Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MAKİNA TEORİSİ II GİRİŞ Prof.Dr. Fatih M. Botsalı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MAKİNA TEORİSİ II GİRİŞ Prof.Dr. Fatih M. Botsalı."— Sunum transkripti:

1 MAKİNA TEORİSİ II GİRİŞ Prof.Dr. Fatih M. Botsalı

2 TANIMLAR Statik: Durgun ya da ivmesiz sistemlerin dengesini inceleyen bilimdir. Kinematik: Cisimlerin hareketini etki eden kuvvetlerin etkisini göz önüne almadan inceleyen bilim dalıdır. Dinamik: Cisimlerin hareketini etki eden kuvvetlerin etkisini göz önüne alarak inceleyen bilim dalıdır Food safety and food quality are two very important terms used in t the food industry. The goal of food safety is to make a food safe to eat and ensure that it does not contain contaminants that could make a person sick. The goal of food quality is to produce a food product that is desirable to eat. Food of High quality has the best taste, color, and texture possible. Food quality can also be determined by the product shelf life. It is the goal of food inspection (USDA, FDA) to ensure that foods are produced that are safe and wholesome to consume. Food safety is regulated by the government. Good food quality is an important goal for any food company. The quality of your food sells your product and makes you different from the competition. Good food quality makes money.

3 STATİK SİSTEMLER a=0 i.e. v=0 veya v=sabit
Unacceptable foods include foods that are of poor quality or are unsafe to eat. If a person eats a poor quality food, they probably won’t get sick, but the food will not taste or look good. Poor quality foods may have a bad appearance (bad color), wrong texture or bad odors. If a person eats an unsafe food, they may get sick. Unsafe foods may contain too many bacteria, toxic chemicals, or foreign objects such as glass or metal pieces.

4 MAKİNA enerji ve hareket tahvili yapar
belli bir amaca yönelik olarak inşa edilmiştir

5 MEKANİZMA enerji ve hareket tahvili yapar
genel amaçlı olup belli bir amaca yönelik değildir

6 MAKİNE TEORİSİ II MAKİNE DİNAMİĞİ
Mekanizmaların Dinamiği

7 MADDESEL NOKTA VE RİJİT CİSİM
Maddesel noktanın hacmi teorik olarak sıfır olup kütle tümüyle kütle merkezine yoğunlaşmıştır Rijit cismin kütlesi hacim üzerine dağılmıştır m m

8 RİJİT CİSİM Maddesel noktalar sistemi

9 DİNAMİĞİN TEORİSİ Maddesel Nokta Rijit Cisim

10 MAKİNE DİNAMİĞİNİN PROBLEMLERİ
 Elastik Elemanlı Mekanizmaların Dinamiği E : sınırlı Rijit Elemanlı Mekanizmaların Dinamiği E→

11 DİNAMİĞİN TEMEL PROBLEMLERİ
 Wittenbauer’e Göre Dinamiğin Birinci Temel Problemi Bu tür problemde, mekanizmaya ait geometrik ölçüler, kütleler ve kütle dağılımı, mekanizmaya dışarıdan etki eden eyleyici kuvvet(ler) de dahil olmak üzere tüm dış kuvvetler bilinir, mekanizmaya ait hareketin çözümlenmesi istenilir. Mekanizmanın belli bir konumdaki hız durumu verilerek ivmelerin bulunması da 1. Temel Problem kapsamında sayılmaktadır. Bu tür problemler mekanizmanın belli bir konumu için ya da belli bir zaman aralığı için çözümlenir. Bu tür problemlerde hareket denklemleri genellikle diferansiyel denklem şeklinde çıkar. Hareketin çözümü oldukça karmaşık ve zordur.

12 DİNAMİĞİN TEMEL PROBLEMLERİ
Wittenbauer’e Göre Dinamiğin İkinci Temel Problemi. Bu tür problemde mekanizmaya ait geometrik ölçüler, kütleler ve kütle dağılımı, mekanizmaya etki eden eyleyici kuvvet(ler) hariç tüm dış kuvvetler ile mekanizmanın hareketine ait hız ve ivmeler verilir, tahrik kuvveti veya momentinin bulunması istenilir. Bu tür problemler de mekanizmanın belli bir konumu için ya da belli bir zaman aralığı için çözümlenir. Bu tür problemlerde çözüm birinci türdeki probleme göre daha basit ve kolaydır.


"MAKİNA TEORİSİ II GİRİŞ Prof.Dr. Fatih M. Botsalı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları