Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YONCA ATAR BETÜL BOZKURT ZEHRA DURMAZ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YONCA ATAR BETÜL BOZKURT ZEHRA DURMAZ"— Sunum transkripti:

1 YONCA ATAR 2012144001 BETÜL BOZKURT 2012144002 ZEHRA DURMAZ 2012144004

2 ADANA ATIKSU ARITMA TESİSİ

3 SEYHAN VE YÜREĞİR ATIKSU ARITMA TESİSLERİ

4 Adana Seyhan Bölgesine ait atıksular direkt olarak Akdeniz’e, Yüreğir Bölgesine ait atıksular ise önce Seyhan nehrine buradan da Akdeniz’e dökülerek , Akdeniz’in kirletilmesine sebep olmaktaydı. Bu kirliliği önlemek amacıyla inşa edilen Adana Batı Atıksu Arıtma Tesisi (Seyhan ) ve Adana Doğu Atıksu Arıtma Tesisi (Yüreğir) Akdeniz’in kirletilmesini büyük ölçüde engellemiştir.

5 Seyhan Atıksu Arıtma Tesisinde ilk olarak atıksu 2 ana kollektörden DSİ drenaj kanalına dökülmektedir.

6 Izgara İstasyonu Atıksuda bulunan 5mm den daha büyük parçalar ince ızgaralar tarafından tutulur İki adet, İnce ızgara istasyonlarının her biri, bir kanalla giriş pompa istasyonuyla bağlantılıdır.

7 Kum ve Yağ Tankları, Ünitenin her biri iki adet havalandırmalı kum tutucu ve buna paralel yağ tutucudan oluşmaktadır. Kum tutucular, mekanik iki parçalı, kum kutucu temizleme köprüleri ile teçhiz edilmişlerdir. Kum sınıflandırıcıları, konveyör bantlara, suyu alınmış kumu aktarırlar. Yağ ise her bir kum tutucunun yanındaki paralel bir bölme içerisine köpük olarak toplanır.

8 Ön Çökeltme öncesi akı dağılımı Kum tutucuların mansabında bir dağıtım kanalı vardır. Kum tutucuların çıkışı venturi kanalına bağlanmıştır. Ön çökeltme tanklarına dağıtım venturi kanallarından yapılmaktadır.

9 Ön çökeltme Tankları Ön çökeltme tankları, her biri ikiz bir tanktan ibaret paralel 6 üniteden oluşmaktadır. Her bir ön çökeltme ünitesi, mekanik çift parçalı tank temizleyici köprüyle birlikte teçhiz edilmiştir. Köprünün alt temizleyici küreği tankın alt yüzeyindeki çökelen atıkları tankın çamur toplama kısmına, üst kürekle de köpükleri köpük bölmesine taşır. Ön çökeltme tanklarındaki atık su, ara pompa istasyonuna çamurda ön yoğunlaştırıcılara geçirilir.  

10 Havalandırma Tankları
Toplam 6 adet havalandırma tankı vardır Mikroorganizmaların beslenmesi, yetiştirilmesi ve ölümü bu ünitede gerçekleşir. Aerobik ve anaerobik arıtmanın olduğu ünitedir.

11 Son çökeltme tankları Havalandırma havuzundan gelen aktif çamurlu atıksular, bu havuzlarda çökeltilirler. Çökelen çamurların bir kısmı sisteme geri devredilirken, fazla çamurda tesisten dekantörler vasıtasıyla uzaklaştırılır.

12 Çamur ön Yoğunlaştırıcıları
Karışmış çamurun yoğunlaşması için toplam 3 adet çamur ön yoğunlaştırıcı tankı inşa edilmiştir. Yoğunlaştırma çamurun içindeki sıvının bir miktarının alınması ile içindeki katı madde miktarının arttırılması işlemidir.

13 Çürütücü Tankları Çürütücü işlemi, fazla aktif çamuru karbon dioksit, su, artık hücre kalıntılarına ve diğer son ürünlere dönüstürmek için tasarlanan bir çamur stabilizasyon prosesidir.

14 Konteyner istasyonu Toplam tesis edilen 2 konteyner istasyonu,, toplam 180 m³ susuzlaştırılmış çamur toplayacak kapasitededir.. Bir konteyner susuzlaştırılmış çamurla dolduğu zaman, ilgili besleme konveyörü otomatik olarak sonraki konteynere hareket eder.  

15


"YONCA ATAR BETÜL BOZKURT ZEHRA DURMAZ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları