Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DEĞERLİ SU GÖREV DOSYASI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DEĞERLİ SU GÖREV DOSYASI."— Sunum transkripti:

1 DEĞERLİ SU GÖREV DOSYASI

2 Dünyanın büyük bir çoğunluğu sudan oluşuyor olsa da kullanılabilir su oranının %1 civarında olduğu bilgisi su kaşifi grubu ile paylaşıldı. Grubumuzla birlikte suyun ne kadar değerli olduğu ve kullanım alanları üzerine konuşuldu.

3 Ellerimizi yıkarken ortalama 5 litre su harcandığı öğrencilere söylendi.Tüm öğrencilerin günde iki kere elini yıkadığını göz önünde bulundurursak bir günde tüm okulumuzun el yıkama için harcadığı su miktarı 9250 litre olarak hesaplandı.

4 Su kaşifleri etkinlik kartlarını kullanarak farklı aktivitelerde yaklaşık kaç litre su harcandığını tahmin etmeye çalıştılar. Daha sonra tüm okulun her bir aktivite için ne kadar su harcadığını hesapladılar. Son olarak da etkinlikleri en çok su harcanandan en az su harcanana doğru sıraladılar.

5 8 dakikalık duşta 62 litre su harcanır
8 dakikalık duşta 62 litre su harcanır. Okuldaki tüm öğrencilerin bir günde duş almak için harcadığı su miktarı litredir.

6 Musluk açık halde iken diş fırçalama yaklaşık 2 dakika sürdüğünde 12 litre su harcanır. Tüm öğrencilerin günde 2 kere diş fırçaladığı göz önünde bulundurulduğunda harcanan su miktarı litredir.

7 Damlatan bir musluk kapatılmazsa günde yaklaşık olarak 20 litre su tüketir. Tüm öğrencilerin damlayan musluğu görmezden gelmesi durumunda toplam litre su israf olur.

8 Bir kere sifon çekildiğinde 12 litre su harcanır
Bir kere sifon çekildiğinde 12 litre su harcanır. Okulumuzda her öğrencinin 2 kere sifon çektiği düşünülürse tüm okul toplam litre su tüketilmiş olur.

9 Bir çamaşır yıkama döngüsü yaklaşık 40 litredir
Bir çamaşır yıkama döngüsü yaklaşık 40 litredir. Okulumuzdaki her öğrencinin evinde haftada iki kez çamaşır yıkandığını düşünürsek günde litre su harcanmaktadır.

10 Bir musluk açıkken 5 dakikada 30 litre su harcanır
Bir musluk açıkken 5 dakikada 30 litre su harcanır. Her öğrencinin evinde günde 10’ar dakikadan 3 kere bulaşık yıkandığını düşünürsek litre su harcanır.

11 Su kaşifleri okulumuzun günlük harcadığı su miktarlarını tespit ettikten sonra kaynak 3’deki kartlardan yararlanarak su resimleme oyunu oynadılar. İki gruba ayrılan su kaşiflerinden bir grup su tasarrufu yöntemlerini çizerken diğer grup tahmin etmeye çalıştı. Keyifle oynanan oyunda en fazla doğru cevaba ulaşan grup birinci oldu.

12 Su kaşifleri su resimleme oyununu da oynadıktan sonra okulun günlük su tüketimi bilgilerini ve su tasarrufu yöntemlerini afiş haline getirerek ve okulun girişindeki panoya asarak tüm okulla paylaştılar.


"DEĞERLİ SU GÖREV DOSYASI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları