İstiklâl Marşı şâiri. 1877 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Advertisements

ISTiKLAL MARSI İSTİKLÂL MARŞI Mehmet Akif Ersoy.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
Marşımız....
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Hayat Bilgisi 2 Bayrağımız.
Istiklal marşımızın yaratıcısı... Mehmet Akif ERSOY.
İLK DERSİMİZ HAYAT BİLGİSİ
MİLLÎ MARŞIMIZIN ŞÂİRİ
MEHMET AKİF ERSOY’UN HAYATI ( )
İSTİKLAL MARŞI.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
ÖĞRENME ALANI: DEĞERLER VE AHLAK 9. SINIF 5. ÜNİTE DEĞERLER
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA.
İstiklal Marşının Kabulu. 12 Mart.
İSTİKLAL MARŞI KAHRAMAN ORDUMUZA!.
Vatan şairi Mehmet Âkif ERSOY
İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı
BİLİŞİM TEKNOLOJİERİ VE YAZILIM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ
TUĞBA ÇELİK 6A 264 ÖĞRETMEN: ARİF SÖNMEZ
20 Aralık Aralık 1936 İSTİKLAL MARŞIMIZIN MÜELLİFİ
İstiklal Marşı Başlat.
MURATHAN MUNGAN. MURATHAN MUNGAN KİMDİR? Murathan Mungan, yazar, oyun yazarı ve şair. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatı sanatçılarından olan Murathan Mungan’ın.
DESTAN.
CÜMLE ÖGELERİ Cümle, bir duyguyu, düşünceyi veya olayı anlatan sözcük ya da sözcükler topluluğudur. Cümlede her sözcüğün bir görevi vardır. Cümlede görevli.
ÖLÜMÜNÜN 79. YILINDA. Mehmet Akif Ersoy 1873 yılının Aralık ayında İstanbul’un Fatih ilçesinin Sarıgüzel semtinde doğmuş ve 27 Aralık 1936 Pazar günü,
Cihan Aydoğdu Kayseri Atatürk Anadolu Lisei
Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI Müslüm ÖZCAN tarafından yapılan Külliyenin kurucusu Sultan II. Bayezid büstünün açılışı.
TANZİMAT EDEBİYATI 2. DÖNEM
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN HAYATI HAZIRLAYAN: MURAT ÖZDEMİR HAKİMİYET İLKOKULU 3/B SINIF ÖĞRETMENİ.
SELANİK Mustafa Kemal Osmanlı devletinin iç karışıklıklar içinde bulunduğu ve çöküşünün hızlandığı bir dönemde 1881 de Selanikte doğdu babası alirıza efendi.
COŞKU VE HEYECANA BAĞLI(LİRİK) ANLATIM
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
Osmanlı Padişahlarının yedincisi. İstanbul’un fatihi, II.Murad Han’ın oğlu. 30 Mart 1431 Pazar günü Edirne’de dünyaya geldi. Babası II.Murat, annesi Hümâ.
MUDURNU YATILI İLKÖĞRETİM BÖLGE OKULU
Sema KAHRAMAN Simenli İlköğretim Okulu
BİZİM BAYRAĞIMIZ Hikmet SIRMA.
BİYOGRAFİ Sanatta, bilimde, politikada veya başka alanlarda tanınmış kişilerin yaşamlarını anlatan yazı türüne biyografi (yaşam öyküsü) denir. "Biyografi"
Nurullah Ataç.  21 Ağustos 1898’de İstanbul Beylerbeyi’de doğdu. 1957’de Ankara’da yaşamını yitirdi. Türk edebiyatında modern anlamda deneme türünde.
 Pamela Spence, 1975 doğumlu şarkıcı, oyuncu. 80ler synth pop tarzını günümüze uyarlayan Spence, Teoman ’ın vokalisti olarak ünlendi. Birçok tiyatro.
OSMAN ZEKİ ÜNGÖR.
HÜSN-Ü AŞK ŞEYH GALİP.
ISTiKLAL MARSI iSTiKLAL MARŞI Mehmet Akif Ersoy
TÜRKİYE.
Peyami Safa Hamza Solak.
Atatürk'ün Öğrenim Hayatı
Metinlerin Sınıflandırması
VATAN SEVGİSİ VE ŞEHİTLİK
BİR KAHRAMAN DOĞUYOR / Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğrenim Hayatı
ATATÜRK ve HAYATI Öğrt. İbrahim BAYSAN.
ŞEHİDİM BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN,ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
SERVET-İ FÜNUN DÖNEMİNDE ROMAN
ANLATIM TÜRLERİ.
Şinasi Şair Evlenmesi.
İstiklâl Marşı şairi. Asıl adı Mehmet Ragif olan Mehmet Akif 1873 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk.
AY.
İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ 12 mart 1921
SERVETİFÜNUN EDEBİYATI
Hazırlayan:Serap Çivioğlu
ROMAN NEDİR? Yaşanmış ya da yaşanabilecek olayların, insanlar arasındaki ilişkilerin, insan psikolojisinin uzun bir şekilde yer ve zaman bağlamında anlatıldığı.
Vatan şairi Mehmet Âkif ERSOY
ÜŞÜYORDU!.. Lütfen kendi akışında ve sesli olarak sonuna kadar izleyiniz…
Aşağıda verilen bilgileri (dönem / ulus – destan) eşleştiriniz.
Mehmet Âkif ERSOY Vatan şairi Hayatı Mehmet Âkif Ersoy, 1873 yılının aralık ayında İstanbul'da, Fatih ilçesinin Karagümrük semtinde Sarıgüzel.
ANLATMAYA BAĞLI EDEBİ METİNLERDE DİL VE ANLATIM
Hayvanlar Hayvan yetiştirme sistemlerinin yerini belirtirken en çok göz önüne alınması gereken iklim elemanlarından biri yağıştır.
DESTAN 1. Deniz Hoca Youtube Kanalı ⇒
EDEBİYAT EĞİTİMİNİN TEMEL MESELELERİ
Sunum transkripti:

İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde başladı. İlk ve orta öğrenimden sonra Mülkiye Mektebine devam etti. Babasının vefatı ve evlerinin yanması üzerine mülkiyeyi bırakıp Baytar Mektebini birincilikle bitirdi. Tahsil hayatı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu. Fransızca ve Farsça öğrendi. Babasından Arapça dersleri aldı İstiklâl Marşı şâiri yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Emine Şerife Hanım, babası Temiz Tahir Efendidir. İlk tahsiline Emir Buhâri Mahalle Mektebinde başladı. İlk ve orta öğrenimden sonra Mülkiye Mektebine devam etti. Babasının vefatı ve evlerinin yanması üzerine mülkiyeyi bırakıp Baytar Mektebini birincilikle bitirdi. Tahsil hayatı boyunca yabancı dil derslerine ilgi duydu. Fransızca ve Farsça öğrendi. Babasından Arapça dersleri aldı

Şair şiirlerini Safahat adı altında toplamıştır.

Mehmed Âkif yaşadığı devri bütün genişlik ve derinliği ile şiirlerinde yansıtmaya çalışmış bir Türk şâiridir. Yirminci yüzyılın ilk çeyreğinde Türk milletinin içinde bulunduğu acıları, sevinçleri, ümidleri ve hayal kırıklıklarını manzum bir târih, bir roman, bir hikâye, bir destan havası içinde anlatmaya çalışmıştır

Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşımızın da Yazarıdır

Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır parlayacak! O benimdir, o benim milletimindir ancak! Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... ne bu şiddet, bu celâl? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal. Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklal.

KAYNAK :