Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Enerjinin Degismesi. Enerji elde edilmez,kayip olmas, sadece,,Degisir” Ornek:potansiyel enerji-kinetik.e. Birsuru enerjiler vardir:kinetik enerji, potansiyel.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Enerjinin Degismesi. Enerji elde edilmez,kayip olmas, sadece,,Degisir” Ornek:potansiyel enerji-kinetik.e. Birsuru enerjiler vardir:kinetik enerji, potansiyel."— Sunum transkripti:

1 Enerjinin Degismesi

2 Enerji elde edilmez,kayip olmas, sadece,,Degisir” Ornek:potansiyel enerji-kinetik.e. Birsuru enerjiler vardir:kinetik enerji, potansiyel eneji, elastik yayin enerjisi v.b

3 Kinetik Enerji Cisimler veya parcaciklari yani cisimlerin sistemleri veya parcaciklari is yapabilme durumunda isler enerjileri vardir demektir. Kinetik enerki,,Ek” ile isaret edilir. Birimi,,Cull” Dur Ve,,J” ile isaret edilir. Formulu:

4 Grafitasyon potansiyel enerji Dunyada veya yercekimi kuvveti etkisinde bulunan cisimlerin aralarindaki etkiye bagli olan enerjiye,,Grafitasyon potansiyel enerjisi’’ denir Grafitasyon potansiyel enerji,,Ep’’ ile isaret edilir. Birimi,,Cull’’ dur ve,,J’’ ile isaret edilir. Formulu: Ep=m*g*h

5 Elastik yayin enerjisi Elastik yayin ozel durumda bulunmasiyla var oldugu enerjisine (toplanmis veya gerilmis) elastik yayin enerjisi denir. Epel ile isaret edilir. Birimi,, Cull’’ dur ve,,J’’ ile isaret edilir. Formulu:

6 Enerji korunum kanunu Kinetik enerji potansiyel enerjiye ve bunun tersi de gecerlidir, potansiyel enerji kinetik enerjiye donusur. Enerjinin bir turden baska bir ture donusebildigini bir cisimden baska bir cisme Gecebildigini kapali sistemde ne kaybolabildigini nede elde edilebildigini bilmek onemlidir. Hem potansiyel hemde kinetik enerji vardir.

7


"Enerjinin Degismesi. Enerji elde edilmez,kayip olmas, sadece,,Degisir” Ornek:potansiyel enerji-kinetik.e. Birsuru enerjiler vardir:kinetik enerji, potansiyel." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları