Kaya atlar ne yer. Leyla atlar ot yer. Kaya itler ne yer

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HARFLERİMİZ HAZIRLAYAN ABDULLAH BÜYÜKYILDIZ
Advertisements

Ela Ela,Lale el ele. Ela lale al. Lale at al. Ela ata et al.
Ö ö Sesi Sunusu.
ADEM Adem nasılsın? İyiyim. Adem dalda mısın? Daldayım.
İyi Günler.
Nn Sesi Sunumu.
YYyY. ayeyıyiyoy uyyayeyıyi yoyukotime ayıyeriyioyayay yılyakyityutyat yetuyuyıktayyan.
BU SUNU ÖĞRENCİLERİMİZİN OKUMA
Ahmet Efe kitap oku. …Egitimhane.com….
Okuma Oyunu Oyuna başlamak için herhangi bir yere tıklayınız.
Çetin Çan çan çikolata. Çetin içti limonata. Osman zil çaldı. Çetin maça çıktı. Maçta çok çalım attı. Kaçma Çetin kaçma.
o l o t o n o na o ta ol ta ot lat la ot o to O nat ton ton o tel lo
Dördüncü Grup Altıncı Harf Ç sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
“Kk” Sesi.
Dördüncü Grup Birinci Harf Ö sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
ö ö ö ö ö t ö n ö r ö m ö k ö y ö s ö d Ö mer ö ner t ö l ö ö ter ö
Dördüncü Grup İkinci Harf B sesi sunumu Mürşit BEKTAŞ.
Talat, akıllı ol. ak akı Anne o akıllı. ı Ela ile Ata akıllı. a akıl
CEMİL KOÇ Şu kardeşimi de hiç anlamıyorum. Ne var ağlayacak sanki. Hem daha az önce annem ninniler söyleyerek uyutmuştu. Ne çabukta uyandı? Abiler,ablalar.

Yiyecekler Konuşuyor Arda:
Üçüncü Grup İkinci Harf K sesi sunumu.
Bir tavuk alıp ne yapalım?
MÜRŞİT BEKTAŞ 1-A Üçüncü Grup Beşinci Harf S sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
Rıfat ÇELİKYavuz Selim İlöğretim Okulu 3. Grup y Yalın YenerYaren Yekta ayoy oya ayayaya kaya kayayı Oya Kaya yem ray Koray yay yayla.
Ali salatalık, marul alıyor.
TÜRKÇE 1-A1 “Dd” sesi TÜRKÇE 1-A2 Hey arkadaşlar, birlikte bir şarkı dinleyelim mi? TÜRKÇE.
Hikmet Sırma 1-A 1 D d 2 da de dı di do du ad ed ıd id od ud.
SERBEST OKUMA METİNLERİ
ELMA Al elma, sulu elma. Öyle güzel dalda durma, Alır seni yerim.
Dördüncü Grup Üçüncü Harf Ü sesi sunumu Mürşit Bektaş.
D D.
Biz horozlar öterken en çok hangi sesi çıkarırız?
Aynı-Farklı Kavramı Dilek Selek
Yavuz Selim İlköğretim Okulu
S sesi sunumu.
NİYAZ USTA İLKÖĞRETİM OKULU
İndim kuyu dibine sildim süpürdüm silkildim çıktım.
Mitat Zorlu 1 Adı : ………………………………………… Soyadı : …………………..…………………. çarşamba 6’nın 8 fazlası kaçtır? ………………………… 3’ün 5 fazlası kaçtır? …………………………
İkinci Grup İkinci Harf N sesi sunumu MÜRŞİT BEKTAŞ.
N (n) sesi a n An ,an ,an an Anla,anla la Özel akev ilkokulu.
Ahmet Efe kitap oku. Batuhan yazı yaz. Yusuf biraz gül.
Okuma Kartım 9 Kemal Onur'a roman al. Onur iki roman al.
ArifiyeH İ K M E T S I R M A1 Kurtlar dün gece yine çiftlikteki koyunlara saldırmışlar. Baksanıza zavallı koyunu da yaralamışlar. Sahi siz hiç kurt gördünüz.
Yaren elini ayaklarını yıka Yaren kirli ellerini yıka.
Soru: Kenan 16 Liraya bir top almak istiyor.Fakat Kenan’ın 9 Lirası var.Kenan’ın topu alabilmesi için kaç Liraya ihtiyacı vardır?
Şu kardeşimi de hiç anlamıyorum. Ne var ağlayacak sanki. Hem daha az önce annem ninniler söyleyerek uyutmuştu. Ne çabukta uyandı? Abiler,ablalar sizde.
herhangi bir yere tıklayınız
HİKMET SIRMA 1-A 1 Hikmet Sırma Üzeyir Garih Dostluk İlköğretim Okulu 1-A Sınıfı Öğretmeni Arifiye /Sakarya.
KIRMIZI FİL NEREDE ?.
S SESI. Mert mimar ol. Nermin itten korkma. Sinan sulu kayısı alma sert al. Kerem sesli masal anlat. Kamil kemer takar mı? Ekrem trene atla.
HİKMET SIRMA 1-A SINIFI İnekler bağırırken en son hangi sesi çıkarıyorlar? TabikiÖö sesini sesini Haydi resimlere iyi bakın bakalım, hangilerinde bu.
TEKERLEME ÖRNEKLERİ Bir iki üç Söylemesi güç Sana verdim bir elma
Ördek Ömer ördekler suda. Suda dört ördek. Kim önde? Kim arkada?
MERHABA CANIM EŞİM SENİ RÜYALAR ALEMİNDE BİR BALAYI TATİLİNE GÖTÜRÜYORUM. BAL UCUZ MU KAÇTI NE.
L SESİ SUNUMU.
Metinleri Okuyalım.
Metinler e,l,a,t i,n,o,r,m u,k,ı,y,s MEB Türkçe Okuma Yazma Öğreniyorum Kitabından H azırlayan Erdem Ekin Doyran Ayten Şevket Gülveren İlköğretim Okulu.
HİKMET SIRMA TEKERLEMELE R. PATLICAN P atlıcan var patlıcan, Patlasın senin kocan. Şisko şisko biberler, Arabaya bindiler. Elmalar yedi buçuk, Onu yedi,
Dumlupınar İlköğretim Okulu Yusuf KAYA Osmaniye S-Sesi D-Sesi.
1. / 2. / 3.GRUP SESLERİ İLE İLGİLİ RESİMLİ KELİME ÇALIŞMALARIM AYIRT ETME YETENEĞİNİ GELİŞTİREN ÇALIŞMADIR. EĞLENCELİDİR. VOLKAN YILMAZ VALİ ERDAL ATA.
Üç Sesli Tek Heceli Sözcükleri Okuyalım
E Hazırlayan;Kapkara1980 Eğitimhane.
Selam çocuklar; Hep birlikte sayıları öğrenmeye ne dersiniz
2.SINIF PROBLEMLER * Toplam 75 problem

El.
Ka y kay.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
E L A T İ N O R M U K I Y S e l a t i n o r m u k ı y s.
Sunum transkripti:

Kaya atlar ne yer. Leyla atlar ot yer. Kaya itler ne yer Kaya atlar ne yer? Leyla atlar ot yer. Kaya itler ne yer? Leyla itler et yer. Kaya ayılar ne yer? Leyla ayılar armut yer. İri iri armut yerler.

Ayla iki tane ayna al. Aynalarla oyun oyna. Kirli ellerinle ayna tutma Ayla iki tane ayna al. Aynalarla oyun oyna. Kirli ellerinle ayna tutma. Ellerini yıka ,aynayı yıkama. Aynayı koru,onu kırma. Aynayı yere atma. Ayna ile oyun oyna,kırma .

Aylin erken uyu, erken uyan. Elini yıka. Aylin yemekte ne yer Aylin erken uyu, erken uyan. Elini yıka. Aylin yemekte ne yer? Kaymaklı ekmek yer. Kıymalı yumurta yer. Yarım ekmek ile etli yemek yer.

Anne, Lale’ye altın kolye al. Lale altın kolyeni tak Anne, Lale’ye altın kolye al.Lale altın kolyeni tak. Anne nineme yeni yatak al.Nine yeni yatakta yat. Anne,Akın’a yelkenli al. Akın yelkenliyle oyun oyna.Akın,Ayten ile yan yana oyun oyna.

Ayı iner yaylaya, Elma,armut aramaya. Ayı armutları yuttu, Elmaları unuttu. Ayı, karnın tok mu ? Elmaya yer yok mu?

Kaya, Eray nereli ? Eray Ankaralı, Ankaralı. Kaya, Nuray nereli ? Nuray Konyalı, Konyalı. Kaya, Aykut nereli ? Aykut Tireli, Tireli. Aaaa.. Tireli mi,Tireli mi? Tireli ya, Tireli.

Okay ile Oya. El ele oyna. Kaya ile Ayla, Yem attılar koyuna. Oyna Oya oyna. Oyna Oktay oyna. Uyma onlara Kaya. Ot at, o koyuna.

Elma ile armut alalım. Ayrı ayrı yıkayalım. Oya elmaları tek tek yıka. Kaya armutları iyi yıka. Kutulara koyalım. Elma armut yiyelim.

Kaya oyun oyna. Oyna Kaya oyna. Teke tek oyna. Ali ile yan yana oyna. Lale’ye yakın oyna.  

Okan yemek ye. Ye Okan ye. Okan yemek neli ? Okan neli yemek yemeli ? Okan etli yemek yemeli. Okan etli yemek ne iyi.

Uyuyalım , uyanalım. Yine oyun kuralım. El ele , el ele olalım. Yan yana oynayalım. Ayla tok ,Leyla tok. Artık oyalanmak yok.

Elma ile armut alalım. Ayrı ayrı yıkayalım. Oya elmaları tek tek yıka. Kaya armutları iyi yıka. Kutulara koyalım. Elma armut yiyelim.

Uyan Kaya , artık uyan. Erken uyu , erken uyan. Eller aya , kalma yayan. Okul tatil , oyna oyun. Yeter artık yetti oyun. Oya , Kaya iyi okuyun.

Oya elini yıka. Elma ye,armut ye. Etli yemek ye. Etli yemekler ye. Oya naneli eti ye. Tere ile nane yıka,ye.

İsa sulu sulu elma al. Sor ,o elma iyi mi? İsa ,sert sulu armut al. Kasa kasa armut al Sor, o mısır iyi mi? On tane sarı mısır al.

Esin iki etek iste. İki etek al askıya as. Esin tek yastık alma . İki sarı yastık iste. Esin masaya saat al. Sakın eski saat alma. Esin yeni saat al. 

Sinem makasla ip kesme. Makasla oyun oynama. Soner sol elini kesti. Soner elini sıkı sıkı sar. Soner’in sesi kısık mı? Sinem’in suratı asık mı? Selim masaya mısır koy. Yunus elmayı iyi soy.

Sıla sık sık elma ye. Ama elmayı, elini yıka. Osman sosisini yesene. İsmet iki su alsana. Esin sen yeri iyi sil. Suna sen okula gitsene.

Nesrin ,bu Aysel . Nesrin , o da Aslı . Nesrin, Aysel kilolu. Nesrin ,Aslı sıska. Aysel , kayısılı kek ister. Aslı, salata ister. İkisi de doktor oldu.

Sema sarı elma sat. Elmalar sulu sulu olsun. Onları sık sık sula. Suyunu eksik etme. Sultan iki kilo elma al. Selim elmayı kes kes ye. Sakın elini kesme.

Masal masal maliki, Simit sayalım on iki. Seke seke sekelim. Onu nereye ekelim ? Sayım suyum yok, Yalana karnım tok.

İri aslanlar et arar. Selami sakın saman atma Onlar saman yemez. Aslanlara su ver. Salamları onlara atma. Sakla, sonra at.

Sinem resim yapalım. Esma ne resmi yapalım? İnsan resmi yapalım. Kolunu kısa yapma. Saçını sarı yap. Mor etekli, sarı atkılı insan yap.

İri aslanlar et arar. Selami sakın saman atma Onlar saman yemez. Aslanlara su ver. Salamları onlara atma. Sakla, sonra at.

Ali dayı, sele sele elma aldı. Elmaları bir bir saydı Ali dayı, sele sele elma aldı. Elmaları bir bir saydı. Elmaları tek tek yıkadı. Ata’ya al sana elma dedi. Soy soy ye, say say ye, dedi. Ata elmaları aldı. Soydu soydu yedi, saydı saydı yedi. Mutlu oldu. Mutlu kaldı.

Demet sen neredesin. Dilek, okul yolundayım. Okulda ne oldu duydun mu Demet sen neredesin ? Dilek, okul yolundayım. Okulda ne oldu duydun mu? Ne oldu duymadım Dilek. Aydın okulda oyun oynadı Oyunda Seda ebe oldu. Seda ile Eda ikisi küstü. Aydın ikisine de kızdı.

Sarman kedi nerede ? O kedi orada. Dursun kedi eti yedi duydun mu ? Minderde yatan kedi. Dolmaları yutan kedi. O kediyi almalı. Dedeme sormalı. O kediyi durdurmalı.

Dede dede, ey dede ! Dura dura nereye ? Dereye de dereye . Dere dere, ey dere! Aka aka sen nereye ? Su dolu yere denize.

Dayım,uslu durun dedi. Dedem, odada uyudu. Kedi, iki kilo eti yedi. Oradan atladı , kaçtı. Dedem aç kaldı. Dayım kediye kızdı.

Seda masal uydurdu. Adını “Kedi” koydu. Seda masalında kedi oldu Seda masal uydurdu. Adını “Kedi” koydu. Seda masalında kedi oldu. Kedinin adını “Damla” koydu. Damla, damdan atladı. Yemek aradı, durdu. Sonra kemikli et buldu. Yedi karnını doyurdu.

Öner döner yedi. Önder döner yedi. Beraber yemek yediler. Sonra dondurma istediler. Öner dökmeden yedi. Önder dondurmayı döktü. İkisi de doydu.

Annesi Ömer’i köye yolladı. Dayısı onu yoldan aldı. Köyde dedesi ile oynadı. Kaymak yedi,mısır yedi. Köy yumurtası yedi. Ördeklere yem attı. Koyunları otlattı. Ömer, köyde mutlu oldu.

Aldı ne güzel kemer, Tık tık geldi Ömer. Bu mermer, o semer, Katmer aldı Ömer. Bak Kamer, bak . Katmer yedi Ömer.

Ördek öter en önde. Öter öter sarı derede. Ala ördek kök arar. Döner döner yem sorar. Ördek öter durmadan. Yem arar köyde ölmeden. Ala ördek nerede ? Ala ördek kara derede.

Ördek öter en önde. Öter öter sarı derede. Ala ördek kök arar. Döner döner yem sorar. Ördek öter durmadan. Yem arar köyde ölmeden. Ala ördek nerede ? Ala ördek kara derede.