Yoğurt sütüne uygulanan işlemler

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEMBRAN BAKIM ve İŞLETME KİMYASALLARI
Advertisements

DİYABET Diyabet tedavisinin amacı kan şekeri düzeyinizi normal sınırlar içerisinde tutarak, kısa veya uzun dönemde oluşabilecek sağlık sorunlarını önlemek.
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ Yrd. Doç. Dr. Tuba ŞANLI.
YOĞURT ÇEŞİTLERİ VE HİLELERİ
Avrupa Birliği Hayvancılık Politikaları
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 23 Şubat Şubat AB ÜRETİMLERİ AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Aralık 2011 ile Ocak-Aralık 2010 kıyaslaması.
Dünyada ve Türkiye’de Süt Üretimi
Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Ocak Pazar Durumu– 19 Ocak AB Üretimleri AB-27 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Ekim 2011 ile Ocak-Ekim 2010 kıyaslaması.
Brüksel, 11 Aralık 2008 Süt Pazar Durumu. Market Situation, 11 December !!!Bazı üye ülkelerin verileri gizlidir ve bu tabloda yer almamaktadır!!!
BİLFEN OKULLARI SU ARITMA SİSTEMİ DOÇ.DR.YAŞAR KESKİN
EVAPORATÖRLER (Tatlı Su Üreticisi)
Brüksel, 19 Mart 2009 Süt Pazar Durumu. Market Situation, 19 March AB-27 süt üretimindeki gelişmeler (Nisan/Aralık 2007 ile Nisan/Aralık 2008’in.
YÜKSEK TANSİYON (HİPERTANSİYON)
MOTORLAR-4.HAFTA UYGULAMA
Süt Pazar Durumu Brüksel, 17 Ocak Ocak AB Üretimleri !!! Bazı Üye Ülkelerin verileri gizli olup bu tabloda yer almamaktadır!!! Kaynak:
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Şubat Şubat AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Kasım 2014 ile Ocak-Kasım 2013 kıyaslaması.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 19 Mart Mart AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak 2015 ile Ocak 2014 kıyaslaması AB-28 Tedarik/Üretim.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 21 Mayıs Mayıs AB ÜRETİMLERİ AB-28 Tedarik/Üretim Gelişmeleri Ocak-Şubat 2015 ile Ocak-Şubat 2014 kıyaslaması.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 11 Aralık Aralık !!! Bazı Üye Devletlerden veriler gizlidir ve bu tabloda bulunmamaktadır AB Üretimleri AB-28.
1 Süt Pazar Durumu Brüksel, 5 Mart Mart 2015 Kaynak: 562/2005 & 479/2010+LTO sayılı regülasyon kapsamında Üye Ülkelerden alınan bilgiler, LTO.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 28 Ağustos Ağustos !!! Bazı Üye Devletlerden veriler kesin değildir ve bu tabloda bulunmamaktadır AB Üretimleri.
GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE TEMEL İŞLEMLER
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ.
SANAYİDE KULLANILAN BAZLAR
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
EVAPORATÖRLER.
İçme Sütü ve Konsantre Süt Ürünleri
YOĞURT TEKNOLOJİSİ Giriş.
Peynir Üretim Teknolojisi
YOĞURT.
İLERİ ARITMA SİSTEMLERİ
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
İçme Sütü ve Konsantre Süt Ürünleri
KREMA Kremanın Olgunlaştırılma İşlemi
2. TEREYAĞI ÜRETİMİ 2.1 Krema; Tanım ve Özellikler
TEREYAĞI 3.6. Tereyağının tuz içeriği  
İçme Sütü ve Konsantre Süt Ürünleri
KRİTİK HASTA ÇOCUĞUN BESLENMESİ
BESİN İÇERİKLERİ İlayda ASİL 9/E 416.
Koyulaştırılmış ve kurutulmuş süt ürünleri
MEMBRAN VE MEMBRAN PROSESLERİ
KOYUNCULUKTA PRATİK RASYON HAZIRLAMA
BÖLÜM 9 TERS OSMOZ VE NANOFİLTRASYON. BÖLÜM 9 TERS OSMOZ VE NANOFİLTRASYON.
Peynirlerin Siniflandirilmasi
BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA. BÖLÜM 26 ÜÇÜNCÜL ARITMA.
ÜNİTE 1 Timpanik Membran Sıcaklığını Değerlendirme.
BÖLÜM 12 MEMBRAN FİLTRASYONU. BÖLÜM 12 MEMBRAN FİLTRASYONU.
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
ULTRAFİLTRASYON TEKNİKLERİ
BESİN GRUPLARI. SÜT VE TÜREVLERİ 1……. Pastörizasyon: Sütün fabrikalarda çeşitli işlemlerden geçirilerek, yabancı maddelerden ayrılması ve belirli bir.
MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ FEN BİLGİSİ ANA BİLİM DALI EDA GÜVENÇ
İnstant süttozu diğer süt tozlarından daha iyi rekonstitüsyon özelliklerine sahiptir 1985 yılında Peebles tarafından patent alan instantizasyon prosesi.
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ PAMUKOVA MESLEK YÜKSEK OKULU SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ KURUTULMUŞ VE ÖZEL SÜT ÜRÜNLERİ KONU SÜTTOZLARININ NİTELİKLERİ VE KALİTESİ.
MAKİNA ELEMANLARI YAĞLAMA TEKNİĞİ.
Süt Pazar Durumu Brüksel, 20 Temmuz 2017.
Yoğurt jelİnİn oluşum mekanİzmasI
Şeker Tüketİmİ ve SağlIk
Yoğurt sütüne uygulanan ön işlemler
Konsantre yoğurt, probiyotik yoğurt, meyveli yoğurt
Süt Pazar Durumu Brüksel, 18 Mayıs 2017.
Yoğurt türevİ ürünler.
Kompost Sızıntı Suyu Karakterizasyonu
 1. Fiziksel arıtma sistemleri  2. Biyolojik arıtma sistemleri  3. Kimyasal arıtma sistemleri  4. İ leri arıtma sistemleri  5. Arıtılmı ş atık sularını.
MEMBRANLAR Membran: yakın kontakt halindeki iki faz arasındaki yarı geçirgen bariyer olarak tanımlanmaktadır. Bu bariyer kalıcı seçicilik özelliğine sahip.
GIDA MUHAFAZA YÖNTEMLERİ
Süttozu ve Koyulaştırılmış Süt Ürünleri
Yoğurt sütüne uygulanan işlemler
Dondurma Teknolojisi.
İçme Sütü Teknolojisi-1
Sütün Nitelikleri-1 Prof.Dr.Barbaros Özer.
Sunum transkripti:

