Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Magic model bölüm 1 silinmeler. delesyonlar Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır. Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Magic model bölüm 1 silinmeler. delesyonlar Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır. Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır."— Sunum transkripti:

1 Magic model bölüm 1 silinmeler

2 delesyonlar Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır. Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır. Basit silinmeler; dışta bırakılan karakterler Basit silinmeler; dışta bırakılan karakterler Belirsiz referans indisleri; belirsiz isim ya da fiiller. Belirsiz referans indisleri; belirsiz isim ya da fiiller. Karşılaştırma silinmeleri; belirsiz ilişkiler Karşılaştırma silinmeleri; belirsiz ilişkiler Belirsiz prosesler; ismi niteleyen sıfatlar Belirsiz prosesler; ismi niteleyen sıfatlar Belirsiz prosesler; ismi niteleyen zarflar Belirsiz prosesler; ismi niteleyen zarflar

3 Silinmenin yararı Aşırı uyarı yüklemesinden kurtarır. Aşırı uyarı yüklemesinden kurtarır. İhtiyacı olan en az uyarı prensibi (evrimsel gelişim) İhtiyacı olan en az uyarı prensibi (evrimsel gelişim)

4 Silmenin zararı Kaynaklarımızı kullanmak için gerekli önemli datayı sileriz. Kaynaklarımızı kullanmak için gerekli önemli datayı sileriz.

5 Silinmenin işaretleri Belirsiz fiiller Belirsiz fiiller Belirsiz isimler Belirsiz isimler Belirsiz referanslar Belirsiz referanslar Belirsiz karşılaştırmalar Belirsiz karşılaştırmalar

6 Basit silinme İnsanlar beni korkutuyor İnsanlar beni korkutuyor Özellikle seni kim korkutuyor? Özellikle seni kim korkutuyor? Bu rapor üzerinde çalışırken bunu yapmamam söylendi. Bu rapor üzerinde çalışırken bunu yapmamam söylendi. Kim tarafından ne yapmaman söylendi? Kim tarafından ne yapmaman söylendi? Tüm bunlar karşısından kafam karışık Tüm bunlar karşısından kafam karışık Ne hakkında? Ne hakkında?

7 Basit silinme Bazan silinmeyi bulmak fazla fark yaratmayabilir. Bazan silinmeyi bulmak fazla fark yaratmayabilir. Ama çoğu zaman yaratır. Ama çoğu zaman yaratır. Belirsiz isimler, özellikle kategori içeren isimler bir çok silinme içerir. Belirsiz isimler, özellikle kategori içeren isimler bir çok silinme içerir. İnsanlar, hükümet, liberaller, adanalılar, İnsanlar, hükümet, liberaller, adanalılar,

8 2. Belirsiz referans indisleri İnsanlar beni korkutuyor İnsanlar beni korkutuyor Özellikle kim korkutuyor Özellikle kim korkutuyor Babam Babam Baban seni nasıl korkutuyor? ( belirsiz fiil) Baban seni nasıl korkutuyor? ( belirsiz fiil)

9 Bu önemli değil Kime göre önemli değil? Kime göre önemli değil? Hangi yönden önemli değil? Hangi yönden önemli değil? Bunu önemsiz olarak değerlendirmeyi nasıl değerlendiriyorsun? Bunu önemsiz olarak değerlendirmeyi nasıl değerlendiriyorsun?

10 Spesifik detay al Ne zaman Ne zaman Nerede Nerede Nasıl Nasıl Kiminle Kiminle vs vs

11 İsim ; şeyleri temsil eder İsim ; şeyleri temsil eder Fiil; eylemi temsil eder Fiil; eylemi temsil eder Filmimize fiili encode edemezsek sadece eşyaların listesini yapmış oluruz. Filmimize fiili encode edemezsek sadece eşyaların listesini yapmış oluruz.

12 Boş ve belirsiz fiiller Hayal görmemize Hayal görmemize Boşluk doldurmamıza Boşluk doldurmamıza Hallusinasyon görmemize neden olur Hallusinasyon görmemize neden olur

13 Nasıl ayıracağız Verilen bilginin filmini yapmaya çalışın Verilen bilginin filmini yapmaya çalışın Beni sıkıyor! Beni sıkıyor! Seni sıkmak için gerçekte ne yapıyor? Seni sıkmak için gerçekte ne yapıyor? Özellikle seni nasıl sıkıyor? Özellikle seni nasıl sıkıyor? Ne zaman sıkıyor? Ne zaman sıkıyor?

14 Beni derinden incitti Seni nasıl incitti? Seni nasıl incitti? Hangi şekilde seni incitti? Hangi şekilde seni incitti? Özellikle nereni incitti? Özellikle nereni incitti? Nasıl anlıyorsun? Nasıl anlıyorsun?

15 Karşılaştırma silinmeleri Daha az, daha çok Daha az, daha çok O daha az korkar O daha az korkar Kimden daha az korkar? Kimden daha az korkar? Yetersizim Yetersizim Kimden daha az yetersizsin? Kimden daha az yetersizsin? Hangi konuda daha yetersizsin? Hangi konuda daha yetersizsin? Hangi ölçüye göre daha az yetersizsin Hangi ölçüye göre daha az yetersizsin

16 Belirsiz prosesler; isim değiştiren sıfatlar Beni sinir eden adama güldüm Beni sinir eden adama güldüm Daima aptalca örnekler veriyorsun Daima aptalca örnekler veriyorsun Açık olmayan insanları sevmem Açık olmayan insanları sevmem Konuşmacı hissettiği durumu uyarana yüklüyor. Konuşmacı hissettiği durumu uyarana yüklüyor. Yorum olduğundan sıfat meta-state bir durum yaratıyor. Yorum olduğundan sıfat meta-state bir durum yaratıyor.

17 Açık olmayan insanları sevmem Açık olmayan insanları sevmem Neye göre açık Neye göre açık Kime göre açık Kime göre açık Hangi konuda açık Hangi konuda açık Açık olmayanın nitelediği isim kaybolmuş durumda. Açık olmamak neyi refere ediyor? Açık olmayanın nitelediği isim kaybolmuş durumda. Açık olmamak neyi refere ediyor?

18 Bu tipte bir silinme Bu tipte bir silinme Hem prosesi dondurur Hem prosesi dondurur Hem de uyarıcıya yükleme yapar Hem de uyarıcıya yükleme yapar

19 Sifatlar bizi açık bir şekilde meta duruma çıkarır. Sifatlar bizi açık bir şekilde meta duruma çıkarır.

20 Belirsiz süreçler; isimleri niteleyen zarflar Ne yazıkki, beni doğum günümde aramayı unuttu n. Ne yazıkki, beni doğum günümde aramayı unuttu n. Zarf prosesi siler. Yerine bir durum kelimesi getirerek durumu dondurur. Zarf prosesi siler. Yerine bir durum kelimesi getirerek durumu dondurur. Silinmiş malzemeyi nasıl bulacağız? Silinmiş malzemeyi nasıl bulacağız? “Bu durum ne yazıktır. “ şekline sokarak yorum olup olmadığı ortaya çıkar. Kişinin araması konusunda bir yorum olduğu ortaya çıkar. Bu durum bir lost performatiftir. “Bu durum ne yazıktır. “ şekline sokarak yorum olup olmadığı ortaya çıkar. Kişinin araması konusunda bir yorum olduğu ortaya çıkar. Bu durum bir lost performatiftir.

21 örnekler Hızla tartışmayı terk ettim. Hızla tartışmayı terk ettim. Babamın içmediğini söylemesi ne kadar şaşırtıcı. Babamın içmediğini söylemesi ne kadar şaşırtıcı. Yavaşca ağlamaya başladı. Yavaşca ağlamaya başladı.

22 Haritalarımız yeryüzüne göre silinmiştir. Haritalarımız yeryüzüne göre silinmiştir. Silinmeler çoğu zaman sınırlar. Silinmeler çoğu zaman sınırlar. Meta tip sorularla eksik parçaları bularak haritalarımız daha kaliteli hale getiririz. Meta tip sorularla eksik parçaları bularak haritalarımız daha kaliteli hale getiririz.


"Magic model bölüm 1 silinmeler. delesyonlar Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır. Fark edilmesi en kolay olan linguistik ayırımlardır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları