Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği."— Sunum transkripti:

1

2  Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği için karakola götürülür,sorgulanır ve hapse atılır.

3  Günümüzün ‘Hürriyet Ülkesi’ olarak adlandırılan Amerika’daki bu olay sizce ne kadar eşitliği ve adaleti ifade ediyor?

4  Japonya’da 2 yaşındaki bir çocuğa çarpıp kaçılması üstüne yanından geçen 18 kişinin de görmezden gelmesi Merhamet Yasası’nı ortaya çıkardı. Tasarının yasalaşması halinde eyalette yardıma muhtaç insanları umursamamak ya da görmezden gelmek suç teşkil edecek.

5  Dünya’da en çok insan nüfusunu barındıran bir ülkenin insanlarının birbirine bu kadar duyarsız olması sizce ne kadar olağan?

6  Avrupa Birliği Dönem Başkanı Macaristan, ifade özgürlüğünü kısıtlayan tartışmalı basın yasasında değişikliğe gidiyor. Tartışmalı yasa, ifade özgürlüğünü kısıtlayacağı gerekçesiyle geçtiğimiz ay boyunca Budapeşte’de yapılan gösterilerde protesto edilmişti.

7 Bağımsızlığını kazanmış bir ülkede ifadelerinizi bağımsızlaştıramamak sizce nasıl bir duygu olurdu?

8  2011 Aralık ayında İzmir’de bir polis merkezinde polislerin kadına dayak atması üzerine ülkemizde kadına gereken önemin verilmediğini, sürekli şiddet uygulanan konumuna düştüğünü bir kez daha gözler önüne sermişlerdir.

9  Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı yıllık kadın-erkek eşitliği sıralamasında Türkiye 130 ülke içinde 123’üncü sırada yer aldı.

10  Bu durumlara bakıldığında eşitlik ve adalet sizce nedir?


" Amerika’da 1 Aralık 1955 tarihinde çıkan The Montgomery Advertisement gazetesinde yer alan habere göre Roza adında bir siyahi, otobüste beyaza yer vermediği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları