Televizyon Engelini Aşın  Televizyon programları, çeşitlilik ve konu açısından oldukça zengin yayınlar sunmakta ve farkında olmadan ciddi zaman kayıplarına.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Televizyon ve okul başarısı
Advertisements

VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA YOLLARI. Önce kendinize güvenin. Önce kendinize güvenin. Başarılı olacağım diyerek başlayın. Unutmayın ki kendine güven başarının.
İnternet ve BİT Kullanım Kuralları
OKUL-AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
BAŞARILI OLMAK İÇİN NELER YAPILMALI?
ÜNAL GÜLMEZ REHBERLİK SERVİSİ
HALKALI GÜNEŞ ORTA OKULU
Güce Çok Programlı Lisesi Onur ÖZDEMİR Okul Psikolojik Danışmanı
Yanlışları azaltmanın yolları nelerdir?
Etkin Çalışma Yöntemleri.
BUGÜN NELERDEN BAHSEDECEĞİZ?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
ÇOCUKLARDA DİKKAT EKSİKLİĞİ VE VELİLERE ÖNERİLER
Eslenme engeli.
SURRAM.
SINAV ÖNCESİ TAVSİYELER
Planlı Çalışma Nedir? Zamanı israf etmemek ve en sağlıklı şekilde değerlendirmek için her etkinliği planlayarak yapmak gerekir. En kullanışlı çalışma.
UĞUR DERSHANELERİ REHBERLİK BİRİMİ EYLÜL 2004
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK NEDİR?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
Ailelerin Çocukları İle İlgili Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
Ailelerin Çocukları İle İlgili Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Yaşamınızı planlayın hayalleriniz gerçek olsun
ÇOCUKLARDA OKUL BAŞARISIZLIĞI
NASIL BAŞARILI OLUNUR?.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
Verimli Ders Çalışmayı öğrenmek istiyor musunuz?
VERIMLI DERS. İ N S A N I N 1.MESLEĞİNİ, 2.ÖZEL HAYATINI 3.AİLESİNE SAĞLAYACAĞI İMKANLARI 4.TOPLUMDAKİ YERİNİ B ELİRLER.
ETKİLİ DERS ÇALIŞMAK.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA VE HEDEF BELİRLEME
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ
Matematikten Neden Korkarız?
Girne Orta Okulu Rehberlik Servisi
ATATÜRK İLKOKULU Rehberlik Servisi
DERS PROGRAMI OLUŞTURMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA TEKNİKLERİ. Gelecekte iyi bir meslek sahibi olmanın yolunun daha verimli çalışmaktan geçtiği bir gerçektir. Çok çalışmak değil, Etkili.
Okulunuzun Fotoğrafını ekleyiniz.
BAŞARININ SIRLARI.
Çocukların Güvenli İnternet Kullanımı ile ilgili Ebeveynlere öneriler
Gençliğin hali İ stanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Ö ğ retim Üyelerinin; yaptı ğ ı bir ara ş tırmaya göre ya ş arası.
NASIL DERS ÇALIŞMALIYIZ?
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Sınava Doğru Sınav Öncesinde bilinmesi ve yapılması gerekenler
Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi VERİMLİ DERS ÇALIŞMA Hocabey Toki Ortaokulu Rehberlik Servisi.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA ve ZAMANI ETKİLİ KULLANMA Çiftlik sahibi olmayı hayal eden genç bir adam bir çiftlik satın alır. Çiftliği satın aldıktan sonra yeterli.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMA.
VER İ ML İ DERS ÇALI Ş MA. VERİMLİ BİR ÇALIŞMA İÇİN NELER YAPMALIYIZ? Öncelikle çalışma planı yapılmalıdır. Çünkü çalışma planı hangi gün hangi dersi.
VERİMLİ VE PLANLI DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ NİHAT HASPOLATB.MUSTAFA YAĞMUR Rehb.ve Psi.Dan. Rehb.ve Psi.Dan.
ETKİLİ ÖĞRENME VE VERİMLİ DERS ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ
Adım Adım Başarıya.... Çalıştığınız masada başka bir işle uğraşmayın Evde kendinize bir köşe, mümkünse bir oda hazırlayın. Ders çalışırken kesinlikle.
ÇOCUĞUMUN OKUL BAŞARISININ ARTMASI İÇİN NELER YAPMALIYIM?
Kiraz Aldım UYGUN BİR ORTAM MI?.
EĞİTİM BAŞARISINI ARTIRMADA AİLENİN ROLÜ
Ailenin Çocuğun Başarısındaki Rolü ,Sağlıklı İletişim ve Aile Sağlığı
SEMINER 1 : MERHABA SıNAV ÇALIŞMAYI SEVMEK. TEOG sistemini dikkate alarak çalışmalarımızı nasıl yapılandırmalıyız, verimli ders çalışma tekniklerini nasıl.
AZDAVAY ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ
Alaşehir Selahattin Zuhal Barutçuoğlu Rehberlik Servisi.
ANNE-BABALARA ÇOCUKLARININ OKUL BAŞARISI İÇİN TAKTİKLER
Okul Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen
MALAZGİRT MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
AİLELER ÇOCUKLARINI NASIL DESTEKLEYEBİLİR?
 BAŞARI: İnsanın içinde var olan hırsın, mücadele etme gücünün kısacası hayata tutunma gücünün ortaya çıkarılmasıdır.  ‘’Başarı’’nın karşılığı kişiden.
OKUL BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ Gülçin UYSAL Psikolojik Danışman.
Sunum transkripti:

Televizyon Engelini Aşın

 Televizyon programları, çeşitlilik ve konu açısından oldukça zengin yayınlar sunmakta ve farkında olmadan ciddi zaman kayıplarına yol açmaktadır.  Her programı izlemek yerine, ilgi duyduğunuz, sizi zihnen yormayacak yayınları tercih edin.

 Televizyon seyrederken asla ders çalışmayın; bu tür davranışlar zihnin aktivitesini düşürür ve buna dayalı olarak gerekli algılama seviyesini koruyamazsınız.  Günlük ortalama televizyon izleme sürenizi bir saatin üstüne çıkarmayın.

Müzikle Ders Çalışılmaz  Bir çok öğrenci, sessiz ortamlarda çalışmak yerine müzikli ortamlarda çalışmayı tercih eder. Bunun sebebi, öğrencinin ders çalışırken motivasyonunu kaybetmesidir; isteklilik sağlamak adına sevimli ortamlar kurmak için müzik bir araç olarak kullanılır.  “Ben müzikle çalışırken daha iyi anlıyorum” türü sözler bu anlayışın savunularındandır. Fakat, Eğitim Bilimin araştırmalarına göre, müzikli ortamlarda çalışanlarda öğrenme miktarı normalin altındadır. Müziksiz ortamlarda çalışmaya kendinizi zorlayın; eğer ortamda müzik olmayınca çalışma istekliliğinizi kaybediyorsanız hiç değilse sözsüz müzikle (klasik müzik gibi) çalışma ortamınızı kurgulayın.

Telefon Muhabbetlerine Sınır Koyun  Farkına varmadan zamanımızı çalan faktörlerden birisi de telefondur. Telefon konuşmalarını uzun tutmamaya, boş sohbetlerle zaman geçirmemeye dikkat edin.  Gerekirse, çalışma saatlerinizi arkadaşlarınıza bildirip, bu saatler arasında çok acil olmadıkça aramamalarını onlardan rica edin.

 Ailenize, o saatler arasında arayanları not almalarını ve gerekmedikçe sizi çağırmamalarını söyleyin. Bu disiplinin faydasını kısa sürede göreceksiniz.

Çalışmalarınızı Sık Sık Bölmeyin  Ders çalışırken, soru çözerken önceden belirlediğiniz çalışma süresine sadık kalın; sudan bahanelerle (bir şeyler atıştırayım, evdekilerle şu konuyu bir konuşayım gibi) çalışma masasını terk etmeyin.

 Yapmanız gerekenleri çalışmanın öncesinde veya sonrasında yapın; araya giren bu tür davranışlar çalışma sürenize dahil olduğundan size fazla çalıştığınız hissini vererek aldatıcı olur.

Aşırı Çalışmanın da Zararı Vardır  Ders başında ilgisiz şeylerle uğraşmak ne kadar zararlı ise, aralıksız ders çalışmak da o kadar tehlikelidir.  Unutmayın sizler birer insansınız ve her insan gibi dinlenme ihtiyacınız vardır. Başarılı olan öğrenciler durup dinlenmeden çalıştıkları için değil, sistemli çalıştıkları için hedeflerine ulaştılar.

 Siz de kaldıramayacağınız bir programı takip etmeye çalışmayın; bu durumda veriminiz iyice düşer ve bir süre sonra hiç çalışamaz hale gelirsiniz. O halde, çalışma aralarına mutlaka dinlenme süreleri ekleyin.

Bazı gıdaların çalışmaya olumsuz etkisi vardır.

 Doğal gıdalar alın; mevsim dışı turfanda sebze ve meyvelerden, uyarıcı veya uyku getirici yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Doğal beslenmenin çalışmalarınıza faydası vardır.

 Uykunuzu engellemek için kafeinli içecekler içmeyiniz; bu tür anormal beslenmelerin ertesi günkü zararı o gün edindiğiniz yararı yok eder.

DİNLEDİĞNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…. KADRİYE KIRICI REHBER ÖĞRETMEN