121314013 Online Kitap Satış Erhan KARACA. Sadece üyelerin kitap alabildiği, online kitap satışı yapan bir internet sitesinde, tek bir yayın evinden alınan.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAYNAK GÖSTERME Turan KANTOS
Advertisements

Microsoft Access Bu program Microsoft program paketinin içerisinde yer alan; çok büyük miktarlardaki verilerin depolanabileceği veritabanı oluşturmamıza.
SentezDELUX OTEL Yönetim Sistemi
Sipariş Takip Programı
Turkuaz Grup Otomasyon
Veri ve Veri Yapıları Genel olarak bilgisayarlar.
En ucuzundan en pahalısına doğru sıralanmış olarak “Cep Telefonları” kategorisindeki tüm ürünlerin isimleri “Spor” kategorisinde ürünleri listelenen “İstanbul”
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Yrd. Doç. Dr. Altan MESUT Trakya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
3 Örnek Veritabanı Tasarımı
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
Veri Tabanı Normalizasyonu Devrim ALTINKURT
RDBMS SET TEORİLERİ ve İLİŞKİSEL/CEBİRSEL İŞLEMLER
Varlık-İlişki Modeli (Entity-Relationship Model)
VERİ TABANI VE YÖNETİM SİSTEMLERİ  Birincil Anahtar Türleri  Access Veri Tabanında Bulunan İlişkiler  İlişkileri Tanımlama Bir – Çok İlişkisi Çok –
Veri Güvenliğinin Sağlanması
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
ADRES DEFTERİMDE NELER VAR?. Arkadaşlarınızın, akrabalarınızın ve tanıdığınız diğer kişilerin adresleri, telefon numaraları, e-posta adresleri vb. bilgilerini.
Access’te İlişki Kurma
VERİTABANI ve YÖNETİMİ
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri I
Merhaba Değerli Misafirler
BTP102 VERİTABANI YÖNETİM SİSTEMLERİ 1
Hafta - 3 Gözden Geçirme.
KAMPANYA 1 TEMS İ LC İ PROGRAMLARI. KAMPANYA 1 TEMSİLCİ PROGRAMLARI KAMPANYA 1 Süresince Program – 1 Istanbul Desenli Kahvalti Seti Temsilci Fiyatiyla.
ADRES DEFTERİM.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ Tablolar ile Gösterim
Pazarlama Kanalları ve Dağıtım Politikaları
4. Hafta Laboratuar Çalışması. ÖĞRENCİ Öğrenci No Adı Soyadı Yaşı D. Tarihi DERS Ders Kodu Ders Adı Kredisi İçeriği Örnek-1: Örnek-2:
Kazanım 6 Yaptığı çalışmalarda yararlandığı kaynakları gösterir.
Veritabanı Yönetim Sistemleri
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2015/2016 BAHAR DÖNEMİ PROGRAMLARI.
15. STOKLAR ÖRNEK UYGULAMA
GENEL MUHASEBE ıı Yrd. Doç. Dr. Serhan Gürkan
Yrd. DOÇ. DR. LEVENT VURGUN
Liquor Store Database Design Kafkas DUMAN. İş Kuralları  Tekel bayiinde yanlızca sigara çeşitleri, içecek satışı yapılmaktadır.  Bayiideki ürünler kayıtlı.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Mehmet Akif TURAN Veri Tabanı otobüs.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin KÖSE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
KİTAP SATICISI Samet METE İŞ KURALLARI Kitap kaydı oluşturulmalıdır. Her kitabın adı, ISBN kodu, yazarı, türü, yayınevi, basım tarihi, baskı.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Osman SİVRİ Veri Tabanı Örnek Çalışma (Demir.
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Özkan YAMAN Veri Tabanı saatçi takip örneği.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Mehmet Naci DEMİRÇİ VERİTABANI.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ İsa DURDU VERİTABANI YÖNETİMİ (İlişkisel.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Kübra BAŞ Veri Tabanı Örnek Çalışma.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Yeliz Demirtaş Nakliye Firması.
1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ (Bir Çanta Fabrikasının Veritabanı)
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan SAĞLAM Veri Tabanı Örnek Çalışma (Çayın.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Merve YILMAZ VERİTABANI YÖNETİMİ.
Mehmet ŞAHİN Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Mehmet ŞAHiN.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hasan Yaman ŞİMŞEK Veri Tabanı Örnek Çalışma.
İŞ KURALLARI  Çalışanların sisteme kayıtlı olması gerekmektedir.  Her bir çalışan sisteme kullanıcı adi ve şifresi ile login olarak girmelidir.  Satışı.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTETİMİ VELİ AKKIRAN VERİTABANI YÖNETİMİ Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI VERİ TABANI VE YÖNETİMİ Hüseyin EŞE Veri Tabanı Örnek Çalışma Danışman.
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Tanju ÇITLAKOĞLU VERİTABANI.
 1 T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ Emin YALÇIN VERİTABANI YÖNETİMİ.
Tıbbi Tedarik Zinciri Yönetiminde Dijitalleşme Vizyonu Ahmet Usta.
MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR PROGRAMCILIĞI
T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ TİREBOLU MEHMET BAYRAK MESLEK YÜKSEKOKULU BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ EMRE TANRIVERDİ Danışman Öğr. Gör. Erol.
Veri Tabanı Ve Yönetimi Vize Ödevi
İLİŞKİSEL VERİ MODELİ GÖSTERİMİ
 Adres: Atatürk Mah. Siegburg Sok. No. 19a Selçuk – İzmir  Telefon:  Çalışma Saatleri: /
KÜTÜPHANELER YURT İÇİ KÜTÜPHANELER Üniversite Kütüphaneleri
MM-Malzeme Yönetimi Genel Sunumu
ELEKTRONİK TİCARET E TİCARET NEDİR ? E-Ticaret ‘ te dikkat edilmesi gereken kurallar 1.
E-R Çizelgelerini İVTYS’ye Dönüştürme
E - MIY. E - MIY Ülkemizden Veriler… ….. internete erişimi olan insan …..facebook kullanıcısı Haftalık 21,5 saat……internette geçirilen.
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 1
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Küçük ve Orta Ölçekli işletmeler için Online Ön Muhasebe Programı YoncaERP ile Stok, Cari, Fatura, Sipariş, Kasa, Banka, Çek Senet takibini yapın
Sunum transkripti:

Online Kitap Satış Erhan KARACA

Sadece üyelerin kitap alabildiği, online kitap satışı yapan bir internet sitesinde, tek bir yayın evinden alınan kitaplar satılmaktadır. Veri tabanında bulunan KİTAP,UYELER, SİPARİS,FİRMA,STOK,KATEGORİ ve YAZAR Varlık kümeleri olan ve bu kümeler arasında ilişkileri, nitelikleri ve türlerini belirterek varlık ilişki modelini çiziniz. SORU

KİTAP Kitap_adıKitap_id Fiyatı AİT_OLDUGU YAZAR Yazar_id OLDUĞU KATEGORİ Kategori_id Kategori_Adı YER ALDIĞI TEDARİK EDEN VERDİGİ ÜYELER SİPARİŞ Adet Sipariş_id Tarih Üye_id Adı Soyadı Adres FİRMA Firma_id Firma_adı Adres Telefon Yazar_adi Yazar_soyadi sayfasayisi Kitap_bilgi E-R ŞEMASI n n 1 n n n n 1 n 1 KALAN STOK Stok_id DEPO 1 n

İlişkisel Veri Modeli KİTAP(kitap_id,kitap_adi,firma_id,kategori_id,fiyat,kitap_ bilgi,sayfa_sayisi) KATEGORİ (kategori_id,kategori_adi) UYELER (uye_id,adi,soyadi,e_posta,telefon,adres) SİPARİS (siparis_id,uye_id,tarih) FİRMA (firma_id,firma_adi,adres,telefon) SİPARİS_LİSTE (kitap_id,siparis_id,siparis_adet) STOK (stok_id,kitap_id,depo) KİTAPYAZAR (kitap_id,yazar_id) YAZAR (yazar_id,yazar_id,yazar_soyadi) 4

İlişkiler Tablosu

Kitap_idKitap_adiFirma_idKategori_idFiyatKitap_bilgiSayfa_sayisi 1SafahatFirma1Edebiyat14 TLRoman392 2NutukFirma1Tarih6 TLSöylev400 3Satılık İmparatorlukFirma1Tarih16 TLAraştırma296 KİTAP Yazar_idYazar_adiYazar_soyadi 1Mehmet AkifERSOY 2Mustafa KemalAtatürk 3MustafaArmağan YAZAR Firma_idFirma_adiadrestelefon 1Firma1istanbul FİRMA Kategori_idKategori_adi 1Edebiyat 2Tarih 3 KATEGORİ

DERMAN, Mert, Adım Adım Microsoft Access, ANKARA, Arkadaş Yayınları, 2001 KAYNAKÇA