Www.bsm.gov.tr. BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZDA BESLENME.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
Advertisements

KANSER VE BESLENME.
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
ERGENLİK ÇAĞINDA BESLENME
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
UZUNKÖPRÜ TOPLUM SAĞLIĞI MERKEZİ
saĞLIKLI BESLENME NASIL OLMALI?
İLKÖĞRETİM OKULLARINDA SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ PROGRAMI
T. C. ANKARA VALİLİĞİ İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim Şube Müdürlüğü
OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARININ BESLENMESİNDE
Kalp Damar Hastalıklarında Beslenme
BESLENME BÜYÜME VE GELİŞME, YAŞAMIN SÜRDÜRÜLMESİ VE
DENGELİ DÜZENLİ BESLENME
KÜTAHYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI SAĞLIK VE HIFZISSIHHA MÜDÜRLÜĞÜ.
OSTEOPOROZ BULAŞICI OLMAYAN HASTALIKLAR VE PROGRAMLAR ŞUBESİ.
MENOPOZ VE BESLENME.
SAĞLIKLI VE DENGELİ BESLENME
Beslenme ve Performansa Etkisi
NEVŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
OBEZİTE (ŞİŞMANLIK) ve HAREKETLİ YAŞAM
İNSANIN SAĞLIKLI GELİŞİMİNDE ETKİLİ BESİNLER
DÜNYA BESLENME KILAVUZLARI
SIK GÖRÜLEN BESLENME YETERSİZLİĞİ HASTALIKLARI
Besin ve İçerikleri.
YAĞDA ÇÖZÜNEN VİTAMİNLER: A Vitamini D Vitamini E Vitamini K Vitamini
KADIN VE AİLE SAĞLIĞI HİZMETLERİ
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
İLERİ YAŞ KADIN SAĞLIĞI
Vitaminler Konuşuyor V İ T A M İ N L E R A B C K E D.
ANTALYA HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Programlar Şubesi OKUL ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ

SAĞLIKLI BESLENME.
BESLENME REHBERİ 1.
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
Prof. Dr. Tanju BESLER Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
OBEZİTE (Şişmanlık).
MİNARALLER KALSİYUM Süt ve süt ürünleri, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur. Yararları : Kemik ve dişlerin.
DENGELİ VE DÜZENLİ BESLENME.
HASTALIKLARA ÖZEL BESLENME Beslenme Yetersizliğine Bağlı Sorunlar
BİRECİK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ZEYNEP ŞAHAN KARADERE
Sağlıklı Beslenme.
Sağlıklı Beslenme / 32.
BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ “ ADIM ADIM SAĞLIK ” EĞİTİMLERİ.
BESİNLER VE DENGELİ BESLENME.
SUDA ERİYEN VİTAMİNLER
EMZİKLİLİK DÖNEMİNDE BESLENME Muhammet Özgür DEMİR.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
SIK GÖRÜLEN BESLENME YETERSİZLİĞİ HASTALIKLARI
İLKÖĞRETİM ÇAĞI ÇOCUKLARINDA BESLENME
BESLENMEDE SÜTÜN ÖNEMİ
Sağlıklı Beslenme.
SAĞLIKLI BESLENME TUĞHAN YENİYOL 4 / A 391.
Mineraller Tüm hücrelerin gereksinim duyduğu maddelerdir
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENGELİ BESLENME SEDA DEMİRAĞ.
SAĞLIKLI YAŞAM ve SAĞLIKLI BESLENME…
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarda alınması.
KALP DAMAR HASTALIKLARINDA
YETERLİ VE DENGELİ BESLENME
DENİZLİ ANAFARTALAR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
ANT 311 Beslenme İlkeleri ve Beslenme Antropolojisi
GIDALARIN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİSİ
İLKOKUL ÇOCUKLARINDA BESLENME
Sunum transkripti:

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZDA BESLENME

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZ NEDİR Kadınlarda yaş civarında adet kanamasının sona ermesi

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ GERÇEKTEN MENAPOZ MU?  Gebelik  Yumurtalık kisti  Hipofiz bezi tümörleri

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ MENAPOZ ÖNCESİ DÖNEMDE ADET DÜZENSİZLİKLERİ  Aşırı adet görme  Az adet görme  Adet görmeme  Düzensiz kanamalar

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ  Sıcak basması, aşırı terleme, çarpıntı  Aşırı sinirlilik  Adetlerde düzensizleşme  Cinsel ilişkide ağrı  İdrar tutamama  Deride incelme, kuruluk, kaşıntı  Kemiklerde erime  Kalp ve damar hastalıklarında artış MENAPOZ SONRASI D Ö NEM

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ YAPILMASI GEREKENLER  KONTROL  BESLENME  EGZERSİZ Düzenli Aralıklarla Yeterli – Dengeli Haftada 2-3 Kez 30 Dakika Yürüyüş

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ YARARLARI Kemik erimesi daha yavaş gelişir Kalp damar hastalığı sıklığı azalır

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ BESLENME  Kalsiyum i ç eren besinler t ü ketilmeli Süt / süt ürünleri Yeşil yapraklı Kuru baklagiller Pekmez

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ DİKKAT !  Aşırı protein tüketimi  Aşırı Fosfor tüketimi  Enerji ve yağ oranı yüksek besinler Et, yumurta, s ü t, fasulye nohut,barbunya,mercimek Karaciğer, beyin, dalak et,yağlı peynir, fındık vb. Kızartmalar, katı yağ, salam, sucuk, fındık, fıstık ç ekirdek, şeker,hamur işi tatlılar

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ DİKKAT !  Aşırı tuz  Sigara ve Alkol  Aşırı çay, kahve, kola  Aşırı zayıflık  Aşırı şişmanlık  Aşırı posalı yiyeceklerden KA Ç ININ

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ ÖNERİLER  Süt / süt ürünleri  Yeterli protein  Vitamin / Mineral  Az posalı yiyecekler  Az tuz tüketimi / İyot  Sert su  Yürüyüş  Güneş ışınları

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ SONSUZ MUTLU BERABERLİKLERE

BURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜBURSASAĞLIKMÜDÜRLÜĞÜ Teşekkürler