ISTiKLAL MARSI iSTiKLAL MARŞI Mehmet Akif Ersoy www.fuzbing.org.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MEHMET AKİF ERSOY ( ) NİMET KARAKOÇ.
Advertisements

ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
HİLALİN GÖLGESİNDE BİR ÖMÜR
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY.
Zaferle yoğrulmuş mayamız bizim. Zaferle yoğrulmuş mayamız bizim
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
İSTİKLAL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
İSTİKLAL MARŞI VE KABULU
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
Istiklal marşımızın yaratıcısı... Mehmet Akif ERSOY.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
Mehmet Akif Ersoy Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul’da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tâhir Efendidir. İlk.
İSTİKLAL MARŞI.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
İSTİKLAL MARŞI VE AÇIKLAMASI.
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
KAMAN HALK EĞİTİM MERKEZİ
ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN ANISINA..
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ
KAMAN ………………………………………………….. LİSESİ
KAMAN ………………………………………………….. ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI OKUL RESMİ:.... OKUL RESMİ:....
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
KAMAN ………………………………………………….. İLKOKULU BRİFİNG DOSYASI OKUL RESMİ:.... OKUL RESMİ:....
KAMAN CEVİZKENT ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA OKULU I-II KADEME BRİFİNG DOSYASI OKUL RESMİ:.... OKUL RESMİ:....
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI.  GİRİŞ…………………………………………………………………………………………….3  İSTİKLAL MARŞI ……………………………………………………………………………4  ATATÜRK’ÜN.
İstiklal Marşı Başlat.
Dünyanın kaderi TAMLAYAN TAMLANAN  Dönüklü kasabası  At kuyruğu  Evin yanı  Demir kapı  Arkadaşımın arkadaşının arkadaşı.
KAMAN ………………………………………………….. ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI OKUL RESMİ:.... OKUL RESMİ:....
KÜTÜPHAN-E TÜRKİYE PROJESİ. MODÜL 7 Sunular ve Etkili Sunum Hazırlama Kütüphan-e Türkiye Eğitim Çalışma Grubu, Göknur Kaplan Akıllı.
Eğitimde Hedefler ve Hedef Türleri
DESTAN.
İSTİKLÂL MARŞI’nın RESMEN KABULÜ 12 MART MART 2006 ŞEREFLE GEÇEN 85 YIL.
İ STIKLAL M ARŞı VE A NLAMı. Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır,
Er Kadir AYDIN Er Lokman EKER Er Samet SARAÇ.
İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde.
belde belde, köy köy dolaşarak bu mücadelenin sadece Türk milletinin mücadelesi olmadığını, savaşın kaybedilmesi durumunda İslam’ın da son kalesinin elden.
KÖK  Kök bitkinin toprağın altında kalan kısmıdır.Aynı zamanda bitkinin toprağa bağlanmasını ve toprakta ki su ve mineralleri alarak bitkinin yaşamasını.
FFFFiil, kök veya gövdelerinden türeyen fiile benzeyen ama artık fiil olmayan, kip ve şahıs eki almayan kelimelerdir.  Çok u uu uyumak baş ağrısı.
İSTİKLÂL MARŞI’NI EZBERE GÜZEL OKUMA YARIŞMASI
Hikmet SIRMA.
Bir milletin şiiri, devirler aşırı elden ele gezen bir meş’aledir
MUDURNU YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU
Şehit Öğretmenlerimize Tıklamadan, sesli izleyiniz.
Vakit gece Alaca karanlık Üç-beş nöbetinde Ayakta dimdik uyanık Görevi devralan ben miyim anne... Estikçe esiyor rüzgar Ayaza kesiyor kar Yol dolam.
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
FOTOĞRAFLARLA MEHMET AKİF ERSOY.
TÜRKİYE.
VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
BEYAZ BULUT YAĞMUR OLMAK İSTEDİ
Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz …
SÖZ SANATLARI SUNUSU.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
28 Aralık 1873, İstanbul - 27 Aralık 1936
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Aşağıda verilen bilgileri (dönem / ulus – destan) eşleştiriniz.
TASAVVUF FELSEFESİ Tasavvuf, İslam inancında Allah'a ulaşmanın yollarından biridir. Başka bir deyişle, insanın akıl yoluyla erişemediği ilahî hakikatlere.
Bu slayt gösterisini SESLİ ve kendi akışında izleyiniz …
İSTİKLÂL MARŞI’NIN AÇIKLAMASI
Bir Peygamber Tanıyorum: Hz. Salih (a. s.)
ПРИЛОЗИ.
Sunum transkripti:

iSTiKLAL MARSI iSTiKLAL MARŞI Mehmet Akif Ersoy www.fuzbing.org

Korkma Sönmez bu safaklarda yüzen al sancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak, 0 benim milletimin yildizidir parlayacak, 0 benimdir o benim milletimindir ancak! Korkma Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak, 0 benim milletimin yıldızıdır parlayacak, 0 benimdir o benim milletimindir ancak!

Çatma, kurban olayım çehreni ey nazlı hilâl; Kahramân ırkıma birgül... ne bu şiddet, bu celâl! Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helâl. Hakkıdır hakka tapan milletimin istiklâl. Çatma, kurban olayim çehreni ey nazli hilâl; Kahramân irkima birgül... ne bu siddet, bu celâl! Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helâl. Hakkidir hakka tapan milletimin istiklal. Çatma, kurban olayim çehreni ey nazli hilâl; Kahramân irkima birgül... ne bu siddet, bu celâl! Sana olmaz dökülen kanlarimiz sonra helâl. Hakkidir hakka tapan milletimin istiklal.

Ben ezelden beridir hür yasadim hür yasarim; Hangi çilgin bana zincir vuracakmis sasarim! Kükremis sel gibiyim, bendimi çigner asarim. Yirtarim daglari, enginlere sigmam, tasarim. Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım; Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.

Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar. "Medeniyyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar? Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar. "Medeniyyet!" dediğin tek dişi kalmış canavar

Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın! Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın! Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vaadettiği günler Hak'kın; Kimbilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Doğacaktır sana vaadettiği günler Hak'kın; Kimbilir, belki yarın, belki yarından da yakın.

Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı! Düşün, altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı. Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı! Düşün, altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı; Verme, dünyaları alsan da bu cennet VATANI

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda

Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli Ruhumun senden, ilahi şudur ancak emeli; Değmesin mabedimin göğsüne na-mahrem eli! Ruhumun senden, ilahi şudur ancak emeli; Değmesin mabedimin göğsüne na-mahrem eli! Bu ezanlarki, sehadetleri dinin temeli Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli Bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli

O zaman vecd ile bin secde eder varsa taşım; Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerret gibi yerden naşım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım! O zaman vecd ile bin secde eder varsa taşım; Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-u mücerret gibi yerden naşım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım

Diğer Pps Sunumlar Ve Fazlası İçin Tıkla Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl; Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl! Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl. Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, Hak'ka tapan milletimin istiklâl! Mehmet Akif Ersoy www.fuzbing.org Diğer Pps Sunumlar Ve Fazlası İçin Tıkla