AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:COMPORİTİVE.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Aşırı, çok fazla & Yeterli, kâfi, yeterince
Advertisements

SES OLAYLARI.
THE COMPARATIVE AND THE SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
“Hangisi daha büyük?” Comparison © Ali AKPINAR 
SES BİLGİSİ.
SES BİLGİSİ HAZIRLAYAN:FERİT GÜL.
COMPARISON of ADVERBS Zarfların karşılaştırması
COMPARATIVE-SUPERLATIVE
Alfabemizde 29 harf vardır.Her harfin büyüğü ve küçüğü vardır.
SIMPLE PRESENT TENSE.
SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN)
SUPERLATİVES .Süperlativelerde en az 3 şeyi karşılaştırılır.
IMPERATIVES (EMİR CÜMLELERİ)
COMPARATIVES.
Adjectives / Sıfatlar Adverbs / Zarflar
(OLMAK FİİLİNİN GEÇMİŞ ZAMANI)
TOO – ENOUGH “Aşırı, çok fazla – yeterli, yeterince, yeteri kadar”
SIMPLE PRESENT TENSE SPELLING RULES
COMPARATIVES and SUPERLATIVES
ADJECTIVES (SIFATLAR)
ZARFLAR ADVERBS.
THE SIMPLE PAST TENSE.
ÜNSÜZ HARFLER.
Yabancı Dil- II Bölüm - 4.
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
Comparative (karşılaştırmalı) forms of ADJECTIVES
PHYSICAL APPEARANCE (DIŞ GÖRÜNÜŞ)
ADJECTIVE + preposıtıon combınatıons ( SIFAT + EDAT kombinasyonları)
COMPARATIVE ADJECTIVES.
BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….
İNGİLİZCE TOO / ENOUGH TOO / ENOUGH.
İNGİLİZCE EXPRESSING PURPOSE
 THE 2. The, evrende tek olan ve dolayısıyla belirli olan şeylerle kullanılır: 1. The, daha önce sözü edilen ya da karşı tarafça zaten bilinen kişi.
USED TO. USED TO: Sadece geçmiş zamanla kullanılır. Şu anda sahip olmayıp geçmişte sahip olduğumuz alışkanlıklardan bahsederken kullanırız. USED TO +
Sıfat olan kelimeler ismi, Zarf olan kelimeler de fiili
SES BİLGİSİ AÇ.
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM;
ADJECTIVES AND ADVERBS
 The water is cold.  Everything became clear.
ADJECTIVES (SIFATLAR) ©2016 ingilizcebankasi.com.
Hece Bilgisi Ağzımızın bir hareketiyle söylenen ses veya ses topluluğuna hece denir. Duyu kelimesi du – yu olmak üzere ağzın iki hareketiyle söylenmektedir.
COMPARISON OF ADJECTIVES (sıfatlarla karşılaştırma)
TÜRKÇE HARF (SES ) BİLGİSİ Hazırlayan :Güler Köse Özel Akev İlkokulu
SUPERLATIVE FORMS OF ADJECTIVES
First Conditional Sentences. LOOK AT THE EXAMPLES If the weather is fine, we’ll play tenis If I have enough money, I’ll buy the car If it rains, we’ll.
Comparatives and superlatives Comparative:karşılaştırma Superlative:en üstünlük anlatma.
SIMPLE PRESENT TENSE.
COMPARATIVE ADJECTIVES.
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
YDI101 YABANCI DIL 1 HAFTA 1. We use subject pronouns when the pronoun is the subject of the sentence. When the subject appears the second time, we don’t.
COMPARATIVES ! İki kişi veya iki nesneyi bir özellik açısından karşılaştırırken kullanılır. The rabbit is fast. The turtle is slow. The rabbit is faster.
ADJECTIVES SIFATLAR.
1- I _____ A STUDENT. A. AM B. IS C. ARE D. A
SIFATLAR.
Who wants to start? Kim başlamak ister? 401.
ADI: ECE SOYADI:ARSLAN SINIFI-NO:6/K   Dilimizde 8 tane ünlü harf vardır. Bunlar ;  A,e,ı,i,o,ö,u,ü ÜNLÜ HARFLER.
Welcome to our competition.
COMPARATIVE ADJECTIVE
Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum..
COMPARATIVE ADJECTIVES.
Dil Nedir? Dil, insanlar arasında anlaşmayı sağlayan, kendisine özgü yasaları olan ve ancak bu yasalar çerçevesinde gelişen, temeli bilinmeyen zamanlarda.
KONU COMPARAT İ ES ÖğReTmEn BaYrAm ÇuBukÖğReTmEn BaYrAm ÇuBuk Ö ğ ReNc İ Ad SoYaD FaTiH UsLu Ö ğ ReNc İ No 253 ÖğReNçİnİn SıNıFı 7/HÖğReNçİnİn SıNıFı 7/H.
E ğ itim Ö ğ retim Yılı 2.Dönem İ ngilizce Proje Ödevi KONU:Comparatives Ö ğ retmenin Adı - Soyadı:Gizem SAVA Ş Ö ğ rencinin Adı - Soyadı:Z.Sude.
MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
COMPARATIV ES. COMPARATIVES  How can we make comparisons?  Comparative adjectives  Comparison with one syllabel adjectives  Comparison with more than.
AS AS NOT AS AS COMPARISONS.
 İngilizcede sıfatın sonuna –er eki, veya başına more kelimesini getirerek oluşturduğumuz comparati- ves yapısı Türkçede mukayese sıfatlarına karşılık.
COMPARATIVES (DAHA)
SHOULD EXPLANATION   *Should öğüt ya da tavsiye bildirmektedir. Bir kişiye öğütte bulunurken kullanılmaktadır. Yapılmasının iyi olmayacağını söyleyebilmek.
Dersimiz.Com SES OLAYLARI Ünsüz yumuşaması(sert sessizlerin yumuşaması): P,ç,t,k harfleriyle biten sözcüğe ünlüyle başlayan ekler gelirse kelime sonundaki.
Sunum transkripti:

