Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
-TARHANA ÇORBASI- YAPILIŞI: -Bir tencerede yağ, domates rendesi, sarımsak, salça kavrulur. Nohutlar ilave edilir. -Sonra üzerine yeterli miktarda su.
Advertisements

AMAZING STRIPED ICEBERGS Ş A Ş I R T I C I Ç İ Z G İ L İ B U Z D A Ğ L A R I.
Food & drink ● Possession
SUNUMU HAZIRLAYAN VE SUNAN SINIF ÖĞRETMENİ B.UMUT ATEŞ
LINKUVA, LİTVANYA ZİYARETİ 28 MAYIS -2 HAZİRAN 2012 LINKUVA LITHUNIA VISIT 28 MAY -2 JUNE 2012.
    SiMETRi SiMETRi.
Taze Otlar & Baharatlar.
Ali İhsan TARI İnş. Yük. Müh. F5 tuşu slaytları çalıştırmaktadır. ŞIXINXER
KONU: BESİNLERİN İŞLENMESİ VE SAKLANMASI
SAĞLIKLI BESLENME.
YAŞ GRUPLARINA GÖRE BESLENME
SİCİLYA İTALYA SICILY - ITALY MÜZİK : TOTO COTUGNO SERENATA
TRANSLATION PROBLEMS and Language TEACHING
AMAZING STRIPED ICEBERGS Ş A Ş I R T I C I Ç İ Z G İ L İ B U Z D A Ğ L A R I.
BESİNLER VE TÜKETİMİ.
TOMATO TURKEY SOUP TURKISH SOUP. 6 cups chicken or turkey broth 2 cans (14-1/2 ounces each) diced tomatoes, undrained 1/3 cup quick-cooking barley 1 tablespoon.
Turkish language – język turecki. The current 29-letter Turkish alphabet was the personal initiative of the founder of the Turkish Republic, Mustafa Kemal.
AMAZING STRIPED ICEBERGS Ş A Ş I R T I C I Ç İ Z G İ L İ B U Z D A Ğ L A R I.
ADIYAMAN.
Database for APED Büşra Bilgili | Emirhan Aydoğan | Meryem Şentürk | M. Arda Aydın COMPE 341.
21/02/2016 A Place In My Heart Nana Mouskouri « Istanbul « (A Different Adaptation)
* The most poisonous snake * Only mammal which cannot jump.
MENÜ SEBZELER VE MEYVELER KIŞ SEBZELERİ YAZ SEBZELERİ KIŞ MEYVELERİ
TEOG SINAVINA BU KELİMELERİ BİLMEDEN GİRMEYİN UNIT 3.
cheese olive meal butter Match the words and meanings. 1.fruit 2.vegetable 3.grape 4. pear 5.peach 6.onion 7.carrot 8.lettuce.
TREES AND FLOWERS IN SICILY HEARTH OF THE MEDITERRANEAN SEA S İ C İ LYA’DA A Ğ AÇLAR VE Ç İ ÇEKLER AKDEN İ Z’ İ N KALB İ.
Coğrafi işaretler Dr. Rana DEMİRER YÜciTA Yürütme Kurulu Üyesi Antalya Ticaret Borsası Cİ danışmanı.
Practice your writing skills
Duygu Nida Özakın Temel yiyecek ve içecekleri öğreneceğiz. Sayılabilen nesnelerin neler olduğunu ve nasıl Kullanıldığını öğreneceğiz. Sayılamayan.
This is beak. There are feet. There are wings. There are eyes. This is tongue.
WATER PATTY ingredients:.8 water glass flour, 5 eggs, 1 tea spoons salt, some warm water, half a pound of cheese, half a bunch parsley, Oil How To Make.
BESLENME VE DİYETETİKTE TEMEL KAVRAMLAR
COUNTABLE AND UNCOUNTABLE NOUNS
Ezogelin Çorba, Hasanpaşa Köfte, Spagetti Makarna, Havuç Salatası,Muz
Krep, Krem Peynir, Reçel, Yeşil-siyah Zeytin,Salatalık-Domates , Süt
Shopping How much is … ... a bar of chocolate? … a can of coke?
Gourmand Fragrances for EDP By Froma
Volkan Arif YILMAZa, Büke ERDİCANb, Sezgin ÜNALb, Burak ALTINELb
T HE A ZERBAIJANI K ITCHEN. Azerbaijan has a very rich and delicious cuisine. However it is not very well promoted in the world and it is very hard to.
Menü Planlama.
İNGİLİZCE 6. SINIF 2. ÜNİTE YUMMY BREAKFAST
TÜRK MUTFAĞINDA DOLMALAR VE SARMALAR
YUMMY BREAKFAST.
SPAIN. STATE NAME: Kingdom of Spain PRESIDENT: Madrid AREA: km2 POPULATION: OFFICIAL LANGUAGE: Spanish RELIGION: Christianity CURRENCY:
,Siyah Yeşil Zeytin, Çikolatalı Fındık Ezmesi, Havuç Dilimi, Süt
İNGİLİZCE YUMMY BREAKFAST.
03/10/2016 S-Mini Sandviç,Beyaz peynir,Siyah Zeytin, Domates,Süt
Cook. cook cook Yemek pişirmek / Aşçı BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP HOW TO COOK BAKE ROAST STEAM GRILL BOIL FRY POP.
EGE ÜNİVERSİTESİ DİŞ FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
MAKİNA TEORİSİ II GİRİŞ Prof.Dr. Fatih M. Botsalı.
Turkish cuisine is very popular around the world. It has a very wide options for everyone. The variety of the recipes and the ingredients which are grown.
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER
UNIT 3 FOOD AND DRINKS MARATHON BOOK UNKNOWN WORDS
EGE ÜNİVERSİTESİ ECZACILIK FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
Unit: 3 COOKING (YEMEK YAPMAK)
EGE ÜNİVERSİTESİ HEMŞİRELİK FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
DÜZLEMSEL MEKANİZMALARIN
EGE ÜNİVERSİTESİ SU ÜRÜNLERİ FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
EGE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
GLOBAL UNDERSTANDING. FıRST COUNTRY: JAPAN JAPANESE’ S EATING HABITS Their dishes are very popular in world They usually eats healty foods Breakfast.
SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ
SAMSUN. WHERE İS SAMSUN? Samsun is located at the Black Sea region. It is located in Amasya, north of Samsun and south of Ordu.
EGE ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ KONU BAŞLIĞI.
Sunum transkripti:

Sicilian Food «Scacce» are sheets of folded dough mixed and seasoned to taste in a variety of ways: tomato and cheese, broccoli, cheese and sausage, eggplant. « Scacce » bir tür börek aslında. Yufkaların içine çeşitli malzemeler koyulur ve katlanır. Domates ve peynirlisi, brokolilisi, peynir ve sosislisi veya patlıcanlısı en çok ünlü olanlarıdır.

«Provola» is a type of stretched-curd cheese made out of cow's milk. It is produced throughout Southern Italy, particularly in the Apennine Mountains and in Monti Iblei. Shaped like a tear- drop, it is similar in taste to the aged Southern Italian Provolone cheese, with a hard edible rind. «Provola» inek sütünden yapılan bir tür lor peynirdir. Güney İtalya’da, özellikle Apennine Dağlarında ve Iblei Dağının çevresinde üretilir. Göz yaşı şekline benzer. Oldukça sert fakat yenilebilir bir dış yüzeye sahiptir.

“M’panate” are buns stuffed with lamb, seasoned with spices and black pepper. “Turciniuna” are made with lamb offal (hearth, lungs and liver). The intestines are cleaned and leaved to macerate with parsley, salt, onion, pepper and spices. «Cassata» is a traditional Sicilian cake, made with sweetened ricotta, sponge cake, marzipan and candied fruit. “M’panate” baharat ve kara biber eşliğinde hazırlanan kuzu etinden yapılan bir tür çörektir. «Cassata» tatı beyaz peynir, mayalı kek, badem ezmesi ve tatlı meyvelerden yapılan bir tür geleneksel Sicilya pastasıdır. «Turciniuna» kuzu sakatattan(kalp, karaciğer, akciğer…) yapılan bir tür yemektir. Malzeme temizlenir ve maydanoz, tuz, soğan, biber ve baharatlarla terbiye edilir.

“ Honey” is a food produced by bees. It is made from the nectar. According on the flower-filled moments, the nectar varies the flavour, colour and consistency of honey. The honey which is special in Ragusa is the citrus honey, carob, wild flowers and eucalyptus. Türkiye’de olduğu gibi İtalya ve Ragusa’da da «bal» önemli bir yer tutuyor. Balın içeriğini zenginleştiren arıların bulunduğu bölgenin zenginliğidir. Ragusa turunçgiller açısından çok zengin olduğundan bal, turunçgillerin sağladığı yararlar açısından zengindir.

“Arancini” is a speciality of the Sicilian cuisine. It is a fried rice ball stuffed with traditional meat sauce, mozzarella and peas. The name comes from the shape and typical colour, reminiscent of an orange, but in the east it may also have a conical shape. «Arancini» ne kadar da çok içli köfteye benziyor? Pirinçle hazırlanan malzemenin içine et, mozzarella peyniri ve bezelyeden oluşan bir iç koyularak köfte şeklinde kapatılır. Şekli ve rengi portakala benzemektedir fakat koni şeklide de yapılır.