GENEL ÖNERİLER. ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ERASMUS+ GENEL TANITIMI
Advertisements

AKDUR, Dünya Gençlik Yılı1 Uluslararası Gençlik Yılı Işığında Sağlık Programları ve GENÇLER İÇİN SAĞLIK PROGRAMI Prof. Dr. Recep AKDUR
Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Kalite İlkelerinin Geliştirilmesi ve Uygulanmasında ve Uygulamaların Niteliğinin Garanti Edilmesinde «Adım Adım Derneği’nin» (ISSA) Deneyimi Mihaela Ionescu,
ŞEKER PİLİÇ.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM PROGRAMLARINA AİLE KATILIMININ ÖNEMİ
Destekleyici Çevre Oluşturma Müdahaleleri
BÖLGESEL KALKINMANIN ÜÇ TEMEL SÜTUNU Three Pillars of Regional Development.
İSİG Politikası ve Güvenlik Kültürü
UNICEF Türkiye Ülke Programı
 Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında yılları arasında uygu-lanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının.
SOSYAL HİZMET ÇALIŞMALARI
ULUSAL İSTİHDAM STRATEJİSİ EYLEM PLANLARI ( ) Özel Politika Gerektiren Grupların İstihdamının Artırılması 24 Aralık 2014.
AVRUPA BİRLİĞİNDE MESLEKÎ REHBERLİK ve MEB ÇALIŞMALARI
YARIN SİZDEYİZ PROJESİ
Karayolu Güvenliği İçin Eğitim ve Diğer Bileşenlere Bakış Mayıs 2011 Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı Bu yayın Avrupa Birliği’nin yardımıyla üretilmiştir. Bu.
REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLARIN EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BOYUNCA OKULLARDA YAPMASI GEREKEN ÇALIŞMALAR
OKULLARDA SUÇ VE ŞİDDETİ ÖNLEME
Comenius Programı Onur AYDEMİR
REHBERLİK DERSİ III.
Genç Dostu CSÜS Hizmetleri Uluslararası Katılımlı Sempozyumu
Avrupa Konseyi Destekli Hibe Projesi KAMUDA ETİK KÜLTÜRÜN GÜÇLENDİRİLMESİ.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
ÖZEL EĞİTİM VE REHBERLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AİLE VE ÖĞRETMENE DÜŞEN YÖNÜ İLE AKRAN ZORBALIĞI
OKULDA ŞİDDET VE AKRAN ZORBALIĞI İdareci-Öğretmen Semineri
ZORBALIK.
Professor Kay Livingston İstanbul. İskoçya’daki Dil Politikası Avrupa Birliği’nin 1+2 modeline dayalı olarak okullarda dil öğretimi ile ilgili bir.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
Türkiye’de Okul Hibeleri : Ekonomik Krize Yenilikçi bir Cevap Milli Eğitim Bakanlığı Çalıştayı 8 Mart 2010 Maureen McLaughlin Dünya Bankası.
Bu proje Avrupa Birliği ve Tu ̈ rkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. İLKÖĞRETİM KURUMLARINA DEVAM ORANLARININ ARTIRILMASI PROJESİ (TR2010/ /001.
T.C ADANA VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GENEL BİLGİLENDİRME SUNUMU.
PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI MEB / PKMB 1984.
“BARIŞÇIL OKULDAN TOPLUMSAL BARIŞA”
YB 207- UĞRAŞ TERAPİSİ FZT. MELİS BAĞKUR.
Bölüm 10 Riskli Davranışlar ve Duygusal Rahatsızlık
Zekai EFEOĞLU Program Yönetim Birimi Başkanı
Halk Sağlığı (Erken Ölüm ve Hastalıkları Önleme) Prof. Dr. Zeynep ŞİMŞEK (Harran Üniversitesi Tıp. Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Tarımda.
1. Uyuşturucuyla mücadele kapsamında eğitim
Bölüm 2 DAVRANIM BOZUKLUĞU
Bilişim Suçlarıyla İlgili Mevzuat 3- BM Kararları.
BÖLÜM 13 DEPRESYON VE İNTİHAR DAVRANIŞI. BÖLÜM 13 DEPRESYON VE İNTİHAR DAVRANIŞI.
Sunum Akışı Kuraldışı/Problemli davranış nedir?
BÖLÜM 10 AÇIK SALDIRGANLIK ve ÖRTÜK ANTİSOSYAL DAVRANIŞ.
IBF in consortium with HIFAB, Norm Consulting, Early Years, YORET. Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. Çocuğa.
ŞİDDETİ TANIMA MEB HİZMET-İÇİ EĞİTİM 2007.
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
MURAT KARADUMAN AFYONKARAHİSAR REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ
Örgütsel Kariyer Planlaması
T.C. ADALET BAKANLIĞI Ceza İşleri Genel Müdürlüğü KORUYUCU VE ÖNLEYİCİ TEDBİRLER Ankara Nisan
Diyanet İşleri Başkanlığının
TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ Hazırlayan = Büşra Kocaman
BİZ KİMİZ 2000 Yılından bu yana farklı organizasyonlarda aktif olarak görev almış; alanında uzman ve akademik anlamda ciddi projelere imza atmış bir ekibiz.
Eğitim Kademelerine Göre Rehberlik Hizmetleri
REHBERLİK SERVİSİ TANITIMI
REHBER ÖĞRETMEN YOL HARİTASI
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Kadınlar İçin Sosyal Hizmet Önleyici Hizmetler Müdahale Hizmetleri
ŞİDDET.
SHB-221 TÜRKİYENİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
Şiddetin Birey Üzerindeki Etkileri AD ve SOYAD: Yunus Emre Ataman Sınıf:9/E No:640 Ders: Sağlık Bilgisi ve Trafik Kültürü.
Doç.Dr.Mehmet Merve ÖZAYDIN
REHBERLİK DERSİ III.
OKUL TEMELLİ ÖNLEYİCİ REHBERLİK ve PSİKOLOJİK DANIŞMA
DÜZGÜN İŞ (DECENT WORK)
Sunum transkripti:

GENEL ÖNERİLER

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? BİREYSEL DÜZEYDE MÜDAHALELER: Bu kategorideki programlardan/müdahalelerden bazıları: Okul öncesinde eğitimin kalitesinin arttırılması, Okul temelli sosyal gelişim programları (duygusal ve sosyal becerilerin öğretilmesi) / yaşam becerileri eğitimi Risk altındaki orta öğretim öğrencilerinin eğitimlerine devam etmelerine yönelik teşvikler Eğitimin kalitesinin arttırılması Doğum öncesi ve sonrası hizmetlere erişimin arttırılması, Çocukken istismar edilen ya da kötüye kullanılan mağdurlar için tedavi programları ve hizmetler Şiddete tanık olan çocuklar için hizmetler Çocuğun kötüye kullanılmasını önleyici okul temelli programlar (KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü)

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? Ev ziyaretleri Aile eğitimleri Aile terapisi Aile katılımını güçlendiren ev-okul ortaklığı programları (KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü)

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? TOPLUM DÜZEYİNDE MÜDAHALELER Çocuğun kötüye kullanımı konusunda sağlık çalışanlarınca yapılan taramalar Okul sonrası etkinlikleri içeren / boş zamanları değerlendirici programlar Sağlık çalışanlarının, çocuk istismarını tespit ve rapor etme, risk altındaki gençlerle cinsel şiddet mağduru gençleri tespit ve sevk etme, fiziksel ve cinsel şiddet gören kadınları ve istismar edilen yaşlıları tespit ve sevk etme konularında eğitim almaları, Çocuk istismarına ilişkin farkındalığın arttırılmasına yönelik eğitim ve önleme kampanyaları Şiddetin önlenmesine yönelik müdahalelerin koordine edilmesi İllegal silah satışının önlenmesi, silah satışlarının sınırlandırılması Gençler arası şiddet, eşe yönelik şiddet ve yaşlıya yönelik şiddet konularında farkındalığı arttırmaya yönelik önleme ve eğitim kampanyaları (KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü)

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE NE TÜR PROGRAMLAR/ MÜDAHALELER ETKİLİ? SOSYAL YAPI DÜZEYİNDEKİ MÜDAHALELER Medya şiddetinin azaltılması Sosyalleşmeye yönelik normların geliştirilmesi konusunda toplumu bilgilendiren kampanyalar Emniyet ve adalet sistemlerinin güçlendirilmesi Yoksulluğun ve gelir eşitsizliğinin azaltılması İşsizler için meslek yaratma programları Çocuk ve yetişkinlere yönelik şiddet ve istismarı besleyen kültürel normların değiştirilmesi (KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü)

ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK STRATEJİLER Liderlik ve politiaka geliştirme Okul personelinin desteklenmesi Çocuk katılımı Aile ve toplumla işbirliği Yapıcı disiplin yöntemleri Akran zorbalığı önleme ve müdahale Müfredat Güvenli ve rahatlatıcı ortamlar oluşturma İzleme ve değerlendirme (KAYNAK: Birleşmiş Milletler Çocuğa Yönelik Şiddet Küresel Araştırma Raporu)

SONUÇ Öğrencilerinize sosyal ve duygusal beceriler öğreterek, Onlar için güvenli ortamlar oluşturarak, Öğrencilerin görüşlerine önem vererek Okulunuzda akran zorbalığı da dahil olmak üzere şiddetin hiç bir türüne izin vermeyen politikalar uygulayarak bireysel düzeyde önleme çalışmaları yapmış olursunuz. TOPLUM İLİŞKİLER BİREYSEL SOSYAL YAPI (KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Çocuğa Yönelik Şiddet Küresel Araştırma Raporu)

Ev ziyaretleri, Aile eğitimleri (bizzat vererek ya da aile eğitimlerine yönlendirerek ve Aileyle işbirliğini geliştiren programlar yaparak ilişkiler düzeyinde önleme çalışmaları yapmış olursunuz. TOPLUM İLİŞKİLER BİREYSEL SOSYAL YAPI (KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Çocuğa Yönelik Şiddet Küresel Araştırma Raporu)

Çocuklar ve yetişkinler için keyifli ve ilişkileri güçlendiren etkinlikler düzenleyerek Okul öncesi eğitimin önemi, ihmal ve istismar konusunda toplumun bilincini arttırarak da toplum düzeyinde önleme çalışmaları yapmış olursunuz. TOPLUM İLİŞKİLER BİREYSEL SOSYAL YAPI KAYNAK: Şiddet ve Sağlık Dünya Raporu - Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Çocuğa Yönelik Şiddet Küresel Araştırma Raporu)