Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

B R İ F İ N G Mudurnu Halk Eğitimi Merkezi’ni Tanıyalım.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "B R İ F İ N G Mudurnu Halk Eğitimi Merkezi’ni Tanıyalım."— Sunum transkripti:

1

2 B R İ F İ N G Mudurnu Halk Eğitimi Merkezi’ni Tanıyalım

3 MUDURNU HALK EĞİTİM MERKEZİ

4 I.BÖLÜM A)KURUMUN ADI: Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü B)ADRESİ : Bolu Caddesi N0:41 MUDURNU C)TELEFON NUMARALARI: 0374 421 3019 D)AMAÇLARI: 1- Türk Milletinin bütün fertlerinin,Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk Milliyetçiliğine bağlı Türk Milletinin Milli,Ahlaki,İnsani, Manevi ve Kültürel değerlerini benimseyen,koruyan ve geliştiren,ailesini,vatanını,milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan,insan haklarına saygılı demokratik,laik ve sosyal bir kültür devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren vatandaşlar olarak yetiştirmek. 1- Türk Milletinin bütün fertlerinin,Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve Anayasanın başlangıcında ifadesini bulan Türk Milliyetçiliğine bağlı Türk Milletinin Milli,Ahlaki,İnsani, Manevi ve Kültürel değerlerini benimseyen,koruyan ve geliştiren,ailesini,vatanını,milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan,insan haklarına saygılı demokratik,laik ve sosyal bir kültür devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren vatandaşlar olarak yetiştirmek.

5 2- Halkımızın eksik eğitimlerini tamamlamak, okuma- yazma öğretmek, bu faaliyetler için gerekli imkanlar hazırlamak, 3- Çağımızın bilimsel, teknolojik, ekonomik, toplumsal ve kültürel gelişmelerine halkımızın uyumlarını sağlayıcı önlemler almak. 4- Toplum kalkınması için kamu ve özel kaynakları harekete geçirerek kalkınma projelerine halkın katılımını sağlayıcı önlemler almak. 5- Çeşitli mesleklerde çalışmakta olanların hizmet içinde ve mesleklerinde gelişmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazanmalarına yardımcı olmak. 6 - Bölgesel özelliklere ve ihtiyaçlara göre, eğitim, üretim, istihdam ve pazarlamaya yönelik çalışmalar yapmak. 7- Endüstrileşmenin gerektirdiği vasıflı insan gücünün yetiştirilmesi için mesleki-teknik içerikli eğitim çalışmaları yapmak

6 E) Seviyesi, Derecesi, Öğretim Şekli: Tam Gün Tam Yıl, F) Müdür: İlyas GEDİKOĞLU G) Okutulan Yabancı Diller: İngilizce kursu açılacaktır. H) Kitaplığındaki Kitap Sayısı: Kitaplığımızda mevcut 110 adet kitap bulunmaktadır.

7 II.BÖLÜM A)KURUMUN TARİHÇESİ: İlçemizde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 30.11.1962 tarihinde açılmıştır. Bu tarihten itibaren 1986 yılı Ağustos ayına kadar yaklaşık 24 yıl süre ile mülkiyeti Mudurnu Belediyesine ait olan binada İlçe Halk Kütüphanesiyle müştereken çalışılmıştır.1986 yılı Ağustos ayından itibaren de Kaymakamlığın yazılı emirleri uyarınca Hükümet Konağında faaliyet gösterilmiş,1994 Temmuz ayından itibaren de Bolu İli Özel İdaresi tarafından Halk Eğitimi Hizmetlerinde kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğünden satın alınan müstakil hizmet binasına geçilmiştir. Hizmet Binamızda iki idare odası,üç derslik bulunmaktadır. Hizmet Binamızın bahçesi ile birlikte yüzölçümü 344 metrekaredir. İlçemizde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 30.11.1962 tarihinde açılmıştır. Bu tarihten itibaren 1986 yılı Ağustos ayına kadar yaklaşık 24 yıl süre ile mülkiyeti Mudurnu Belediyesine ait olan binada İlçe Halk Kütüphanesiyle müştereken çalışılmıştır.1986 yılı Ağustos ayından itibaren de Kaymakamlığın yazılı emirleri uyarınca Hükümet Konağında faaliyet gösterilmiş,1994 Temmuz ayından itibaren de Bolu İli Özel İdaresi tarafından Halk Eğitimi Hizmetlerinde kullanılmak üzere Orman Genel Müdürlüğünden satın alınan müstakil hizmet binasına geçilmiştir. Hizmet Binamızda iki idare odası,üç derslik bulunmaktadır. Hizmet Binamızın bahçesi ile birlikte yüzölçümü 344 metrekaredir.

8 III. BÖLÜM KURUMUN BİNA DURUMU BİNANIN ÖZELLİKLERİ (Isınma, aydınlatma, su ve kanalizasyon durumu): Kurum Kalorifer ile ısınmaktadır. İDARE ODALARI : 2 DERSANE SAYISI: 3 LABORATUARLAR (Araç-Gereç Durumu): Laboratuar yoktur. Müdürlüğümüzün demirbaşında aşağıdaki eğitim malzemeleri 4. Kurs Daktilosu ( 10 adet ) 5. Overlok makinesi ( 1 adet ) 6. Ses yayın cihazı ( 1 adet ) 7. Dikiş Makinesi-Sanayi Tipi-( 5 adet ) 8. Bilgisayar (15 adet eğitim amaçlı 2 adet büro) kayıtlıdır. 1. Hareketli yazı tahtası ( 2 adet ) 2. Fotoğraf makinesi ( 1 adet ) 3. Düz dikiş makinesi ( 15 adet ) 4. Kurs Daktilosu ( 10 adet ) 5. Overlok makinesi ( 1 adet ) 6. Ses yayın cihazı ( 1 adet ) 7. Dikiş Makinesi-Sanayi Tipi-( 5 adet ) 8. Bilgisayar (15 adet eğitim amaçlı 2 adet büro)

9 BİLGİ TEKNOLOJİSİ SINIFI: Yok KURUM VE SINIF KİTAPLIKLARI: Kitaplık idare odalarında olup her kursiyerin kullanımına açıktır. ATÖLYE DURUMU: Sınıflar aynı zamanda atölye olarak kullanılmaktadır. DEPO AMBAR VE ARŞİV: 1 adet depo mevcuttur. SPOR SALONU, ÇOK AMAÇLI SALON: Yok PANSİYON DURUMU: Yok LOJMAN DURUMU: Yok DİĞER SOSYAL FAALİYETLER İÇİN AYRILMIŞ YERLER BAHÇENİN ALANI AĞAÇLANDIRILMASI VE ÇİÇEKLENDİRİLMESİ ÇALIŞMALARI, KORUNMASI (Kurumdan Görüntülerle bütün bölümlerin ve yapılan faaliyetlerin tanıtılabileceği): Kurumun Ön tarafındaki Bahçe de çiçeklendirilmiştir. Bakımını hizmetli ve kursiyerler yapmaktadır.

10 IV. BÖLÜM * YÖNETİCİ SAYISI ( Müdür, Müdür Yardımcısı Sayıları, * YÖNETİCİ SAYISI ( Müdür, Müdür Yardımcısı Sayıları, Asil/Vekil Durumu: 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı * Öğretmen Sayısı: 0 * Öğretmen Sayısı: 0 * Branşlara Göre Öğretmen Sayısı: 0 * Branşlara Göre Öğretmen Sayısı: 0 * Memur, Hizmetli, Teknisyen Sayıları ve Görev * Memur, Hizmetli, Teknisyen Sayıları ve Görev Dağılımları: 1 Hizmetli * Kursiyer Sayısı: Açılan kurs sayısına göre değişmektedir. * Kursiyer Sayısı: Açılan kurs sayısına göre değişmektedir. 2006/2007 Öğretim Yılında 1244 kursiyerimiz vardı. * Kurumun Kayıt Bölgesi: Mudurnu İlçesi Geneli * Kurumun Kayıt Bölgesi: Mudurnu İlçesi Geneli * Kurum Çevre İlişkileri: Bütün resmi kurumlar ve halkla * Kurum Çevre İlişkileri: Bütün resmi kurumlar ve halkla işbirliği ile çalışılmaktadır.

11 V. BÖLÜM SOSYAL, KÜLTÜREL FAALİYETLER : İlçemizde İlköğretim ve lise öğrencilerine yönelik ÖSS ve OKS ’ye Hazırlık kursları açılmıştır. Taşkesti ve Mudurnu Merkezinde Arapça, Bilgisayar Operatörlüğü, İngilizce, Okuma – Yazma I. ve II. kademe, Kurban Kesim Elemanı, kalorifer ateşçiliği, Giyim İç Giyim kursları açılmıştır. Taşkesti ve Mudurnu Merkezinde Arapça, Bilgisayar Operatörlüğü, İngilizce, Okuma – Yazma I. ve II. kademe, Kurban Kesim Elemanı, kalorifer ateşçiliği, Giyim İç Giyim kursları açılmıştır. ÖSS ve OKS kurslarındaki öğrencilerle piknik gezisi yapılmıştır. ÖSS ve OKS kurslarındaki öğrencilerle piknik gezisi yapılmıştır. Geleneksel Mudurnu İpekyolu ve Kültür Festivali çerçevesinde İğne Oyası Yarışması ve sergisi düzenlendi. Bolu METEF Fuarında Mudurnu Halk Eğitim olarak stand açıldı. Geleneksel Mudurnu İpekyolu ve Kültür Festivali çerçevesinde İğne Oyası Yarışması ve sergisi düzenlendi. Bolu METEF Fuarında Mudurnu Halk Eğitim olarak stand açıldı.


"B R İ F İ N G Mudurnu Halk Eğitimi Merkezi’ni Tanıyalım." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları