 Ürün geri çağırma sigortası ÜRÜN İÇERİĞİ VE TEMİNATLAR: Sigortalı ürünün,üretimi dağıtımı,ambalajlaması sırasında meydana gelen kazaen bozulma tahrifat,etiket.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
SÜPER AİLE KONUT SİGORTASI
Advertisements

İSTANBUL BAROSU AVUKATLARI MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
06/03/11 06/03/11 BENİM SİGORTAM 1.
İŞKUR Antalya İl Müdürlüğü
TÜKETİCİNİN KORUNMASI
KAMU DR. SİGORTA.
ÖZEL HASTANELERDE ÖZEL SAĞLIK SİGORTASININ İŞLEYİŞİ VE SORUNLARI
MEDYA Medyayı Tanımak - Medyaya Dair Temel Bilgiler -
GELİRLERİM Gelir Kaynağım Gelirlerimi ne Zaman ve Hangi Yoldan Alıyorum?
AR-GE ve Devlet Yardımları Şubesi
İşsizlik Sigortası Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
RİSK YÖNETİMİ 1. HAFTA.
KONU: İŞ KAZALARI VE MESLEK HASTALIKLARININ MALİYETİ
4703 SAYILI ÜRÜNLERE İLİŞKİN TEKNİK MEVZUATIN HAZIRLANMASI VE UYGULANMASINA DAİR KANUN Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Çevre Sağlığı Daire Başkanlığı Çevre.
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞGÖREN SAĞLIĞI (KORUMA)
Meslekte Haksız Rekabet Osman Dinçbaş Güney SMMM A.Ş.
Kıyı Tesisleri Deniz Kirliliği Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası 19/10/2010, İstanbul 19/10/2010, İstanbul.
TEMEL SİGORTACILIK KAVRAMLARI
SPOR ENDÜSTRİSİ BÖLÜMLEME MODELİ
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ
Entelektüel Sermayenin Raporlanması: Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme
KAZA VE HADİSE. KAZA VE HADİSE İŞ KAZASI BİLEŞENLERİ GÜVENSİZ DURUM YETERSİZ DENETİM GÜVENSİZ DAVRANIŞ İŞ KAZASI SAKAT KALMA YARALANMA ÖLÜM.
Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
NÜFUS VE İŞGÜCÜ PİYASALARI
Tevfik BAYHAN Ramazan DOĞAN İş Müfettişi İş Müfettişi
SİGORTA SÖZLEŞMESİ Sigorta sözleşmesi T.T.K maddesinin son fıkrasında tanımlanmıştır. “sigorta bir akittir ki, bununla sigortacı bir pirim karşılığında.
AVUKATLAR MESLEKİ SORUMLULUK SİGORTASI
Okul Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projesi
Sendikaların İşlevleri
ALMANYA‘DA YAŞAMAK SOSYAL SiGORTALAR. Bütün sosyal devlet sistemlerinde olduğu gibi, Almanya da da sosyal yaşam, farklı sosyal sigortalarla güvence altına.
TÜKETİMİ DİĞER ETKİLEYEN FAKTÖRLER
1 SAKARYA SMMM ODASI ÜYELERİ İÇİN ÖZEL HAZIRLANMIŞTIR.
SORUMLULUK SİGORTALARI
İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ.
İŞVERENİN BORÇLARI Ücretin Belirlenmesi
Dr. Şuayyip Doğuş DEMİRCİ
INCOTERMS 3. ) DELIVERED DUTY PAID ( DDP ) a
INCOTERMS 2.) CARRIAGE AND INSURANCE PAID TO (CIP ) a.) Satıcının Yükümlülükleri b.) Alıcının Yükümlülükleri c.) Taşıma Sözleşmesi d.) Sigorta Sözleşmesi.
İŞYERİM PAKET SİGORTALARI
DENIZ YOLU YOLCU TAŞıMACıLı Ğ ı ZORUNLU MALI SORUMLULUK SIGORTASı CEM İ L GÖKTAŞ 1.
HAVACILIK SİGORTALARI
1 Ziraat Sigorta A.Ş.. 2 Ziraat Sigorta A.Ş. TIBBİ KÖTÜ UYGULAMAYA İLİŞKİN ZORUNLU MALİ MESULİYET SİGORTASI (HSS)
UYGULAMA 4: FETA BİSİKLET  FETA Bisiklet 2004 yılında iki ortaklı bir limited şirketi olarak Ankara’nın Ulus semtinde kurulmuştur.  Faaliyetlerine ilk.
EV SİGORTASI AİG SİGORTA. AIG SİGORTA EV SİGORTASI TEMİNATLAR Yangın, Yıldırım, İnfilak Konut Ek Teminatları (Dahili Su, Duman, Fırtına, Yer Kayması,
Ticari genişletilmiş kasko. Ticari kasko ürünü Ürünümüzün sunduğu teminatlar; Aracınızın çarpması ya da aracınıza çarpılması Aracınızın çalınması Aracınızın.
Kanser sigortası. Kanser Hastalığı (Cilt Kanseri hariç) Kanser Kanser Hastalığı, yeni anormal hücrelerin fokal otonom bir şekilde çoğalarak normal dokulara.
Tahviller ve Değerlemesi
 Veteriner mesleki sorumluluk sigortası.   Sigorta Süresi  Tarife fiyatları yıllık sigorta esasına göre belirlenmiştir. Bir yıldan kısa süreli sigortalarda.
Laboratuvar (Tıbbi Tahlil Hariç) ve Muayene Hizmetleri (Egsoz Ölçümü Dahil) Mesleki Sorumluluk Sigortaları sigorta Kapsamı Bu sigorta ile sigortacı; sigortalının.
KATILIM SOSYAL GÜVENLİK HUKUKU VE DANIŞMANLIĞI
#ÇalışmaHayatındaMilliSeferberlik
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Temel İlkeler
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Neşe İLOĞLU Marka Uzmanı 06/01/2017
Teknik Karşılıklar 12/05/2017.
Sendikaların İşlevleri
EĞİTİMİN MALİYETİ VE FİNANSMANI
Ticari Risk Yönetimi ve Ticari Alacak Sigortası
-2- Türev Araç İşlemleri
Gıda kalite sağlama sistemleri
ANKARA BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ Piyasa Gözetim ve Denetim Şubesi
1. İnsan kaynakları yönetimine giriş
HAFTA 2: SİGORTA SÖZLEŞMESİNİN TARAFLARI VE TEMEL PRENSİPLER
SİGORTA PRİMİ Prim; sigortalının ödediği ücrettir. Sigorta edilen rizikonun gerçekleşmesi halinde sigortacının ödeyeceği meblağların esasını teşkil eden.
9- Rekabet Koşulları Açısında İşletme Tipleri- Piyasa çeşitleri
İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MUSTAFA ARİF BAŞKÖYLÜ A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
Multi Medya Mesleki Sorumluluk Sigortası
Avukat Mesleki Sorumluluk Sigortası
Sunum transkripti:

 Ürün geri çağırma sigortası ÜRÜN İÇERİĞİ VE TEMİNATLAR: Sigortalı ürünün,üretimi dağıtımı,ambalajlaması sırasında meydana gelen kazaen bozulma tahrifat,etiket hataları,dizayn hataları,nedeni ile oluşan ve oluşabilecek maddi ve/veya bedeni zararlar sonucunda ürünlerin piyasadan geri toplama masraflarıdır.

 Ürün geri çağırma sigortası Kazaen oluşan ürün hataları : üretim sırasında meydanana gelen kazaen veya kasıtsız bozulma, etiket hataları, dizayn hataları Kötü niyetle tahrifat : Sigortalı ürünün amaçlanankullanımına veya tüketimine uymayacak veya tehlikeli olacak şekilde veya halkta böyle bir intibayaratmak üzere sigortalının bir çalışanı tarafından olsun veya olmasın üründe meydana gelen her türlü gerçek iddiaya göre veya tehditle, kasıtlı, kötü niyetli bozulma Şantaj : Fidye parası talep etmek amacıyla sigortalıya bildirilmiş kötü niyetle tahrifat işleme konusunda her türlü tehdit Sigortalının Ürün Geri Çağırma Giderleri Kriz Danışmanlık Giderleri

 Ürün geri çağırma sigortası Ek teminatlar İkame Giderleri İyileştirme Giderleri İş Durması Giderleri Resmi Geri Çağırma Giderleri İmha Giderleri (sadece CPI’da)

 Ürün geri çağırma sigortası Sigortalı Ürünün/Ürünlerin geri çağrılmasını için gerekli iletişim masrafları Yeniden Dağıtım Giderleri : Riziko’nun gerçekleşmesinin ardından herhangibir onarılmış veya Perakende mahali ücretleri ve önceden planlanmış fakat rizikonun gerçekleşmesi nedeni ile yerine getirilemeyen her türlü reklam ve/veya promosyon iptal etme masraflarıİkame Giderleri Hasar mahalinin ürünlerin güvenli olarak üretilebileceği bir düzeye geri döndürmek için ödenen temizleme giderleri ikame edilmiş Sigortalı Ürün/lerin yeniden dağıtımı için gerekli masraflar Gazete/dergi reklamı veya basılı reklam, radyo ve televizyon ilan veya reklam giderleri

 Ürün geri çağırma sigortası Kanun veya toplu sözleşme veya diğer iş sözleşmesinin gerektirdiği ölçüde işgücünü azami 6 ay süreyle bulundurmak için gerekli maaş giderleri, ayrıca yetkili ulusal veya yerel devlet kurumu veya kurulu tarafından hükmedilen kapatmadan sonra, tesisi mümkün olan en kısa sürede gecikmeksizin açabilmek üzere asgari maaş düzeyinde asgari işgücü bulundurmak için gerekli maaş giderleri Üretim sürecinin bir kısmını veya tümünü, Sigortalı tesislerin ürünleri güvenli olarak üretilebileceği bir duruma geri döndürmek için gerekli süre içerisinde yapılacak çalışmalardan meydana gelen gider artışı Ayıklama ve depolama masrafları