AD:TÜLİN SOYAD:KAYA SINIF:7/B NO:168 KONU:COMPORİTİVE

COMPORİTİVE (KARŞILAŞTIRMALAR)

İngilizcede sıfatın sonuna –er takısı, ya da başına more kelimesi getirilerek oluşturulan comparatives yapısı Türkçede mukayese (kıyaslama, karşılaştırma) sıfatlarına karşılık gelir ve Türkçeye “daha” olarak çevrilir.

 Genellikle tek heceli olan kısa sıfatların sonuna “-er” takısı eklenerek comparative yapısı elde edilir. old → older short → shorter cheap → cheaper

 Sıfatlar “-er” takısı aldığında fiilde bazı ses değişiklikleri meydana gelir. 1. Eğer sıfat “e” harfi ile bitiyorsa sıfata sadece “r” takısı eklenir. nice → nicer close → closer late → later

2. Eğer iki ünsüz harfin arasında bir ünlü harf varsa sondaki ünsüz harf tekrarlanır. Bu ünsüz harfler genellikle “d, g, m, n, t” harfleridir. big → bigger slim → slimmer thin → thinner hot → hotter wet → wetter

3. Eğer sıfat “y” harfi ile bitiyor ve “y”den önce bir sessiz harf varsa “y” düşer ve yerine “ier” gelir. easy → easier heavy → heavier early → earlier

 İki ve daha fazla heceli olan uzun sıfatlara “-er” eklenmez, bunun yerine sıfatlardan önce “more” kelimesi kullanılır. beautiful → more beautiful comfortable → more comfortable hardworking → more hardworking intelligent → more intelligent careful → more careful

EXAMPLES: fast - hızlı - faster - daha hızlı easy - kolay - easier - daha kolay slow - yavaş - slower - daha yavaş strong - güçlü - stronger - daha güçlü dirty - kirli - dirtier - daha kirli small - ufak - smaller - daha ufak bad - kötü - worse - daha kötü happy - mutlu - happier - daha mutlu cold - soğuk - colder - daha soğuk

Bazı sıfatlar kuralsızlardır ve bunlar “-er” takısı ya da “more” kelimesiyle kullanılmazlar bunun yerine bazı kural dışı değişikliklere uğrarlar. Adjective (sıfat)Comparative (kıyaslama sıfatı) good (iyi)better (daha iyi) bad (kötü)worse (daha kötü) many / much (çok)more (daha çok) little (az)less (daha az) far (uzak)farther / further (daha uzak)

İki şey birbiriyle karşılaştırılırken sıfattan sonra “than” kelimesi kullanılır.

EXAMPLES: English is easier than Russian. (İngilizce Rusçadan daha kolaydır.) I am taller than my brother. (Ben erkek kardeşimden daha uzun boyluyum.) Hülya Avşar is more beautiful than Seda Sayan. (Hülya Avşar, Seda Sayan’dan daha güzeldir.)

İstanbul is more crowded than Ankara. (İstanbul, Ankara’dan daha kalabalıktır.) My hair is longer than yours. (Benim saçım, seninkinden daha uzundur.) Milk is better for our health than coffee. (Süt, sağlığımız için kahveden daha iyidir.)

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM