Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

IP ADRES SINIFLARI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "IP ADRES SINIFLARI."— Sunum transkripti:

1 IP ADRES SINIFLARI

2 IP network address Ağ katmanı adresleri 32 bit uzunluktadır.
Bunlar noktalı desimal gösterimde dört oktet ile gösterilirler. IP adresi iki bileşenden oluşur: Network ID and Host ID.

3 IP address format

4 Binary ve desimal çevrim

5 Hızlı çevrim

6 Örnek: DEC – BIN 203

7 Örnek: BIN – DEC 162

8 Network ID ve host ID Network ID : Host ID :
Internet Network Information Center tarafından atanır. Üst organizasyon tarafından atanır. Cihazların bağlı oldukları ağı tanımlar. Host ID : Ağ yöneticisi tarafından atanır. Ağ üzerindeki belirli bir cihazı tanımlar.

9 IP adresindeki bitler Network Bitleri : Host Bits :
network ID yi tanımlar IP sınıfını tanımlar Bütün bitlerin 0 olması: izin verilmez Host Bits : Host ID yi tanımlar Bütün bitlerin 0 olması: Ağ adresi için ayrılmıştır Bütün bitlerin 1 olması: Broadcast için ayrılmıştır

10 IP Adres Sınıfları Farklı sınıf adresler farklı miktarlardaki bitleri network ve host ID olarak rezerve eder. Farklı büyüklüklerdeki ağları desteklemek için esneklik sağlar.

11 IP Adres Sınıfları : Class A

12 IP Adres Sınıfları : Class A
A sınıfı bir adresin ilk biti her zaman 0 dır. İlk 8 bit adresin ağ kısmını belirler. Muhtemel ağ adresleri den a kadardır. Kalan üç oktet adresin host kısmı için kullanılır. Her bir A sınıfı ağ adrese sahip olabilir.

13 IP Adres Sınıfları : Class B

14 IP Adres Sınıfları : Class B
B sınıfı bir adresin ilk biti her zaman 10 dır. İlk iki oktet adresin ağ kısmını belirler. Muhtemel ağ adresleri den a kadardır. Kalan iki oktet adresin host kısmı için kullanılır. Her bir B sınıfı ağ IP adresine sahip olabilir.

15 IP Adres Sınıfları: Class C

16 IP Adres Sınıfları : Class C
C sınıfı bir adresin ilk üç her zaman 110 dır. İlk üç oktet adresin ağ kısmını belirler. Muhtemel ağ adresleri den a kadardır. Kalan son oktet adresin host kısmı için kullanılır. Her bir C sınıfı ağ 254 IP adresine sahip olabilir.

17 IP Adres Sınıfları: Özet
: Class A. : Loopback network. : Class B. : Class C. < : Class D, multicast. >= : Class E, rezerve.

18 Ağ Adresleri Ağ adresleri bir ağdaki veya alt ağdaki bütün adreslere müsait bir yol sağlar. Farklı ağlardaki iki host iletişim kurmak için router cihazına ihtiyaç duyarlar. Host kısmındaki bitlerin tamamı 0 olan bir IP adresi ağ adresi olarak rezerve edilmiştir.

19 Broadcast Adresleri Broadcastler belirli bir ağ ID sindeki bütün hostlara giderler. Host ID kısmındaki bitlerin tamamı 1 olan bir IP adresi directed broadcast adresi olarak rezerve edilmiştir. Network ID ve host ID kısmındaki bütün bitleri 1 olan bir IP adresi local broadcast adresi olarak rezerve edilmiştir.

20 Lokal Broadcast Adresleri
STOP

21 Directed broadcast Adresleri
Broadcast address

22 Örnek: Class B address Network kısmı: Host kısmı: Network address: Broadcast address:

23 Özel Adresler RFC-1918 ye göre.
Organizasyonlar kendi enterprise ağlarında IP bağlantısı gerektiği, fakat global internet bağlantısı gerekmediği durumlarda şu özel Internet adres alanını kullanabilirler. Class A: Class B: Class C:

24 Tekrar edersek IP adres sınıfları ve her biri için IP aralığı.
Bir IP adresinin network ve host kısmının tespiti. Broadcast adresleri anlamak. Geçerli host adresleri anlamak. Binary ve Desimal çevrim.

25 Lab Routing

26

27 Lab Topoloji

28 Routing #Ip route [hedef ağ adresi] [subnet maskesi] [çıkış arayüzü veya sonraki düğüm adresi] Örnek #Ip route s0 veya #Ip route

29 Sonraki Konu IP adres yetersizliği CIDR NAT Subnetting


"IP ADRES SINIFLARI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları