DÜZ BAĞLANTıYA GÖRE DAĞıTıLMıŞ OTOMASYON TEKNOLOJISI.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Arıza Katalogu Automotive Aftermarket
Advertisements

ETG Danışmanlık Yardım Masası
Karışım önleme sistemi
/ Tel: (216) Ayrıntılı bilgi için lütfen bize ulaşınız. / Tel: (216)
Güvenlik & Savunma F/O Kablo Sistemleri.
Bilgisayar Ağ Pasif Bileşenleri
Решения нового поколения коммуникаций
TEMEL LOJİSTİK Doç. Dr. Murat ERDAL muraterdal.com.
Yalın Satınalma Mantığı ile Fiyat Görüşmeleri
NEDEN İNVERTERLİ KOMPRESÖR?
MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ 1 Genel İsim: İlyas Toktaş
Mobilite ile Gelen Rekabet Avantajı Sunum Öyküm Dizdar.
Otomasyonlu imalat, büyük miktarlardaki konut ihtiyacına cevap verir.
Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ORBİS Altyapı Projesi Faaliyetler
İnşaat Mühendisliği Bölümü
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Hazırlayan:Şenol KUMSAR Elektronik Öğretmeni
CNC BESLEME/BOŞALTMA ROBOTU
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
Sakarya Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Gökhan ATALI
BİLGİSAYAR AĞLARI Neden var?.
Icerik Onerilen Network Musteri Ihtiyaclarinin Belirlenmesi Network Tasarimi Uctan Uca Network Kurulum Uygulamasi Kablosuz Iletisim Mimarisi Network Ogeleri.
SÜREÇ YÖNETİMİ Dr. Selami ERARSLAN İstanbul 2011.
‘’Kaliteli, sağlam, hızlı ve güvenilirlik’’ mantığı ile hizmet kalitesini ve müşteri memnuniyeti en üst seviyeye çıkararak profesyonel hizmetler sunmak.
HDH PROJE YÖNETİM SİSTEMİ
BİLGİSAYAR AĞLARINA GİRİŞ
© PRIME Alliance, Proprietary & Confidential prime-alliance.com ÜLKEMİZ İÇİN İDEAL OSOS.
EDM Araç Kiralama Paketi. EDM Web Paketi EDM Web Paketini satın alan müşterilerimiz kendi web sitelerini hem de en gelişmiş dizayn özellikleri ve en zengin.
Endüstri Mühendisliğinde Karar Alanları ve Proses Tasarımı
Tamir Bakım Planlaması
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
Elektrik Enerjisi Üretimi
Turkcell Iletisim Hizmetleri Corporate Communications Ekim 2008 HABTEKUS 2008 Çok-girdili Çok-çıktılı Sistemlerde Konum Belirleme Tekniği Güneş Karabulut-Kurt,
TGI Çözümü Elektrik Dağıtım Şebekesinde
TALEP KATILIMI VE TALEP TARAFI YÖNETİMİ Prof. Dr. Ramazan BAYINDIR
YERLİ ÜRETİM DERİNLİĞİNİN ÜLKE VE SANAYİMİZE KATKILARI
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
MAKİNE ELEMANLAR DERSİ YILİÇİ PROJESİ
Isıtma Sistemlerinin Otomasyonu ve İnternet Üzerinden Kontrolü 2 Şubat 2007 KÜTAHYA İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹ İbrahim UZUN² İrfan ATABA޹ Mevlüt ARSLAN¹.
KURULUŞ ÜRÜN VE HİZMETLER Kuruluş tarihi : 2001
1 Bilişimde 15 Yıllık Deneyim. 2 Hizmetlerimiz  Yazılım (V-Era by Majör)  ERP Danışmanlığı  Donanım Hizmetleri  Proje Öncesi ve Sonrası Destek  Projenin.
En İyi 10 Neden 1 VPL-FHZ55 Lazer Projektörünü Satmak İçin En İyi On Neden VPL-FHZ55.
ENDÜSTRİYEL MUTFAK VE ÇAMAŞIRHANE E-KİTAP
Bilişim sistemlerinin türleri
Pi Magic — İş Uygulamaları Yatay Çözümler Endüstri Çözümleri Yönetim.
2015 Yılı Devam Eden Projeler Eğitim Yükseköğretim Sektörü.
20 yılı aşkın süredir yazılım sektöründe teknoloji geliştiriyoruz…
ISL429-Yönetim Bilişim Sistemleri İletişim ve Ağ Sistemleri.
ZAYIF AKIM DEVRELERİ.
GEZER ELEKTRİK- MÜHENDİSLİK
PROFİBUS. Profibus (Process Field Bus) geniş kapsamlı üretim ve proses otomasyonu için tasarlanmış açık saha bus standardıdır. Profibus haberleşme sistemi.
Stok Politikasına Göre Üretim Sistemleri
İMAL USULLERİ KAYNAK TEKNOLOJİSİ BÖLÜM 1 GİRİŞ.
XP-D30C Serisi Kayış Arıza Tespit Cihazı Kayış tip makinelerinin güvenlik kontrolü için, kayışın içindeki arızalı çelik halat tespit edilir ve makine otomatik.
SIP DECT ÇÖZÜMÜ XSD B1008 XSD T0410 Ergin BOYACI
Airties Air5750 Modem Kurulumu
Pano Üretiminde Yenilikler & Değer Tasarımı
ELECTRİC-ELECTRONİC TECHNOLOGY
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
Meteorolojik Veri Toplamada Kullanılan Yöntemler
ZTM321 MAKİNE ELEMANLARI 1.hafta
VARYATÖR KAVRAMSAL TASARIMI
REGÜLATÖR SU ALMA YAPISI KAPAĞI TASARIMI
TARİHÇE 1979 tarihinde ‘FEN ELEKTRİK’ olarak kuruldu.
İSKENDERUN MESLEK YÜKSEKOKULU
Ağ Topolojileri.
Çift mekanik posizyon sensörlü (mechanical position sensor), çift silindirli pnömatik devrenin PLC ile otomasyonu Lab 8. Simülasyon: OTOMASYON SENARYOSU:
ÇELİK YAPILAR Çelik Yapıların Tasarım, Hesap ve
NX SIEMENS NX CAD DÖKÜMAN 2019.
Sunum transkripti:

DÜZ BAĞLANTıYA GÖRE DAĞıTıLMıŞ OTOMASYON TEKNOLOJISI

PRATIK ÖRNEK: 8 TANE SENSÖR DÜZ BAĞLANTı WP : BAĞLANTı NOKTASı (HER BIR KLEMENS VIDASı) PLC Pano OUTOUT OUTOUT ININ ININ Makine 8 WP 11 WP 24 WP 62 WP Her bir Sinyal için bir kablo!!!

Avantajları  Ucuz Malzeme fiyatları??  Az Eğitimli personel yeterli??  Basit uygulama?? Sıkıntılar  Çok fazla zaman gerekli  Kablo döşeme, etiketleme ve Şema çiziminde çok fazla detay var!  Mühendislik planlaması oldukça karmaşık!  Hiçbir zaman %100 emin olunamayan montaj kalitesi!  Klemens vb.. için büyük pano gerekli  Arıza tespiti zor ve karmaşık  Kullanıcı dostu değil  Göz kontrolü ile Arıza tespit etmek mümkün değil! Düz Bağlantı Yöntemi

OTOMASYON MALIYETI HESABı ÇAĞDAŞ MAKINE SIEMENS VS. MURR Düz Bağlantı 2.300€ 2.300€ 2.133€ Dağıtılmış I/O Dağıtılmış I/O 75 dk. 600 dk. Maliyet: Harcanan Süre: %85 Zaman, İşçilik ve Mühendislik, Tasarufu! %85 Zaman, İşçilik ve Mühendislik, Tasarufu! Yöntem: Ürünler: Maliyet Hesabı :  IO Modülü (ET200S, vb..)  Çok sayıda Röle  Çok sayıda Klemens  Büyük Pano  Çok sayıda Kablo  Çok sayıda Kablo Spirali  Çok sayıda Kablo Kanalı  Yoğun İşçilik + Organizasyon  Çok sayıda etiketleme  Çok sayıda proje çizimi Maliyet Hesabı :  IO Modülü Cube67+  Sadece BUS ve Besleme Kablosu  Etiketi ürün içinde gelir  Birkaç sayfada biten proje çizimi

SAHA I/O SISTEMI CUBE67+ Hangi I/O Kırmızı Işık yanıyorsa ona bağlı olan Sensör, Valf… Problem var demektir! Sadece kırmızı yanan kanal otomatik kapanır ve PLC’ye raporlanır, diğer kanallar kesintisiz çalışmaya devam eder! Avantajları  Kolay bağlantı: Tak-Kullan!  Daha Az İşçilik ve Mühendislik  PLC markası değişse bile aynı kalan dağıtılmış I/O yapısı  En az kablolama hatası  En az yer kaplayan çözüm  IP67 gövde yapısı sayesinde zor koşullara dayanıklı sağlam ürünler!  Diagnostik Fonksiyonlar sayesinde uzak bağlantı ve/veya göz kontrolü ile 1-2dk. içinde arıza nerede ise hemen tespit edilir!

Platzhalter für Hero-Bild Größe: 17,75 x 12,7 cm Positioniert auf 0 und 0,8 cm Maliyetin %75’i Makine geliştirme aşamasında ortaya çıkar! Makine Üretici Maliyetleri  Mühendislik ve Tasarım  Makine Üretimi  Sahada devreye alma  Önceden bilinemeyen montaj problemleri  Garanti kapsamında servis! (kaç kere?)  Telefonda ve/veya uzak bağlantı ile sorun çözülüyormu? Son Kullanıcı Maliyetleri  Makine bedeli+ Nakliye + Kurulum  Kullanıcı Dostu Makine (Az Servis)  Verimlilik (az duruş/ hatasız üretim) Örnek : Makine İmalat Sanayii Toplam Maliyet Elektriksel Montaj, 30% Mekanik Montaj 30% Tasarım Mühendisliği, 10% Elektrik Mühendisliği 15% Mekanik Mühendislik 15% Montaj işleri Pano Montajı İşçiliği 30% Saha Montajı İşçiliği 70%

Platzhalter für Hero-Bild Größe: 17,75 x 12,7 cm Positioniert auf 0 und 0,8 cm Maximum Karlılık! Hem Müşteri hemde Makine üreticisi için « Toplam Sahip Olma Maliyeti » demektir! Mühendislik Satınalma İmalat Servis Son Kullanıcı Makine Üreticisi Çözüm Basit, Güvenilir, Standart Çözüm Basit, Güvenilir, Standart Bölümlerin İhtiyaçları Fiyat Ucuz ve Sürekli Fiyat Ucuz ve Sürekli Verimlilik Problemsiz, Dayanıklı Verimlilik Problemsiz, Dayanıklı Kullanıcı Dostu Operatör için basit ve müdahale edilebilir Kullanıcı Dostu Operatör için basit ve müdahale edilebilir TCO Total cost of ownership Toplam sahip olma Maliyeti TCO Total cost of ownership Toplam sahip olma Maliyeti