Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YE HUUUUUU!EN SEVDİĞİM KONUYA GELDİK!......... 1524’te Alman kilit ustası Peter Henlien, tarihte bilinen ilk kurmalı saati üretti. O zamana kadar mekanizmaları.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YE HUUUUUU!EN SEVDİĞİM KONUYA GELDİK!......... 1524’te Alman kilit ustası Peter Henlien, tarihte bilinen ilk kurmalı saati üretti. O zamana kadar mekanizmaları."— Sunum transkripti:

1 YE HUUUUUU!EN SEVDİĞİM KONUYA GELDİK!........

2 1524’te Alman kilit ustası Peter Henlien, tarihte bilinen ilk kurmalı saati üretti. O zamana kadar mekanizmaları çalıştırmak için sürekli yer değiştirilen ağırlıklar vardı. Kurmalı saatler, yayları gevşedikçe zamanı göstermemeye başlıyordu ama onların sayesinde taşınabilir saatler üretilmeye başlandı. 1550’lerde piyasada Almanya ve Fransa üretimi saatler dolaşmaya başlamıştı. 1575’te İsveç ve İngiliz üreticiler ortaya çıktı.

3 Aşağıda gördüğünüz saat kaçı göstermektedir?

4 Aşağıdaki saat kaçı göstermektedir?

5 SORULAR: 1-Kurmalı saati ilk olarak kim ve hangi tahrihte üretmiştir? 2-Saatteki uzun okun adı nedir? 3-Saatteki kısa okun adı nedir? 4-Kol saati hangi tahrihte icat edilmiştir? 5-Saatteki ince ve uzun ok işaretinin adı nedir?

6 Hangi saat daha güzeldir? A- B- FB BJK GS C- Kendim sordum kendim cevapladım yaaaaaa

7 Süper bir saat

8 BÜTÜN ARKADAŞLARIMIN BU KOLAY KONUYU BAŞARIYLA BİTİRMELERİ DİLEĞİYLE GAMZE


"YE HUUUUUU!EN SEVDİĞİM KONUYA GELDİK!......... 1524’te Alman kilit ustası Peter Henlien, tarihte bilinen ilk kurmalı saati üretti. O zamana kadar mekanizmaları." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları