T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Meyrem OKUMUŞ (Bir Okula Ait Bölüm, Öğrenci,

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Bölüm 8 Yapısal Veri Türleri 3- Yapı (struct). 1 Yapı (struct) Tanımlama struct { int ogrenciNo; double akademikOrtalama; char ogrenciAdi[DIZGI_BOYU],
Advertisements

ÖĞRENCİ GİRİŞİ ÖĞRETMEN GİRİŞİ.
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
Alt Sorgular Veritabanı 2.
Ödeme talep formu hazırlanırken dikkat edilecek hususlar. Yatırımcı (Çiftçinin) Adı Soyadı Bu belgenin tarihi fatura ve uygulama sözleşmesindeki tarihten.
Iletisim Icin : Blog : E - Mail :
VeriTabanı Uygulama. Tabloları yaratmak için MySQL komutları.
VeriTabanı Uygulama.
ADI : AYDIN SOYADI : ARIDURU BÖLÜMÜ: TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ NUMARASI : DERSİN ADI : BİLGİSAYAR 2.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Mehmet Akif TURAN Veri Tabanı otobüs.
HAYRİ ASLAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ. BU SUNUDA OKULUMUZDAKİ BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ A LANI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİLERE ULAŞABİLECEKSİNİZ.
Farabi Değişim Programı Tanıtımı. Farabi Programı, Yüksek Öğretim Kurum- ları arasında, öğrenci ve öğretim üyesi değişim programıdır. Erasmus ile benzerlik.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin KÖSE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Osman SİVRİ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Demir.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Özkan YAMAN Veri Tabanı saatçi takip örneği.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Mehmet Naci DEMİRÇİ VERİTABANI.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ İsa DURDU VERİTABANI YÖNETİMİ (İlişkisel.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Kübra BAŞ Veri Tabanı Örnek Çalışma.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Yeliz Demirtaş Nakliye Firması.
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan SAĞLAM Veri Tabanı Örnek Çalışma (Çayın.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİTABANI ÖRNEĞİ Mesut Civleş VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr.Gör.Erol.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Merve YILMAZ VERİTABANI YÖNETİMİ.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan Yaman ŞİMŞEK Veri Tabanı Örnek Çalışma.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Makbule BİTMEZ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Eurovision.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ SİNEM ALTUNKÖSE GİRESUN
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTETİMİ VELİ AKKIRAN VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGAJİK FORMASYON PROGRAMI Öğrenci Numarası: Mehmet Kürşat SOĞANCIOĞLU.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin EŞE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Tanju ÇITLAKOĞLU VERİTABANI.
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ ADI SOYADI: YASİN YALMAN NUMARASI:
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİTABANI ÖRNEĞİ Tuğrul SEVGİ VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman Öğr.Gör.Erol.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ EMRE TANRIVERDİ Danışman Öğr. Gör. Erol.
NORMALİZASYON. 1NF Bir satırdaki bir alan yalnızca bir tek bilgi içerebilir.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
Veri Tabanı Yönetimi Dersi 1. Laboratuvarı Arş. Gör. Pınar CİHAN.
15 Temmuz Darbe Girişimi.
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE HOŞGELDİNİZ.
SINIF YÖNETİMİ İlköğretim Müfettişi Durdu Mehmet BAYRAKTAR.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
SAĞLIK NET GÖNDERİMİ İÇİN HEKİMLERİN YAPMASI GEREKENLER
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
HARRAN ÜNİVERSİTESİNE VE İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİNE
TEZ SAVUNMA SINAVINDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLERİN YAPACAKLARI İŞLEMLER
MÜDÜR YÖNETİM KURULU YÜKSEKOKUL KURULU MÜDÜR YARDIMCISI
Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Fakültesi
ÖĞRENCİ STAJ RAPORU LABORATUVAR
CÜMLENİN ÖĞELERİNDEN ‘NESNE’
TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU
Ygs’den lys’ye Hocam ben ygs de şu kadar aldım lys de ne yapabilirim diyenlere 2016 ygs-lys’den örnekler… Sizde incelemek isterseniz
ÖĞRENCİ İŞLERİ SİSTEMİNE GİRİŞ
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı
Öğretim Görevlisi Emel ALTINTAŞ
Kaynak Gösterme Teknikleri
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN TERCİH EDEBİLECEĞİ
Akademik Yılı Bahar Dönemi Proje Yönetimi Dersi
EDE BAŞVURU İŞLEMLERİ Başvuru İşlemlerinin 18 Mayıs 2018 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. BAŞVURUDA İZLENECEK YOL Başvuru formunun okulumuz web.
T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (ebys) HÜSEYİN ERİŞGİN Gökhan göçmez sistem yöneticisi.
VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 3-Normalizasyon
Tercihen İnternet Tarayıcı Google Chrome Olmalıdır.
ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ KALİTE GÜVENCE SİSTEMİ
2019 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI (TYT-AYT)
Bu poster 70X110 cm olarak hazırlanmıştır.
STAJ İŞ AKIŞ ŞEMASI.
ARAŞTIRMANIN YAZILMASI II: BİÇİMSEL KOŞULLAR
Proje Başlığı Özet Sonuçlar ve Tartışma Materyal ve Metot Kaynaklar
Sunum transkripti:

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Meyrem OKUMUŞ (Bir Okula Ait Bölüm, Öğrenci, Ders ve Not Şeması) Danışman Öğr. Gör. Erol SEYİS GİRESUN/Tirebolu

Bir okuldaki bölümler, bu bölümlerdeki öğrenciler, öğrencilerin aldığı dersler ve notlarını içeren bir varlık şeması çiziniz. Her bölümün adı ve kodu ;her dersin yine adı ve kodu ;her öğrencinin numarası,adı,soyadı, bolum kodu ;her notun ders kodu,ogrenci numarası ve not puanı olacaktır.

BOLUMLER Bolum_adi icindeki Bolum_kodu OGRENCİLER Ogrenci_adi Bolum_kod u Ogrenci_soy adi Ogrenci_no Aldigi NOTLAR Ders_kodu Not_puani Ait oldugu DERSLER Ders_kodu Ders_ad i Ogrenci_no 1 N 1 N 1 N

BOLUM (Bolum_kodu, bolum_adi) OGRENCİLER(Ogrenci_No, Ogrenci_adi, Ogrenci_soyadi, Bolum_kodu) NOTLAR (Not_puani,Ders_kodu, Ogrenci_no ) DERSLER (Ders_kodu, Ders_adi)

1 N 1 N N 1

1 N 1 N N 1

[1] WEB_1,(2013),Microsoft Office Web Site, help/HA aspx (19/03/2013) [2] WEB_2, (2013), Belgeler WEB Site, (19/03/2013)