Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-Scopus- Uz. Kübra DEMİR
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
360Core Kütüphane Kullanıcıları için Kütüphaneciler için
LİSANS ANLAŞMALARI GRUBU “Anlaşmadan Olur Mu Hiç! Haydi El Sıkışalım…” 11. ANKOS YILLIK TOPLANTISI, MUĞLA ÜNİVERSİTESİ, 2011.
Avrupa Birliği, Avrupa Ülkeleri, ve bugünün Avrupa'sın da ki vatandaşlar, taraflar ve araştırmacılar üzerindeki konulara odaklanan artı değerli bir bilgi.
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM Açık Erişim Proje Grubu. KAPSAM Açık Erişim Nedir? Kurumsal Arşivler Açık Erişimli Dergiler Türkiye’de Kurumsal Arşivler (Institutional.
ANKARA ÜNİVERSİTESİ Kurumsal Arşivi Açık Erişim Kaynakları
TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM
Yasal Yönleri ile Açık Erişim İlkay Holt, Kütüphane Direktörü 50. Kütüphane Haftası, Panel: Bilimsel Bilgiye Erişimin Sorunları ve Açık Erişim Hareketi.
TRABZON KADASTRO MÜDÜRLÜĞÜ
AÇIK ERİŞİM KAYNAKLARI
KİTS'deki Yenilikler ve Yeni Bir Proje (Personel Değişimi)
E-Journal A.M.S. (EJAMS) Kütüphaneciler için e-dergi koleksiyonlarının yönetiminde, kullanıcılar için ise bu koleksiyonlardan yararlanmada kolaylık sağlar.
Copyright 2006 Thomson Corporation 1 Ulusal Akademik Site Lisansı (UASL) Projesi çerçevesinde THOMSON SCIENTIFIC – ISI WOK EĞITIM SEMİNERLERİ – 2007 TEKNİK.
Nuray Demirkol Ziraat Yüksek Mühendisi Başuzman 13 Ekim 2009 Ankara TÜBİTAK-ULAKBİM CAHİT ARF BİLGİ MERKEZİ.
Ulusal Açık Erişim Çalıştayı, Ekim 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Umut Al AB Destekli Açık Erişim Projesi:
AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER GRUBU SUNUMU “TÜRKİYE’DE AÇIK ERİŞİM VE OpenAIREplus PROJESİ”
WEB OF SCIENCE İLE ATIF TABANLI ARAŞTIRMA DEĞERLENDİRMESİ Eğitmen: Metin TUNÇ This presentation is an introduction to InCites - the new web-based.
Öğretmen Yetkinlikleri
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI tarafından tüm üniversitelere gönderilen yazıda, Eylül 2014 tarihine kadar açık erişim sistemlerinin tamamlanıp veri girişlerinin.
Emre Hasan Akbayrak ODTÜ Kütüphanesi Hizmetiçi Eğitim Seminerleri
PROFESYONEL GELİŞİMDE YAKIN DESTEKÇİNİZ...
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
BIOMED CENTRAL’IN AÇIK ERIŞIM YAKLAŞIMLARI VE ÇÖZÜMLERI Johanna KuhnBioMed Central Muğla Üniversitesi.
Açık Dergi Sistemleri orçun madran. Open Journal Systems (OJS) Web 2.0 Teknolojileri ve Uygulamaları Çalıştayı, Ankara - 4 Aralık
Amaç Açık Erişim Nedir? Neden Açık Erişim? Açık Erişim Nasıl sağlanır?
Çalıştay: Başbakanlık Uzmanları için DEA 13 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR Oturum 1 DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar.
ANKOS AÇIK ERİŞİM VE KURUMSAL ARŞİVLER ÇALIŞMA GRUBU PROF.DR. UĞUR DEMİRAY (ANADOLU ÜNİVERSİTESİ - DANIŞMAN) GÜLSEVİL AĞCA (YAŞAR ÜNİVERSİTESİ) YASEMİN.
TÜRKİYE’DE EĞİTİMİN FİNANSMANI VE EĞİTİM HARCAMALARI BİLGİ YÖNETİM SİSTEMİ PROJESİ (TEFBİS) 12 NİSAN 2009 BU PROJE KAMU KURUMLARI ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME.
Uzm. Fatma BAŞAR Cahit Arf Bilgi Merkezi Eğitim ve Tanıtım Sorumlusu 22 Eylül 2010 T.C. Sağlık Bakanlığı Eğitim Toplantısı TÜBİTAK.
1 Bilgiye Erişimde Fırsat Eşitliği Projesi Olarak EKUAL'in Doğuşu ve Gelişimi Prof.Dr. Cem SARAÇ Hacettepe Üniversitesi.
Çalıştay: Başbakanlık Üst Düzey Yöneticiler için DEA Oturum 2: DEA Projesi Bileşenleri ve Çıktılar 14 Ekim 2009 EuropeAid/125317/D/SER/TR.
Kurumsal Arşivler ve Açık Erişim Uygulamaları 44. Kütüphane Haftası, 31 Mart–4 Nisan 2008 Ömer Orhan Atılım Üniversitesi Kütüphanesi.
SPRINGERLINK YENİLİKLERİ VE YENİ TIBBİ İÇERİKLER N ADJA M ADANI M OUDARRES M ETIN T UNÇ EKUAL 2010 A NTALYA.
ULUSAL AKADEMİK LİSANS TOPLANTISI 6 Kasım 2006, İstanbul.
TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi Araştırma Faaliyetleri ve Bilimsel İçeriğe Erişimde Cahit Arf Bilgi Merkezi & Dünden Bugüne TÜBİTAK EKUAL.
SOSYAL BİLİMLER VERİ TABANI Uzm. A. Nuray DEMİRKOL 2-3 Kasım 2006.
Bilgi Kaynağı Olarak Veri Tabanları
İYİ UYGULAMALAR: SİNOP ÜNİVERSİTESİ Hazırlayan Müslüm Yurtseven 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanlığı Ekim 2014, ANKARA.
Türkiye Yetişkin Öğrenme Projesi Proje Çıktıları
İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
Trans Tech Publications (TTP) 1967 yılında ünlü bir Avrupalı bilim adamı ve eğitimci tarafından kurulmuştur. Malzeme bilimi ve mühendisliği alanlarında.
AB MALİ İŞBİRLİĞİ ULAŞTIRMA OPERASYONEL PROGRAMI
Bölgesel Yatırım Ortamı Değerlendirme Projesi 14 Temmuz, 2015 İstanbul.
HUKUKTA BİLGİ YÖNETİMİ BBY Veri Tabanları (Uluslararası) Nazan Özenç Uçak Güz.
ERASMUS+ GENÇLİK PROGRAMI
MALİYE BAKANLIĞI BÜTÜNLEŞİK PORTAL PROJESİ T.C. Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı.
Hakan Kapucu  Kurumsal Akademik Arşiv Danışma Kurulu oluşturulmuştur.  Danışma Kurulu, Işık Üniversitesi Açık Erişim Politikasını.
“ INDICATE” UZUN SÜRELİ SAYISAL KORUMA SAHA ÇALIŞMASI Hakan Koray OZLUK Bahadır AYDINONAT 15 – 16 Ekim 2012 Ankara.
Sayılarla Yükseköğretim Akademik Arşiv Projesi (YAAP) ve Uluslararası Görünürlük Gültekin GÜRDAL İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kütüphane ve Dokümantasyon.
Sunum Planı 2 Kurulum Süreci Gerçekleştirilecek Çalışmalar Giriş USBS Hakkında Fizibilite Süreci Hedef & Fizibilite Çıktıları Yapılan Çalışmalar.
AÇIK ERİŞİM ARAŞTIRMA İÇİN KATMA DEĞER YARATMAK Haziran 2014, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, BİLKENT - ANKARA İlkay HOLT Özyeğin Üniversitesi.
3. ULUSAL AÇIK ERİŞİM ÇALIŞTAYI AÇIK ERİŞİM ÜNIVERSİTELERDE NELERİ DEĞİŞTİRECEK? Ekim 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA İlkay Holt.
"Açık Bilim, Araştırma Verisi ve Açık Erişim" Paneli Yaşar Tonta Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/tonta.html.
T. C. BAŞBAKANLIK DEVLET PLANLAMA TEŞKİLATI MÜSTEŞARLIĞI BÖLGESEL GELİŞME VE YAPISAL UYUM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 29 Aralık 2010, Diyarbakır.
YÖK ULUSAL AKADEMİK ARŞİV PROJESİ EĞİTİM SEMİNERİ NEDEN AÇIK ERİŞİM? Mart 2014 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı BİLKENT ANKARA Gültekin GÜRDAL.
Araştırmacıların konu ve kaynak taraması için harcadıkları zaman sorunlarına, ulusal düzeyde, hızlı, tek merkezden ve kolay arama ile çözüm. Ulusal dergilerin,
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI HAYAT BOYU ÖĞRENME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
ULUSAL AKADEMİK AĞ ve BİLGİ MERKEZİ
İTÜ AB MERKEZİ ARAŞTIRMA OFİSİ
Değerli Kastamonu Üniversitesi Öğretim Elemanları HOŞGELDİNİZ
Dspace Kurumsal Arşİv KullanIm kILAVUZU
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Değerlendirme Çalışması Raporlama
Akademik Özgeçmiş Tabanlı Fakülte Bilgi Sistemi
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Dış Değerlendirme Süreci
Türkiye Atıf Dizini nedir?
IŞIK Üniversitesi & Bologna Süreci
Türkiye Atıf Dizini nedir?
Turnitin ve iTenticate; öğrenciler ile eğitimcileri aynı platformda buluşturan, belgelerin orijinalite kontrollerinin yapılmasını, eğitimcilerin bu belgeleri.
Sunum transkripti:

Ata TÜRKFİDANI Yaşar Üniversitesi, İzmir ANKOS AEKA OpenAIREplus – Zenodo Son Gelişmeler 3. Ulusal Açık Erişim Çalıştayı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Ekim 2014, ANKARA

Yeni OpenAIRE Web Sayfası 2

3

OpenAIRE Türkiye Masası Proje Ortağı: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Gültekin GÜRDAL: Gönül KAFALI: Destek Masası Ata TÜRKFİDANI : Sönmez ÇELİK: Burcu BULUT: İlkay HOLT: 4

OpenAIRE Yardım Masası 5

OpenAIRE Genel Kapsamı Avrupa Birliği’ndeki kurumsal arşiv altyapısını geliştirmek için Avrupa Komisyonu tarafından fon desteği ile devam eden bir projedir Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen projelerin çıktılarını derleyen, katılımcı bir altyapıyla ve merkezi bir portal aracılığıyla erişilebilir hale getiren bir platformdur OpenAIRE-uyumlu arşivler bu amaçla hazırlanmış yönergelere uygun biçimde çalışır Veri Madenciliği, İstatistikler, Araç Raporlama ve Yardım Masası hizmetlerini içerir 6

Hedefler-Hizmetler-Erişim 7 1) HEDEF KİTLE o Araştırmacılar o Araştırma Yöneticileri o İçerik Yöneticileri (literatür & veri) o Proje Koordinatörleri o Fon Sağlayıcılar 2) HİZMETLER o Araştırma çıktılarına ait raporlar oluşturmak O Kullanım İstatistikleri sağlamak o AE için bilimsel çıktıları görüntülemek o AE savunuculuğu o Çok amaçlı ZENODO arşivine katkı sağlamak 3) ERİŞİM o 8.7+ milyon AE yayına o 460+ veri sağlayıcısına o 2+ fon sağlayıcısına (Avrupa Komisyonu/ Wellcome Trust, …)

Bütünleşik Bilimsel İletişim ve Bilgi Ağı 8 Veri SetleriYazarlar Yayınlar Veri Sağlayıcılar Projeler Organizasyonlar * 8.7 milyon yayın * 460+ Veri Sağlayıcı * 2 Fon Sağlayıcıya bağlantılı 80bin yayın * Yayınlara bağlı 700 veriseti * 33bin organizasyon

Tanımlanmış 7ÇP Yayınları 9 7ÇP Yayınları Toplam Yayınların… ProjelerAENotlar OpenAIRE Portal %AE Harmanlamaları kapsamında PUMA 46358, % ArXiv , %2007’den sonra yayınlanan tüm yayınların taranması sonucu UKPMC , %AAK’nin fon anlaşmasına bağlı olmayan 350’den fazla 7ÇP projesi kapsamında AE yayınlar Diğer Kaynaklar 17,47270, %2,267 AE yayın (DOAJ) 937 DOI’si olmayan yayın ArXiv ile çakışan 1230 yayın Toplam27,180684, 640

OpenAIRE dönemi yeni proje önerisi sunuldu Daha fazla veri sağlayıcının tam uyumluluk sağlamaları için çaba gösterilecek Açık Erişimin bilimsel etkisinin ölçümü OpenAIRE verisi Bağlantılı Açık Veri olarak sunulacak Hassas veriler için anonimleştirilmiş hizmetler H2020 Açık Veri Pilot Projesi Desteği – Kurumlar yerlerini almaktadır: Veri setlerine bağlantılı linkler, Zenodo 10

Avrupa’nın Bilgisini Kapsamak!! 11 OpenAIRE Yayın Arayüzü Açık Veri Arayüzü

H2020 Hedefleri 12 7.ÇP AE Pilot (2008) Özel Madde 39’u içeren Fonlar %20’lik Program Kapsamı Kurumsal Arşivlerde Depolama Proje süresince altın ödemeler AAK AE Yönergeleri: Konu arşivlerinde veya Kurumsal arşivler. Ambargo sürelerinin düzenlenmesi Horizon 2020 (2015) Tüm Fon Desteği Alanlar %100’lük Program Kapsamı Kurumsal Arşivlerde Depolama Proje sonrası altın ödemeler Makale İşlem Ücretleri için kaynaklar AE dergilerde yayın için teşvik tedbirleri Sürdürülebilir ve rekabetçi modeller/iş akışları kapsamında araştırmalar Açık Veri Pilot Projesi

Gelecekte OpenAIRE 13 OpenAIRE ortak, 42 ay süre H2020 AE zorunluluk politikalarını destekleyen kilit hizmetler (Yayınlar ve Araştırma Verisi Pilot Projesi) Daha kaliteli ve geniş kapsamlı kurumsal arşiv bütünleşmesi için genişletilmiş hizmetler Yayın-veri bağlantılarına odaklanma; yazılıma eklenmiş bağlantılar Yeni akademik iletişim modellerine önem vermek Küçük ve Orta Boy İşletmelere inovatif hizmetler sunulması konusunda görüşmelere başlamak OpenAIRE 2016 başında yasal bir kimlik kazanıyor Aralık 2014’te sunulacak fizibilite ve sürdürülebilirlik raporu aracılığıyla - Gelecek hedefleri ve kararları belirlenecek Mevcut operasyonel yönetim yapısının geliştirilmesiyle - Hiyerarşik, iyi tanımlanmış etkin sınırlar çizilecek

Zenodo: Pan-Avrupa Bilgi Altyapısı 14 Zenodo araştırma çıktıları için tüm gereksinimleri sağlayan bir depolama alanı sunar. OpenAIRE ve CERN tarafından geliştirilen ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bu yeni nesil çevrimiçi arşiv, Avrupa’da ve ulusal ölçekte, hizmetlerini OpenAIRE Pan-Avrupa projesi üzerinden, araştırma çıktılarının veri setlerine ve fon bilgilerine bağlanmasını genişletecek biçimde sunar

İhtiyaç duyulan tüm araçlar 15

16 Tarama Sonuçlarına Örnekler

Teşekkürler & Sorularınız? facebook.com/groups/openaire linkedin.com/groups/OpenAIRE