Yoğurt sütüne uygulanan işlemler

Temel kriter

Yağ standardizasyonu Yağsız yoğurt <%0.15 Az yağlı yoğurt <%1.5 Yarım yağlı yoğurt >%1.5 Yağlı yoğurt >%3.0 Tam yağlı yoğurt >%3.8

Yağ standardizasyonu Separasyonm ile hesaplanan miktarda kremanın sütten uzaklaştırılması Süte istenilen miktarda süt yağı ilave edilmesi

Pearson’s kare metodu

Direkt süt yağı standardizasyonu

Kurumadde standardizasyonu

Kurumadde artırımı mı? protein artırımı mı?

Kurumadde standardizasyonu Kaynatma Süttozu ilavesi Yayıkaltı tozu ilavesi Peyniraltı suyu tozu ya da konsantresi ilavesi Serum proteini tozu ya da konsantresi ilavesi Kazeinat katımı Evaporasyon Membran teknikleri i Ultrafiltrasyon ii. Ters osmoz

Kurumadde artırım yöntemlerinin süt bileşenleri üzerine etkileri

Süttozu ilavesi

İlave edilecek süttozu miktarının hesaplanması-yöntem I

İlave edilecek süttozu miktarının hesaplanması-yöntem II %1’lik süttozu ilavesi ile laktodansimetre değeri 3.14 birim artmaktadır. Buna göre;

Peyniraltı suyu bazlı kurumadde artırımı Pas tozu katım oranı %1-2’yi aşmamalıdır. Yüksek tuz içeriğine karşı UF/DF yöntemi ile işlem görmelidir Pas ya da serum proteini konsantratı katım oranı %25’i aşmamalıdır Serum proteinlerinin kritik flokülasyon sıcaklığı 82 C’dir. Serum proteini tozu ve yoğurt sütü ayrı ayrı ısıl işleme tabi tutulmalıdır

Kazeinat katımı Viskozitede artış sağlannmaktadır Yüksek katım oranlarında srum ayrılması tetiklenmektedir Kazeinatların serum proteini bazlı ürünlerle beraber kullanımı önerilmektedir

Evaporasyon Düşük basınç (-0.5/-0.6 bar) 60-65 C

Vakum evaporasyon ile buharlaştırılacak su oranı hesabı

örnek

Membran teknolojileri yardımıyla koyulaştırma Ultrafiltrasyon (UF) Ters osmoz (reverse osmosis-RO) Nanofiltrasyon (NF) Mikrofiltrasyon (MF)

MF, UF ve RO arasındaki temel farklar

UF-transmembran basıncı

Jel sıkılığı artışı Düşük ısı uygulamalı SMP= ısıl işlem görmemiş WPC < orta ısı uygulamalı SMP yüksek ısı uygulamalı SMP Sodyum kazeinat Isıl uygulamalı WPC UF Jel sıkılığı artışı