Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLERİMİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLERİMİZ."— Sunum transkripti:

1 YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLERİMİZ

2 Bir yere gidebilmek için veya bir yeri tarif edebilmek için yönlerden yararlanırız. Yönler güneşin doğuşuna ve batışına göre isimlendirilmiştir. Dört ana yön vardır. Dört tane de ara yön vardır. Yön: Belli bir noktaya göre olan yer, taraf demektir.

3 Yönümüzü Nasıl Buluruz?
Pusula Yöntemi Pusula, yön bulmaya yarayan en güvenilir araçtır Pusulayı yere paralel tuttuğumuzda pusulanın renkli ucu daima kuzeyi gösterir. Pusulayı Çinliler bulmuştur. Güneş Yöntemi Güneşin doğduğu yön doğudur. Sol kolumuzu doğuya uzattığımızda sağ kolumuzu batıyı gösterir Bu durumda önümüz güneyi, arkamız ise batıyı gösterir.

4 Kutup Yıldızı Yöntemi Saat Yöntemi
Geceleri Kutup Yıldızı’na bakarak yönümüzü bulabiliriz Kutup Yıldızı her zaman kuzey yönünü gösterir. Kutup Yıldızı’nı görebilmemiz için gece ve havanın açık olması gerekmektedir. Saat Yöntemi Güneşli bir günde bileğimizdeki kol saati yardımı ile yön bulabiliriz. Saati yere paralel tutarız. Saatimizin akrebini Güneş’i gösterecek şekilde tutarız. Akrep il 12 sayısının tam ortasında geçen doğru güney yönünü gösterir. Gölge Yöntemi Yere bir çubuk dikeriz ve çubuğun gölgesinin ucuna minik bir taş koyarız dakika sonra çubuğun gölgesinin ucuna bir taş daha koyarız Çubuğun ilk gölgesindeki taş batıyı, ikinci gölge sindeki taş ise doğuyu gösterir.

5 Karınca Yuvası Yöntemi
Karıncalar yuvalarının çıkışındaki toprakları hep kuzey yönüne yığarlar. Yani karınca yuvalarında toprağın olduğu yer kuzeyi gösterir. Yosun Yöntemi Ağaçların ve taşların yosun tutan tarafı hep kuzey yönünü gösterir. Minare Yöntemi Kuzey yarımkürede cami minarelerinin kapıları güneye bakar.


"YAŞADIĞIMIZ YER YÖNLERİMİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları