 1966’da Hamburg Yüksek Müzik Akademisi’nde lisans eğitimini tamamladı.  Yüksek lisansını ise aynı kurumda, «Empresyonist Müzikte Jazz Etkileri» tezi.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Atatürk’ün Müzik İle İlgili Sözleri
Advertisements

Mustafa Kemal Gibi Düşünmek...
V. TÜBİTAK EKUAL Yıllık Toplantısı Mayıs 2009 Antalya HOŞGELDİNİZ…
KONFERANS (Konferans Sonrası İmza Günü Yapılacaktır)
Her gözden iyilik Uluslararası ÜNİVERSİTELER KISA FİLM FESTİVALİ
ERASMUS ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ EĞİTİM BİLİMLERİ BÖLÜMÜ
ATATÜRK, BÜTÜN SANAT DALLARINA ÖNEM VERDİĞİ GİBİ, MÜZİĞE DE BÜYÜK ÖNEM VERMİŞTİR YILINDA SOFYA’DA ASKERİ ATEŞE OLARAK GÖREV YAPTIĞI DÖNEMDE, ÇOK.
©2006 HAZIRLAYAN: NAZİRE KOCA.
ATATÜRK'ÜN MÜZİK ALANINDA YAPTIĞI YENİLİKLER
PROTOKOL.
ÖZNUR KARAELOĞLU.
Prof. Dr. Mustafa Dülger Hocamız.
ATATÜRK VE MÜZİK Atatürk insan hayatında müziğin çok önemli bir yeri olduğuna inanıyordu. 14 Ekim 1925'te İzmir Kız Öğretmen Okulu'nu ziyaretlerinde öğrencilerin.
FATİH ERDOĞAN. Fatih Erdoğan 23 Nisan 1954'te İzmir'de doğdu. Yaşamının geri kalanını İstanbul'da geçiren yazar, Kültür Koleji ve 1973'te Robert Kolej'den.
Diploma Eki (DE) Diploma Supplement (DS)
ATATÜRK’ÜN HAYATI.
OSMAN HAMDİ BEY ŞİLEN GÖK.
CUMHURİYET DEVRİ TÜRK SANATI
Projenin Adı: Araştırmacının ve yardımcı araştırmacıların Adları: Proje ile ilgili bölümler: İlgili bölümlerin akademik kurul kararları varmı?
İHTİYARLIK KAÇ YAŞINDA BAŞLAR?
Projenin Adı: Araştırmacının ve yardımcı araştırmacıların Adları: Proje ile ilgili bölümler: İlgili bölümlerin akademik kurul kararları varmı?
2013 SBS YERLEŞTİRME SONUÇLARINA GÖRE LİSELERE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ ÖĞRENCİLERİMİZİ VE AİLELERİNİ TEBRİK EDİYOR,BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUZ...
EL SANATLARITEKNOLOJİSİ
TÜRK CUMHURİYETLERİ İLE TÜRK VE AKRABA TOPLULUKLARI SINAVI (TCS)
BİRBİRİMİZİ SEVELİM VE SAYALIM
ATATÜRK’Ü ANLAMAK. ATATÜRK’Ü ANLAMAK.
Ekim 1985 günü Anvers yakınlarındaki Mol kasabasında Sivaslı bir ailenin kızı olarak dünyaya geldi. Kafkasya kökenli olan Hadise'nin annesi Sivas'ın.
YASEMİN KARACA NAMI DİĞER ‘YASO’
İkinci Dil Olarak Türkçe Öğretimi
En çok merak edile motif:
Menderes Anadolu Lisesi Rehberlik servisi olarak Educatürk’ün 28 kasım Cuma günü Fuar alanında düzenlemiş olduğu Yükseköğretim tanıtım günleri etkinliğine.
KADIN BİLİŞİMCİLER FAMOUS WOMEN IN ICT
Türk-İslam Arkeolojisi
Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi.
Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu Abdullah Gül Üniversitesi Gelen Öğrenciler ve Uluslararasılaşma 23 Ekim 2015.
ADANA ÇUKUROVA GÜZEL SANATLAR LİSESİ
TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU Metaveri ve Standartlar Daire Başkanlığı Sınıflamalar Grubu ISCED 2011 (Uluslararası Standart E ğ itim Sınıflaması)
İNSAN HAK VE HÜRRİYETLERİ Her insan doğduğu andan itibaren bir takım hak ve hürriyetlere sahiptir.
TÜRK LİRASININ ARKA YÜZÜNDEKİ İSİMLER. 5 TL Ord. Prof. Dr. Aydın Sayılı.
T.C. ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ FİZYOLOJİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLANI.
Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, eğitim-öğretim yılında 41 öğrenciyle eğitime başlamıştır. Türk Dili ve Edebiyatı; kültürel mirasımızın geleceğe.
29 Nisan 2016, Otel Altınyazı, Avanos, Nevşehir. Turizm Eğitimine Hizmet Ödülleri, Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi tarafından 2008 yılında başlatılan.
KIZILAY, SAVAŞ ALANINDA YARALANAN YA DA HASTALANAN ASKERLERE HİÇBİR AYRIM GÖZETMEKSİZİN YARDIM ETMEK ARZUSUNDAN DOĞMUŞTUR.  11 Haziran 1868 tarihinde.
$1,000,000 $500,000 $100,000 $50,000 $10,000 $5000 $1000 $500 $200 $100 Ülkemize Müzeciliği gerçek anlamda getiren kişi kimdir? SORU 1? Osman Hamdi Hoca.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
ALİ ZİYA SÜLÜNBE ORTAK EĞİTİM VE KARİYER PLANLAMA KOORDİNATÖRÜ EYLÜL 2016 ANKARA OEG 101 Ortak Eğitime Giriş.
HEM Şİ RE L İ DERLER İ M İ Z YRD. DOÇ. DR. SEV İ M ÇEL İ K.
Öğrenim Hareketliliği -Giden Öğrenciler -Gelen Öğrenciler
ENVER AYSEVER ‘’Yazarlık sabır, beceri ve süreklilik gerektiren bir işçilikse eğer, bunun yineleneceği ortamın nasıl olduğunun pek önemi yoktur. Çalışkan.
IĞDIR ÜNİVERSİTESİ FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ TARİH BÖLÜMÜ
Türkiye' de Müzecilik ve Osman Hamdi Bey
FAKÜLTEMİZ HAKKINDA Fakültemiz tarihinde kabul edilen ve tarihinde Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı.
TÜRK MUSİKİSİ DEVLET KONSERVATUVARI’NA HOŞGELDİNİZ
YAKUP KADRI KARAOSMANOĞLU.  27 Mart 1889’da Kahire’de doğdu,  Babasının adı Abdulkadir Bey,  Annesinin adı İkbal Hanım’dır.
Projenin Adı: Araştırmacının ve yardımcı araştırmacıların Adları:
TBMM’den geçmişte ve bugün yer alan kadın milletvekillerimiz
Veteriner Hekimliği Tarihi ve Deontoloji Anabilim Dalı
Dans Eğitmeni, TDSF A Klasman Dans Sporcusu
TÜRK BEŞLERİ.
Aziz Sancar. AZİZ SANCAR’IN HAYATI Aziz Sancar 1946 yılında Mardin'in Savur ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Savur ve Mardin'de tamamladı.Çiftçilikle.
Barış Manço ve Eserleri Hazırlayan:HÜSEYİN KÖROĞLU.
PEYGAMBERİN HAYATI SUNU.
TÜRK BEŞLERI KIMDIR. MÜZIK HAYATLARı, ESERLERI, BESTELERI.
Öğrenme Alanı: D. MÜZİK KÜLTÜRÜ
Büro Yönetimi ve Yönetici AsistanLIğI PROGRAMI
ANKOS ELEKTRONİK BİLGİ KAYNAKLARI ERİŞİMİNDE ULUSALLAŞMAYA DOĞRU
T TÜRBE KAPISI …  Bu camii Türk mimarisinde Batı sanat etkilerinin yoğun olduğu bir dönemde inşa edilmiş olmasına rağmen klasik.
ATATÜRK’ÜN HAYATI EMİN EGEMEN GENÇGÖNÜL.
Sunum transkripti:

 1966’da Hamburg Yüksek Müzik Akademisi’nde lisans eğitimini tamamladı.  Yüksek lisansını ise aynı kurumda, «Empresyonist Müzikte Jazz Etkileri» tezi ile, 1968 yılında tamamladı. EĞİTİM HAYATI

 Cumhuriyet dönemi müziği uzmanlık alanlarındandır.  Piyano çalmaktan son derece zevk alır.  Eğitimini Almanya’da tamamladıktan sonra kalmayı hiç düşünmemiş, ülkesine dönmüştür.  Mimar Sinan Üniversitesi’nde Müzikoloji bölümünün başkanlığını yapmaktadır.  Kedilere karşı bir tutkusu vardır, hayatına eşlik eden kedileri için «Kediciklerim» eserini yazmıştır. GÜLPER REFİĞ

 Kediciklerim  Atatürk ve Adnan Saygun  Adnan Saygun ve Geçmişten Geleceğe Türk Musikisi  Necil Kazım Akses  Çeviri: İskender – Herman Schullz ESERLERİ

 Gülper Refiğ aynı zamanda; Türk filminin duayenlerinden, çalışmalarıyla yurtdışında da büyük saygınlığa ulaşmış merhum Halit Refiğ’in yaşam dostluğunu yapmıştır. HALİT REFİĞ