ VE HAREKETLERİ-1
A. DÜNYA’NIN ŞEKLİ Dünya, kutuplardan hafifçe basık, Ekvator’dan şişkin kendine has bir şekle sahiptir. Buna geoit denir. Dünya’nın geoit şekli, kendi.
Toprak Oluşumu ve Türkiye’dekiToprak Çeşitleri
TÜRKİYE İKLİMİ Türkiye'de gerek matematik konumun gerekse özel konumun etkisiyle birden fazla iklim görülür. Orta kuşakta bulunması sebebiyle dört mevsim.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
NEREDE, NİÇİN YAŞIYORUZ? NEREDE, NİÇİN ÜRETİYORUZ?
REFRAKTER MALZEMELER SİLİKA REFRAKTERLER.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Biyoseramik Kaplamalar ve Uygulamaları
1-HARİTA -ÖLÇEK –EKVATOR-MERİDYEN 2-İKLİMLER –ETKİLEYEN FAKTÖRLER
SUSUZ DÜNYA’YA BİR DAMLA SU
E-CAMI S-CAMI VE C-CAMI
ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Tekstil Mühendisliği Bölümü TEK 4070 Seminer II Dersi İNŞAAT SEKTÖRÜNDE KULLANILAN TEKNİK TEKSTİL MALZEMELERİ.
YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMLARININ FİNANSMANI ve TÜRKİYE UYGULAMASI
Bitkiler * Fidelerin en elverişli dikim tarihinin saptanabilmesi için Antalya Meteoroloji İstasyonuna ait 30 yıllık bir süre içerisinde Mart ayında.
kontrol altına alınabilmelidir.
SOLAR FOTOVOLTAİK (‘’PV’’) SİSTEMLERİ
FOTOVOLTAİK GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMLERİ. GÜNEŞ ENERJİSİ Tükenmeyen tek enerji kaynağı güneştir. Güneş, hiçbir atığı olmayan temiz bir enerji kaynağıdır. İhtiyaç.
COĞRAFYA HÜSEYİN GEÇİT
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
YILLIK HAREKET ( DÜNYANIN GÜNEŞ ETRAFINDAKİ HAREKETİ ) Dünyanın, güneş etrafında, elips bir yörüngede 365 gün 6 saatte tamamladığı hareketine denir.
Türkiye iklimi Türkiyenin iklimini etkileyen faktörler MATEMATİK KONUM Türkiye 36° – 42° kuzey enlemleri ile 26° –45° doğu boyları arasında yer alır.
21 HAZİRAN 21 ARALIK 21 MART 23 EYLÜL MEVSİMLER BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ TARİHLERİ veysel dikme.
İKLİMLER GÖZDE KISACIK 98 F\9-B.
Yeryüzünün herhangi bir yerinde hava olaylarının ortalamasına
Bitkiler * Fidelerin en elverişli dikim tarihinin saptanabilmesi için Antalya Meteoroloji İstasyonuna ait 30 yıllık bir süre içerisinde Mart ayında.
Hazırlayan Mehmet BİRİŞİK
Metallere Plastik Şekil Verme
İ KL İ M DENGEL İ TASARIM SICAK-NEMLİ İKLİM: SICAK-KURU İKLİM: Hazırlayan: Mergül KARABAYIR NO: SOĞUK İKLİM: ILIMAN KURU-NEMLİ İKLİM :
AYIN YAPISI ve ÖZELLİKLERİ
Sunum transkripti:

Yüksek Sıcaklık Modülü

Yüksek Sıcaklık modülü gereksinimi Standart modüller ılıman iklim bölgeleri için üretilmiştir. (Örn. Almanya) Eğilim: Daha sıcak bölgelerde modüllerin montajı (Güney Avrupa, çöller, tropikler) → daha yüksek sıcaklık, daha yüksek nem(tropikler) Modüllerdeki tipik sıcaklıklar: Merkez Avrupa Min. (gece) -10° C Mak. (gündüz) 60 – 70° C Çöl 0° C 75°-85° C Dr. Claudia Gemmel

Modül Yapısı Güneş camı İç Malzeme(örn. EVA) 3 Hücreler 5 Arka levha Dr. Claudia Gemmel

İç Malzeme Standart Malzeme: EVA EVA Mekanik Özellikleri : 0° C ‘den -10° C‘ ye: Gevrekleşme 60° C üzerinde : malzeme yarı akışkan olur, yapışma azalır → mekanik gerilim: ayrıklanma olabilir → Çok yüksek ve düşük sıcaklıklara uygun değil Jurawatt Yüksek Sıcaklık Modülü → yeni gömme malzemesi, daha iyi özellikler Dr. Claudia Gemmel

Mekanik Özellikler Yeni Jurawatt İç malzemesi → Geniş sıcaklık aralığında sabit özelliklere sahiptir! Dr. Claudia Gemmel

Su emilimi → Düşük su emilimi Yeni Jurawatt İç Malzemesi Dr. Claudia Gemmel

Potansiyel indüklenmiş bozulma (PID) Problem: Yüksek voltaj→ modülde sızıntı oluşumu → elektrokimyasal aşınma→ Güç kaybı hücre cam e - İç katman hücre e U = 1000V - çerçeve Arka levha Dr. Claudia Gemmel

Potansiyel indüklenmiş bozulma(PID) Sıcaklık ve neme bağlı olarak sızıntı oluşur* Sıcaklık Sızıntı oluşumu Bağıl Nem 0% Bağıl Nem . Nem 50% *Kaynak: S. Pingel, Çalıştay PV Modül Emniyeti Berlin 2011 Dr. Claudia Gemmel

Jurawatt – Yüksek sıcaklık modülü Yeni iç malzeme → Sızıntı oluşumu riski (PID) aşağıdakilere bağlı olarak en aza indirgenir: Daha iyi izolasyon özellikleri Geniş sıcaklık bölgeleri üzerinde sabit özellikler Düşük su emilimi → Düşük sızıntı oluşumu → Aynı zamanda yüksek sıcaklıklarda az aşınma, → Uzun süre boyunca yüksek modül gücü Dr. Claudia Gemmel

Jurawatt yüksek sıcaklık modüllerinin avantajları: Summary Jurawatt yüksek sıcaklık modüllerinin avantajları: Sabit mekanik özellikler Geniş ısı aralığı (-50°C bis 100°C) Düşük su emilimi (EVA’ dan 10 kat daha az, PVB’ den 100 kat daha az) Daha iyi izolasyon (EVA’ dan 100 kat daha iyi) Sızıntı oluşumunda daha düşük risk (aşınma) → Daha yüksek sıcaklık ve daha yüksek nemde uygulamaya elverişli → Uzun süre boyunca ve aynı zamanda zorlu iklimlerde daha yüksek modül gücü Dr. Claudia Gemmel

TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ PANELİ MARKASI