BO Ğ ULMALARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER AYŞEGÜL ENÖN REHBER Ö Ğ RETMEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ANLATIM TÜRLERİNİ SINIFLANDIRMA. Edebî türler veya metin türleri olarak bilinen yazılarda farklı anlatım birlikleri bir araya gelir. Bir hikâyede betimleme,
Advertisements

TOPRAĞIN HİKAYESİ HORİZON: Toprağı meydana getiren katmanlara horizon adı verilir. TOPRAK: Toprak taşların parçalanması ve ayrışmasıyla meydana gelen,
Yanık, Donma ve Sıcak Çarpması
Entegre Savaş Zararlı ve hastalık etmenlerine karşı kullanılan çeşitli yöntemlerin birbirini tamamlayıcı, ekosistemdeki dengeyi koruyucu şekilde uygulanmaları...
Türkiye’de Tarım. Türkiye'de Tarım İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
COĞRAFYA PROJE ÖDEVİ ÖZGÜR SÖNMEZ 10/A Ulaşım Nedir ?
YAPIM KUŞAĞI ÜRETİYORUM ETKİNLİĞİ.
YEDEKLEME NEDIR? Gülşen Güler. YEDEKLEME NEDIR? Yedekleme, en genel anlamıyla, bir bilgisayar sistemini işlevsel kılan temel birimlerin, üzerinde çalışan.
İklim ve İklim Elemanları SICAKLIK. Bilmemiz Gereken … Isı : Cisimlerim potansiyel enerjisidir. Sıcaklık : Isının dışa yansıtılmasıdır.Birimi santigrat.
Pik (Ham) Demir Üretimi
E R G E N L İ K ERGENLİK DÖNEMİ FİZİKSEL GELİŞİM
Türkiyedeki iklim çeşitleri Doğa Sever 10/F Coğrafya Performans.
 Basınç, bir yüzey üzerine etkide bulunan dik kuvvetin, birim alana düşen miktarıdır. Katı, sıvı ve gazlar ağırlıkları nedeniyle bulundukları yüzeye.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
Coğrafya Performans Ödevi
karIşImlarIn ayrIlmasI
1 “Öğrenci Merkezli Öğretim” Öğretmen Adayları Bakış Açısı ile Ne İfade Ediyor? Dr.Dürdane JACOBS Dr. Fahriye HAYIRSEVER.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
İŞLETİM SİSTEMLERİ ISE 206 DR. TUĞRUL TAŞCI. Dersin Amacı Bilgisayar sistemlerinin temel organizasyonunu tanımak İşletim sistemlerinin ana bileşenlerini.
Hoş Geldiniz FEYAZ BİLGİ COĞRAFYA ÖĞRETMENİ SULTANBEYLİ KIZ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ.
BİLGİ ve VERİ GÜVENLİĞİ
Yönetsel Sorunlar. Yöneticiler düşük profilli ve düşük niteliklidir. Kıdem ve liyakat ilkesine uyulmadan yönetici atamasına rastlanılmaktadır. Yöneticilerin.
5 Su kimyası ve su arıtımı ile ilgili olarak öğrenciler; 5.1. Sert su, yumuşak su kavramlarını anlar ve sertliğin neden istenmeyen bir özellik olduğunu.
ARAZİ TESVİYESİ.
E-OKUL VE MEBBİS SİSTEMİNİN KULLANILMASI
SÜRTÜNME KUVVETİ.
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Yağmurda Kayganlık (Yağmurda araba kullanmak).
NECATİ DUMAN NO: FEN /GÜNDÜZ /32
DOĞAL AFETLER.
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
1. RİP Kıyıdan / Plajdan denize doğru olan bir akıntıdır.
Proje Oluşturma ve Yönetimi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
ÜREME, BÜYÜME VE GELİŞME
BARALAR.
NOT VERME VE MEZUNİYET.
TAŞKINLARIN ÖTELENMESİ
Şişelenmiş Doğal Mineralli Sular ve Kaynak Suları
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
BİLİŞİM SİSTEMLERİ GÜVENLİĞİ (2016)
1. KAZAZEDEYE YAKLAŞMA.
YAŞLILIKTA DEMANS (BUNAMA)
1-HETEROJEN KARIŞIMLAR (ADİ KARIŞIMLAR):
BİLGİ PAYLAŞIM ARAÇLARI
Uçucu Maddelerin Zararları ve Bu Maddelerden Çocukları Koruma Semineri
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
KÜMELER HAZIRLAYAN : SELİM ACAR
BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR. BÖLÜM 7 SIVILAR VE GAZLAR.
Bilinçli Tercih Seminerine
BİLGİ GÜVENLİĞİ Bilgi Gizliliği ve Güvenliği Zararlı Yazılımlar
Madde ve Maddenin Özellikleri
Gözde Görüntü Oluşumu ve Göz Kusurları
Meriç ÇETİN Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
CİHANGİR MAHALLESİ YAPISAL RİSK ANALİZİ
Dünyada ve Türkiye’de Su Ürünleri Üretimi
MADDEYİ TANIYALIM.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
Akademik Bilişim '08 İLKÖĞRETİM ÖĞRENCİLERİNİN
Isı Enerjisi ve Gerekliliği
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ÖĞRENME STİLLERİ.
Kırılma Prof. Dr. Ali ERYILMAZ.
Bedensel Büyüme ve Psiko-Motor (devimsel) Gelişme
ÇİFT SİLİNDİR İNFİLTROMETRE İLE İNFİLTRASYON TESTLERİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Ölçmede Hata Kavramı ve Hata Türleri
KARIK SULAMA YÖNTEMİ Prof. Dr. A. Halim ORTA.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ-6 5.ÜNİTE SES VE ÖZELLİKLERİ 3.Sesin Sürati HALİM GÜNEŞ.
SINAV KAYGISI VE ÇOCUK RUH SAĞLIĞI
Sunum transkripti:

BO Ğ ULMALARA KARŞI ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER AYŞEGÜL ENÖN REHBER Ö Ğ RETMEN

 Havaların ısınması ile birçok kişi farklı serinleme yöntemlerine başvurmaktadır. Bu yöntemlerden biri de yerleşim yerlerine yakın göller, baraj gölü veya sulama kanallarıdır. Ancak bunlar ne yazık ki yanında da felaketi birlikte getirmektedir.

 Özellikle de yaz tatili boyunca yüzme bilmeyen kişilerin denize girmeleri ya da serinlemek için yüzmeye elverişli olmayan sulama kanalları ve göletlerin tercih edilmeleri bo ğ ulma vakalarının artmasına neden olmaktadır.

 Özellikle de yüzme bilmeyen kişilerin hiç tanımadıkları bir ortamda suya girmeleri bo ğ ulma risklerini bariz biçimde arttırırken yine arkadaşların ısrarı ile iyi yüzme bilmedi ğ i halde açılan kişilerde büyük risk alıyorlar. Bo ğ ulmayı önlemek için alınabilecek pek çok önlemler bulunmaktadır.

 Suya girildi ğ i anda so ğ uk su ile temas etme neticesinde yaşanacak olan panik hissini azaltmak adına suya vücudu alıştırarak yavaş yavaş girmek,  Rüzgarın ya da suyun akıntısına kolaylıkla kapılarak üzerinde olan kişiyi farkında olmadan açık denize sürükleyecek olan deniz yatakları gibi şişme deniz ürünlerini kontrollü kullanmak ya da tercih etmemek,

 Hiç bilmedi ğ i bir su kayna ğ ında asla tek başına denize girmemek,  Dibinin görülmedi ğ i ve suyun derinli ğ inin bilinmedi ğ i su birikintilerine balıklama atlamamak,  Ne kadar iyi yüzme bilinse de özellikle de tek başına çok derinlere gitmemek ve yüzerken tehlike teşkil edebilecek hareketlerin yapılmasından uzak durmak,

 Asla alkollü olarak denize girilmemelidir.  Yine yemekten sonra yenilen yemek miktarı ne olursa olsun denize ya da havuza girilmemelidir.  Çok iyi yüzme bilen kişiler dahi suya asla şaka niyetli itilmemelidir.

 Denizde yüzerken yüzme sınırlarını belirleyen dubalara dikkat edilmeli, bu sınırların içerisinde dahi sürat teknelerine dikkat edilmelidir.  Göletlerde, sulama kanallarında ve barajlarda kişi ne kadar iyi yüzme bilse dahi asla yüzülmemelidir.

 Çok iyi yüzme bilmeyen kişiler bo ğ ulan bir kişi gördüklerinde bu kişinin çırpınma esnasında kendilerini de bo ğ ulmaya itebilecek hareketler yapabileceklerini bilerek onların yanına gitmemelidir.

 VE DE EN ÖNEML İ S İ NE OLURSA OLSUN YÜZMEYE UYGUN OLMAYAN BARAJ GÖLÜ VEYA SULAMA KANALLARI G İ B İ YERLERDEN UZAK DURMAK.

D İ NLED İĞİ N İ Z İ Ç İ N TEŞEKKÜRLER…