MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
Advertisements

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ (VBS)
8. SINIF MERKEZİ ORTAK SINAVI
12 Yıllık Zorunlu Eğitime Yönelik Uygulamalar
OKULLARDA UYGULANAN KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ uygulamaları
İZMİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2014 – 2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERİN TANILAMA SÜRECİ ŞUBAT 2014.
2014 PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 28 – 29 KASIM 2013 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ.
DİKKAT: 1. Bu kılavuz Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Yönergesi, Millî Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ve ilgili.
9. SINIFLARIN DİKKATİNE.
ANADOLU TEKNİK ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ
HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ
Okul Öncesi ve İlkokullarda Meb Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönergesi gereği Çocuk Kulüpleri açılacaktır.
28 – 29 Kasım 2013 Merkezi Ortak Sınavlar Taşra Teşkilatı Görevleri.
Eğitim Öğretim Yılı 9. Sınıf Alan Seçimi Bilgilendirme Toplantısı
Tercih İşlemlerinin Yapılacağı Yerler:
9. SINIFLARIN ALAN SEÇİMİNDE DİKKAT ETMESİ GEREKENLER
SBS UYGULAMA TAKVİMİ SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
TEMEL EĞİTİMDEN SORUMLU ŞUBE MÜDÜRLERİNİN GÖREV VE SORUMLULUKLARI 1.
Mart 2012 tarihinde Türkiye genelinde gerçekleştirilecek Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İle Her Türdeki.
Milli Eğitim Bakanlığı Parasız Yatılılık Ve Bursluluk Sınavı (PYBS)
ERZURUM AŞKALE YENİKÖY İLKOKULU/ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU Sıra No HİZMET ADIİSTENEN BELGELER TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1Öğrenci Kayıt.
ANADOLU TEKNİK PROGRAMI (ATP) / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA (AMP) ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU.
YENİ ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Sema TÜRKMEN Rehber Öğretmen.
ACIGÖL ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri 1.T.C.
ACIGÖL ATATÜRK İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
NEVİŞET KAMEROĞLU ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
EK-1 a. İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince Kurum Standartları Sistemi Uygulama Öncesi Tamamlanması Gereken Çalışmalar 1. Kurum Standartları Sisteminin.
2015 TEOG TERCİH KILAVUZUBİLGİLENDİRME SEMİNERİ
GKV ÖZEL OKULLARI.
Merkez atatürk ortaokulu EDA BİRCAN EDA BİRCAN (Okul Rehber Öğretmeni.
MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü
2014/2015 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME e-KILAVUZU 1 MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ
KARESİ REHBERLİK ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
Mehmet ÖZDEMİR Rehber Öğretmen. Bize neler söylendi? Biz neler söylüyoruz? “Meslek seçimi çok önemlidir..” “Bu karar bütün hayatını etkiler..” “Yaşamda.
YİĞİTLER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 6 İlköğretim Diploması 1.Sözlü Başvuru 15 Dk 7 Merkezi Sınav İşlemleri (TEOG)1.
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
ŞEHİT KEMAL İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMET ADIİSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 Öğrenci Kayıt İşlemleri.
6. ORTAK SINAVLARA GİRİŞ YERİ a. Olağanüstü haller ve özel durumlar dışında 8 inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava.
SAKARYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ Aykut Yiğit Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi KASIM 2014 ? ? ?
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (TEOG)
MEİS MODÜLÜ BİLGİ GİRİŞİ
EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR
ÖĞRETİM YILI ORTAK SINAVLAR 2015
Saliha SERDAR ---Cüneyt KILIÇ Rehberlik Öğretmeni ve Psi.Danışman
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavının adıdır.
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ TANILAMA SÜRECİ
DYK, HANGİ OKULLARDA AÇILABİLİR
ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8’inci sınıf I. Dönem Kasım.
Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi
MERKEZİ ORTAK SINAVLARDA ÖZEL EĞİTİME İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE İLİŞKİN ESASLAR BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ MODÜL 1 MERKEZİ ORTAK SINAV TEMEL BİLGİLER.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI STANDARTLARI UYGULAMASI 1.İlk yapılacak iş veri girişinden okul mevcut durumu onaylanacaktır. 2.Okul aile birliği.
ANADOLU TEKNİK /ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME Ayşegül ENÖN Rehber Öğretmen.
2016 ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME
Şükran Sinangil Psikolojik Danışman Yasemin Karakaya Ortaokulu 2013.
ANADOLU TEKNİK / ANADOLU MESLEK PROGRAMLARINDA ALANA GEÇİŞ, TERCİH VE YERLEŞTİRME.
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Nazilli Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ÖZEL EĞİTİM İHTİYACI OLAN ÖĞRENCİLERE SINAV UYGULAMA KLAVUZU 1.
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ortak Sınav Toplantısı
KARAMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ
KARAKAYA İLKOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
KARAYAHŞİLER ORTAOKULU KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAVLARI 28 – 29 NİSAN 2014 ORTAK SINAVLAR İLE 10 – 11 MAYIS 2014 MAZERET SINAVI İÇİN 5 MART 2014 TARİHİNE KADAR YAPILMASI GEREKEN İŞ VE İŞLEMLER

ÖNEMLİ HUSUSLAR 8. sınıf öğrencilerinin e-okul bilgilerinin güncellenmesi, eksikliklerin tamamlanması ve tüm 8. sınıf öğrenci fotoğraflarının güncellenmesi (Okul Md. – İl, ilçe MEBBİS)

ÖNEMLİ HUSUSLAR Engelli Öğrenci veli bilgilendirmesi( Okul Md – RAM Md.- İlçe sınav koord.)

ÖNEMLİ HUSUSLAR E-okul Yönetim Sisteminde ortak sınav öğrenci kontrol ekranı hazırlanmıştır. Öğrenciler bu ekrandan kontrol edilerek bilgi eksikliği giderilecek ve kontrol edildi butonuna basılacaktır.

ÖNEMLİ HUSUSLAR Okul dönüşümü ve okul kapanması öğrenci nakillerinin sisteme işlenmesi(Okul Md.- İl, ilçe MEBBİS)

ÖNEMLİ HUSUSLAR Müfredat konularının yetiştirilmesi -13 Eylül tarihli TTKB yayınladığı müfredat takvimine uyulması-(Okul Md İlçe Koord. – İl Eğitim Denetmeni)

ÖNEMLİ HUSUSLAR RAM’lar ve özel eğitimle ilgili öğrencilerin durumlarının sistemde güncellenmesi (RAM Md- İlçe Koord.) Birinci dönem TEOG Sınavlarında tedbir alınan özel eğitim öğrencileri için yeni başvuru alınmayacak, aynı hizmetlerden yararlanacaklar. Ancak sınav tedbirine yönelik işlem yapılamayanlar ile ikinci dönem için tedbire ihtiyaç duyulan öğrenciler için başvuru işlemleri yapılacaktır. Örgün eğitime devam edenler için okul müdürleri, yaygın eğitime devam edenler için açıköğretim ortaokulu müdürleri bağlı bulundukları RAM Müdürlüğüne yönlendirecek.

ÖNEMLİ HUSUSLAR Engelli öğrenci velilerinden sınava katılmak istemeyen öğrenciler için velisinin RAM Müdürlüklerine dilekçeyle yaptığı başvuru dikkate alınacak ve bu öğrenciler sınava alınmayacak Yabancı dil sınavına girmek isteyenlerin veli dilekçeleri RAM Müdürlüklerine toplu halde ulaştıralacak (Okul Md- İlçe Sınav Koord.)

ÖNEMLİ HUSUSLAR Zorunlu Yabancı dil ile ilgili düzeltme ekranları İşitme ve hafif düzeyde zihinsel engelli öğrencilerden yabancı dil sınavına katılmak isteyenlerin velisinin RAM Müdürlüklerine yazılı başvurusu esas alınarak sınava katılması sağlanacak ve sınavda yabancı dil branş öğretmeninin görevlendirilmesi yapılacak( İlçe Koord.)

ÖNEMLİ HUSUSLAR İkinci dönem yapılacak ortak sınavlara başvurularda görme, işitme, zihinsel, ortopedik engelliler ortaokulları ile YBO larda öğrenim gören engelli öğrenciye ait «özürlü sağlık kurulu raporu», «Özürlü Kimlik Kartı», «özür bilgisinin işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı» ile sınavlara katılmak istemeyen öğrencilerin velisi tarafından yazılmış dilekçeleri okul müdürlüklerince RAM Müdürlüklerine topluca gönderilecektir.

ÖNEMLİ HUSUSLAR Okullarda sınav esnasında % 10 oranında yedek (rehber) öğretmen görevlendirilecek

ÖNEMLİ HUSUSLAR İçişleri Bakanlığı protokolü devam ediyor