Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ORDU İL KOORDİNATÖRLÜĞÜ
Advertisements

KAMP YERİ SEÇİMİ .
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Canlı Yemler
YAŞARKEN BAŞIMIZA GELEBİLECEK KÖTÜ OLAYLAR NELERDİR?
Abdurrahman OLGUN Gökalp KILINÇ.
SÜT SIĞIRCILIĞI İŞLETME PLANLAMASI
“SÜT İLE İLGİLİ GERÇEKLER”
RÜZGAR
3. Üretim Sistemi Geliştirme Planı ve Üretim Planının Hazırlanması
Akıntılı Havuzlarda Yetiştiricilik
SAZAN YETİŞTİRİCİLİĞİ. Sazan (Cyprinus carpio Linnaeus, 1758) ılıman iklim bölgelerinin ekonomik bir türüdür. Ekstansif, entansif ve yarı entansif yetiştiriciliğe.
Durgun sularda yetiştiricilik Durgun sularda yetiştiriciliği etkileyen doğal faktörler; İklim kuşakları •Havuzlardaki yetiştiricilikte verimi etkileyen.
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
Yağmurlama sulama yöntemi
RİSK ANALİZİ VE YER SEÇİMİ
Tarla Bitkileri Yetiştirme
TARIMSAL YAPILAR VE SULAMA DERSİ
SU ÜRÜNLERİ TEKNİSYENİ KİMDİR?
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
İşletmeyi neden kurarız ?
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANILAN YEMLER VE YEMLEME İLKELERİ
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
İŞLETMELERİN KURULUŞU
ISL 448-Optimizasyon Modelleri ve Uygulamaları Kuruluş Yeri Problemleri.
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Su Kalitesine Etkisi
DOĞAL KAYNAKLAR VE EKONOMİ İLİŞKİLERİ
Tarım Türleri Öğrenme Hedefleri Tarımın Farklı Türlerini Tanımlamak
Küresel Ticaretin Üç Elemanı
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
HAYVANCILIK.
Tarım Hukuku 3.
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Hayvan yetiştiriciliği ve refah
BALIK HASTALIKLARI 14. Hafta.
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
ÖZET GİRİŞ MATERYAL VE METOT BULGULAR TARTIŞMA VE SONUÇ KAYNAKLAR
Balık Üretiminde YEM VE ÜRETİM TEKNİKLERİ
İŞLETMELERİN KURULUŞ SORUNLARI
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
BalıK BİYOLOJİSİ 3. Hafta.
KAFESTE ALABALIK YETİŞTİRİCİLİĞİNİN ÇEVREYE ETKİSİ
İÇSU BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
Deniz BALIKLARI YETİŞTİRİCİLİĞİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
BALIK YETİŞTİRİCİLİĞİ
Sığır Besiciliği.
SAMSUN İLİNDE BALIKÇILIK VE SU ÜRÜNLERİ
İÇSU VE DENİZLERDE AVCILIK YÖNTEMLERİ
DOMUZ YETİŞTİRİCİLİĞİ
Damızlıkların Bakımı.
Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
ORGANİK YUMURTA ÜRETİMİ
Hindi Yetiştiriciliği
YAVRU YETİŞTİRME Su Ürünleri Yetiştiriciliğinin Temel Esasları
SOFRALIK ÜRÜN YETİŞTİRME Ağ kafeslerde balık yetiştiriciliği Deniz Balıkları Yetiştiriciliği 8. Hafta.
Bölüm 12. İşletmecilik İşletme, ürün piyasalarındaki ekonomik birim olup, üretim faaliyeti için üretim faktörleri bir araya getirilir. İşletmelerde örgütsel.
İLAÇ VE BAHARAT BİTKİLER
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Balık yetiştiriciliğinde yer seçimi ve su kalitesi
Su ürünleri sağlığı ve BALIK HASTALIKLARI
HİNDİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
SULAMA YÖNTEMİNİN SEÇİLMESİNE ETKİLİ OLAN FAKTÖRLER
Kuluçka Levrek üretimi için tesislerde yumurtaların inkübasyon işlemi, göz açıklığı μ arasında değişen, lt hacmindeki inkübatörlerde yapılmaktadır.
Ekonomik Krizden Etkilenen Bir Broiler İşletmesinde Verimliliğin İrdelenmesi Nilüfer BOZKURT YÜKSEK LİSANS TEZİ.
Ambar ve silolarda depolama teknikleri
BÖLÜM 4: Hidroloji (Sızma) / Prof. Dr. Osman YILDIZ (Kırıkkale Üniversitesi)
Sunum transkripti:

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Su ürünleri yetiştiriciliğinde yer seçimi Su Ürünleri işletmelerinin kurulacağı yerin seçilmesinde aranan özellikler: İşletmenin kurulacağı yer, işletmenin minimum su ihtiyacını karşılayacak su kaynağına veya akarsuya yakın olmalıdır. Havuz toprağının su tutma kapasitesi çok yüksek olmalıdır. Havuz yapılacak toprakta sert kayalar bulunmamalıdır. Havuzların inşa edileceği arazinin toprağı fitoplankton, zooplankton ve diğer su canlılarının gelişmesi ve büyümesi için besin maddelerince zengin olmalıdır. Su sıcaklığı, balık yetiştiriciliğinde önemli bir faktör olduğundan, havuzlar gölgeli arazilerin dışında ve mümkün olduğunca gün boyu ışık alan arazilerde inşa edilmelidir. Havuz sahası fazla rüzgar almamalıdır. Tesis yerinin sel, heyelan ve benzeri tehlikelerin olmadığı bir yerde seçilmesi gerekir Hammadde temini ve ürün satışı için pazara yakın olmalıdır. Kuruluş yerinin ulaşım, haberleşme ve elektrik durumu uygun olmalıdır. Havuzların inşa edileceği arazinin kullanımı ile ilgili hukuki bir problem olmamalıdır. Aynı su kaynağını kullanan diğer tesislerin kapasiteleri ve uzaklıkları uygun olmalıdır. 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Su ürünleri yetiştiriciliğinde çevresel faktörler Balık havuzları için su temini balık yetiştiriciliğinde, havuzları yeterli bir sürede dolduracak, yetiştirme dönemi boyunca havuzlardan sızıntı ve buharlaşma ile olan kayıpları karşılayacak ve havuzları yıl boyunca çalıştıracak kadar su gereklidir. Balık yetiştiriciliği için gerekli su; • Yetiştirme dönemi başlangıcındaki havuz hacmi, • Yetiştirme döneminde havuzdan sızıntı ile kaybolan su miktarı •Yetiştirme döneminde havuzlardan buharlaşan su miktarı toplanarak bulunur. 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Balık üretim sistem ve tesislerinin sınıflandırılması Kuluçka tesisleri Damızlık Üniteleri Yumurta alım üniteleri Larva Yetiştirme Üniteleri Yavru Yetiştirme Üniteleri Besleme Üniteleri Ağ Kafesler 2. Hafta

Su Ürünleri YetiştiriciliğinİN TEMEL ESASLARI Balık üretiminde yetiştirme sistemleri -Ekstansif yetiştiricilik -Yarı-entansif yetiştiricilik -Entansif yetiştiricilik Ürün (ton/yıl) Yetiştirme tipi Yemleme ve gübreleme 0-1 Ekstansif Gübreleme 1-20 Yarı-entansif Gübre+tamamlayıcı yem 20-1000 Entansif Karma yem 2. Hafta

Kaynak: Su Ürünleri, Açıköğretim Fakültesi Yayını No: 1242,Editör: Prof. Dr. Hijran YAVUZCAN 1. Hafta