ISI YALITIMI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MADDE ve ISI MADDENİN TANECİKLİ YAPISI:
Advertisements

ISI VE SICAKLIK.
ISININ YAYILMA YOLLARI
İKTİSAT Enerji Tasarrufu - Konutlarda Isınma -.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI BÜŞRA KARACA 6-E 2097.
ISI YALITIMI.
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
MADDENİN TANECİKLİ YAPISI
MADDE ve ISI Isının Yayılması Mustafa ÇELİK.
Madde ve Isı.
6.Sınıf B.Madde ve Isı 1 Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı 2
Isının yayılma yolları
FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ (VI. SINIF VI. ÜNİTE)
MADDE VE ISI.
5. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ 7. ÜNİTE IŞIK VE SES
YANGIN VAARRR! GRUP 110 ÖĞRENME ÖRNEĞİ.
ISININ YAYILMA YOLLARI
ISI YALITIMI Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
Isının Yayılması.
6.SINIF FEN BİLİMLERİ DERSİ MADDE VE ISI ÜNİTESİ
Bulunduğu ortama göre sıcaklığı fazla (yüksek) olan her madde çevresine ısı aktarır yayar. Masa insan ateş buz su kendisinden daha soğuk bir ortamda.
HAZIRLAYAN: SONGÜL KÜÇÜKÇALGAZ Fen bilgisi Öğretmenliği 3.sınıf
MADDE VE ISI MADDE VE ISI 1. Maddenin Tanecikli Yapısı ve Isı
İLHAN SANATER LTD.ŞTİ. UYGULAMA ALANLARI Bina Çatılarında Isı İzolasyonu Yankı(EKO) izolasyonu Dış duvarlarda Isı ve Akustik İzolasyonu Duvarda Isı İzolasyonu.
ADI:TUĞBA SOYADI:KÖKTEN SINIF:6/B NUMARA:1101
Türkiye’nin Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
FEN VE TEKNOLOJİ DERS:FEN VE TEKNOLOJİ
Yalıtım, herhangi bir yalıtım malzemesi kullanılarak, ortamdan dışarı olan enerji akışının indirgenmesidir. Yalıtım malzemelerinin çeşitli tipleri.
Meydana gelişi Yayılması Özellikleri Yalıtımı Kaydı
Maddenin ısı ile yayılma yolu
HAZIRLAYAN : Ali DAĞDEVİREN Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek.
ISI YALITIMI.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
HAZIRLAYAN : ibrahim MAKAS Sevgili öğrenciler; Bu ünitedeki amacımız; ısı enerjisini maddenin tanecikli doğası ile ilişkilendirerek ısı iletim yollarını.
MADDE VE ISI.
MADDE VE ISI ISININ YALITIMI.
MADDE VE ISI.
ISININ YAYILMA YOLLARI
MADDE ve ISI.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
Bardaklara aynı sıcaklıkta çay koymamıza rağmen,bir süre sonra bardaklardaki çayların sıcaklıklarının aynı olmadığını fark ediyoruz. Çünkü bazı bardaklar.
DENEYLERİN ABC’si. Ağaç lifleri Bitkilerde bulunan ağsı yapılardır.
1- İletken : Isıyı iyi ileten maddelere ısı iletkeni denir. Isı iletkenlerini oluşturan tanecikler arasındaki boşluk çok azdır ve tanecikler düzenlidir.
MADDE VE ISI.
ISI YALITIMI.
ISI YALITIMI.
MADDE VE ISI FADİME GÜLHAN.
Isının Yalıtımı.
Madde Ve Isı.
Isı Yalıtımı Bütün maddelerin ısı iletkenlikleri farklıdır. Isının bir maddedeki yayılma hızı o maddenin iletken mi yoksa yalıtkan mı olduğunu belirtir.
Maddenin Tanecikli yapısı ve Isı Maddenin tanecikli yapısı geçen derslerimizde işlenmişti. Atom ve molekül tanecikleri aralarındaki boşluklardan dolayı.
ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN İŞ YAŞAMINA ETKİSİ 1-İklim 2-Gürültü 3-Mekanik Titreşimler 4-Aydınlatma 5-zararlı Maddeler 1.
Isının Yayılma Yolları
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri. Özhan ÇALIŞ Bilgi İletişim ve Teknolojileri MADDENİN TANECİKLİ YAPISI VE ISI Atom ve molekül tanecikleri.
FARKLI YERLERDE FARKLI CANLILAR
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
ISININ YAYILMA YOLLARI
YALITIMLAR Suya ve neme karşı yalıtım Isıya karşı yalıtım
B INALARDA ISI KAYBI. BİNALARDA ISI KAYBININ  Ilk olarak ısı yalıtımının ne demek olduğunu açıklayalım**ISI YALITIMI=günlük yaşantımızda ısı kayıplarını.
FEN BİLİMLERİ-6 4.ÜNİTE MADDE VE ISI 3.Madde ve Isı HALİM GÜNEŞ.
ISININ YAYILMA YOLLARI
Çevremizdeki Canlılar Hayvanlar Bitkiler
2. Isının Işıma Yoluyla Yayılması
Isı yalıtımı sıcak yada so ğ uk havanın ısı köprüleri vasıtasıyla konutların içine girmesini yada çıkmasını engellemek adına yapılan i ş lemdir.Sürekli.
Sunum transkripti:

ISI YALITIMI

Isıyı iyi iletmeyen maddeler yalıtkan madde olarak adlandırılır Isıyı iyi iletmeyen maddeler yalıtkan madde olarak adlandırılır.Isı akışını yavaşlatmak istediğimiz durumlarda plastik,tahta gibi yalıtkan maddeleri kullanarak yalıtımı sağlarız.Yalıtım için kullanılan malzemeleri bazılarının yapısında hava bulunur.

Örneğin; kışlık kıyafetlerin, battaniyelerin ve bina yalıtım malzemelerinin yapısında hava vardır. Sizce hava ısı akışını nasıl yavaşlatıyor olabilir?

Hava iyi bir yalıtkan maddedir Hava iyi bir yalıtkan maddedir.Çünkü havayı oluşturan tanecikler arasında oldukça fazla boşluk vardır.Bundan dolayı bu tanecikler arasında ısı iletimi çok yavaş olur. Karlarla kaplı kutup bölgelerinde insanlar,kardan yaptıkları ”iglo” adı verilen evlerde yaşamaktadırlar.Dışarıda sıcaklık ortalama -70 C° iken bu insanlar igloların içinde sadece bir mum yakarak nasıl üşümeden kalabiliyorlar??

Karlar üzerinde duran kuşlar vücut sıcaklığını nasıl koruyor Karlar üzerinde duran kuşlar vücut sıcaklığını nasıl koruyor?? Kuşların tüylerinin kabarması ısı kaybına nasıl engel oluyor? Kutup ayıları kalın kürkleri sayesinde çok soğuk ortamlarda bile vücut sıcaklıklarını korurlar.

YANMA ÖZELLİĞİ KULLANILDIĞI YERLER KULLANIM ÖMRÜ Plastik köpük Alev alır Dış ve iç duvar Uzun ömürlüdür Ahşap Dış ve iç döşeme Kısa ömürlüdür Taş yünü Yanmaz Tavan iç ve dış duvar Uzun ömürler Katran Tavan Cam yünü Zor alev alır Tavan,iç ve dış duvar,güneş paneli,tesisat boruları YALITIM MALZEMELERİ Silikon yönü Dış cephe