Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SIMPLE PRESENT TENSE.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SIMPLE PRESENT TENSE."— Sunum transkripti:

1 SIMPLE PRESENT TENSE

2 SIMPLE PRESENT TENSE Simple Present Tense, İngilizce’de en önemli tensdir. Bir işin her zaman yapıldığını anlatır. Türkçe’de Geniş Zaman olarak adlandırılır.   Şöyle bir tanımla da  bu tens açıklanabilir. Bir iş her zaman yapılırmış gibi ifade ediliyorsa, o cümle Geniş Zamandır. Yani Simple Present Tense bir cümledir. Bu tens bazı İngilizce gramer kitaplarında Present Simple ismi ile de belirtilir.

3

4 Yukarıda gördüğünüz tablomuza uyarak, Simple Present Tense bir cümle kurarken, önce özne alınır, yanına fiilin birinci şekli yerleştirilir ve cümle istenildiği şekilde tamamlanır.

5 Şimdi birkaç örnek cümle yapalım.
We live in Istanbul.  Biz İstanbul’da yaşarız.  She loves me. O, beni sever. I love her too. Ben de onu severim. I go to work everyday. Ben hergün işe giderim.   You go to holiday every summer. Sen her yaz tatile gidersin.

6

7 SIMPLE PRESENT TENSE OLUMLU CÜMLELER
Simple Present Tense olumlu cümleler, önce özne, sonra fiil eklenerek oluşturulur.   Simple Present Tense cümlelerin olumlu şeklini bir tablo halinde görelim.

8 Simple Present Tense’de şöyle bir özellik vardır
* Simple Present Tense’de şöyle bir özellik vardır. Kuracağımız cümlede, özne üçüncü tekil şahıssa fiilin sonuna “s” getirilir. Ancak çoğul 3. şahıslarda ve diğer şahıslarda “s” getirilmez.

9 Simple Present Tense Olumlu Örnek Cümleler Ve Alıştırmalar
I like to drink coffee. Ben kahve içmeyi severim.   He eats an apple everyday. O her gün bir elma yer. We usually watch TV.  Biz genellikle televizyon izleriz.  They make print out all their s. Onlar tüm lerinin çıktısını alırlar. I run every morning. Ben her sabah koşarım. Sezen Aksu writes very good lyrics.  Sezen Aksu çok güzel şarkı sözleri yazar.   She looks like an angel.   O, bir meleğe benzer. (O, bir melek gibidir.) I always go to swim.  Ben her zaman yüzmeye giderim.

10 SIMPLE PRESENT TENSE OLUMSUZ CÜMLELER
Simple Present Tense olumsuz cümleler de, önce özne kullanılır, sonra "to do" yardımcı fiilinin olumsuzu eklenir ve asıl fiil ile tamamlanır. Simple Present Tense cümlelerin olumsuz şeklini bir tablo halinde görelim.

11 Simple Present Tense Olumsuz Örnek Cümleler
Zeynep doesn’t lie to her friends. Zeynep arkadaşlarına yalan söylemez. They don’t clean their room every day.  Onlar her gün odalarını temizlemezler. My grandfather doesn’t read comic book. Büyükbabam çizgi roman okumaz.   You don’t drink milk at breakfast.  Sen kahvaltıda süt içmezsin.  I don’t sell my house. Ben evimi satmam.


"SIMPLE PRESENT TENSE." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları