Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KAPAKLI TÜLAY İLGEN İLKOKULU-ORTAOKULU

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KAPAKLI TÜLAY İLGEN İLKOKULU-ORTAOKULU"— Sunum transkripti:

1 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAPAKLI TÜLAY İLGEN İLKOKULU-ORTAOKULU BRİFİNG DOSYASI

2 KAPAKLI TÜLAY İLGEN İLKOKULU-ORTAOKULU

3 VİZYONUMUZ Öğrencilerimizin, Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen. Sürekli gelişen ve değişime açık, ülke kültürüne ve değerlerine bağlı, Atatürkçü düşünce yapısına sahip, kendisi ve çevresi ile barışık ve kendi ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak yetişmelrini sağlamak.

4 MİSYONUMUZ Bütün öğrencilerin öğrenmelerini sağlamak, bilgi ve becerilerini arttırmak, milli değerlere saygılı, örf ve adetlere bağlı, bilimsel düşünme yeteneğine sahip, özgür, üretken, sorumlu ve katılımcı bireyler olarak yetişmeleri için okulun ve çevrenin tüm imkanlarını kullanmak.

5 İLKELERİMİZ Milli Eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri doğrultusunda toplum sorunlarını tanıma, çözüm yolları arama ve memleketin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini kazandırmak. Öğrencilerimize bir üst öğrenime devam edebilecek bilgi ve becerileri kazandırmak. Bilimsel düşünme ve sorun çözme yeteneğine sahip nesiller olarak yetişmelerini sağlamak.

6 Eğitim öğretimde katılımcılığı dikkate alarak öğrencilerin istek ve dileklerini göz önünde bulunduranbir yönetim anlayışını benimsemek. Öğrenme sevgisini yaşam boyu benimseyerek sürdürmelerini sağlamak. Kendi ayakları üzerinde durabilen,özgür, katılımcı ve sorumlu bireyler olarak yetişmelerini sağlamak.

7 ADRES : KAPAKLI KÖYÜ/ ARMUTLU/YALOVA TELEFON VE FAKS NO : (226) WEB ADRESİ : E-POSTA ADRESİ :

8 YÖNETİCİLERİMİZ Okul Müdürü : Mehmet Fikri ONURLAY

9 Müdür Yardımcısı :Sezai MARAL

10 ÖĞRETMENLERİMİZ Adı-Soyadı Branşı Okuttuğu Sınıf Durumu Pelin ÜNAL
Sınıf Öğretmeni 1/A Kadrolu Sevcan DEMİR 2/A Gamze YARAR 3/A Deniz ÖZGÜR ÖZÇERİ 4/A Fatma OLCAY Okul Öncesi Öğ. Ana Sınıfı-A Yalçın Dursun ÇAKAL Matematik Öğr. /A Yıldız DEMİRALP Fen ve Tek. Öğr. İbrahim KUTLUAY Sosyal Bil. Öğr. Görevlendirme Ferdi TAŞDÖNER Türkçe Öğr. Gürcan ERDEN İngilizce Öğr. M. Muhdi AKKOYUN DKAB Ücretli

11 DİĞER PERSONEL : Kurumumuzda ücreti iş-kur tarafından ödenen bir hizmetli İle Ücreti Okul-Aile Birliği tarafından ödenen bir kaloriferci çalışmaktadır.

12 2013-2014 ŞUBE VE ÖĞRENCİ SAYILARI :

13 2012-2013 ŞUBE VE ÖĞRENCİ SAYILARI :

14 2011-2012 ŞUBE ÖĞRENCİ SAYILARI

15 2010-2011 ŞUBE ÖĞRENCİ SAYILARI

16 2009-2010 ŞUBE ÖĞRENCİ SAYILARI

17 Yıllara Göre Mezun Öğrenci Durumu
Mezun Öğrenci Sayısı 11 15 12 Fen Lisesine Gidenler 1 Anadolu Liselerine Gidenler 4 Anadolu Meslek Liselerine Gidenler 2 3 Genel Liselere Gidenler Açık Öğretim Lisesine Gidenler 9 Bir Üst Öğrenime Devam Etmeyenler 7 Bir Üst Öğrenime Devam Edenler

18 1-OKULUN TARİHÇESİ 1948 yılında köy içerisindeki eski binasında Eğitim Öğretime başlamıştır. O dönemde ilkokul olarak tek katlı ahşap bir binada eğitim-öğretimini sürdürmüş. eğitim öğretim yılında tek katlı beş derslikli ikinci bir bina faaliyete geçirilmiş bir süre eğitim-öğretimi burada sürdürmüş. Yıllarında il özel idaresi tarafından Okulumuzun üçüncü yeni binası bahçesiyle birlikte 4750 metrekarelik bir alan üzerine deniz kenarına iki katlı 9(dokuz) derslikli yapılarak 2010 yılı ikinci döneminde sekiz yıllık ilköğretim okulu olarak hizmet vermeye başlamıştır. Anasınıfımız tarihinde açılmıştır.

19 Okulumuz 1 öğretmenler odası, 1 müdür odası,1 müdür yardımcısı odası, 8 derslik , 1 anasınıfı ve 1 bilişim teknoloji odası, 1 Sığınak,1 arşiv,depo vb. amaçlı oda,1 Fen ve Teknoloji Laboratuarı, 1 kütüphaneden oluşmaktadır.

20

21 OKULUN BİNA DURUMU : 1-Binanın Özellikleri:
Binamız 1100 m² olup kullanım alanları 2 kat ve çatı katındanoluşmaktadır. Binamızda 11 derslik, 1 Öğretmenler odası, 2 idari oda, kız öğrenci tuvaleti, erkek öğrenci tuvaleti, bay bayan öğretmen tuvaletleri, kazan dairesi ve depo mevcuttur. Okulda ısınma kalorifer ile sağlanmaktadır. Yakıt olarak kömür kullanılmaktadır.Bir yılda yaklaşık olarak ton kömür kullanılmaktadır. Aydınlanma elektrik ile sağlanmaktadır.Su yeterli olup su ihtiyacı köy şebekesinden sağlanmaktadır.

22 2-Dershaneler : Binamızda 8 derslik, 1kütüphane,1labaratuar,1 anasınıfı olmak üzere toplam 11 derslik bulunmaktadır. 3-Laboratuarlar ( Araç-gereç Durumu) : Labaratuar malzememiz var olmakla birlikte eksiklerimizde bulunmaktadır. Okulumuzda tüm sınıflarımızda ve iki idari odamızda bilgisayar bulunmaktadır.Ayrıca okulumuzda Bilişim Teknolojileri sınıfı bulunmaktadır.Okulumuzda 5 adet projeksiyon cihazı bulunmaktadır.

23 4-Kütüphane : Binamızda çatı katında kütüphane bulunmaktadır
4-Kütüphane : Binamızda çatı katında kütüphane bulunmaktadır. Öğrencilerimizin yararlanacağı yeterli sayıda kitap mevcuttur. Atelye Durumu : Atölyemiz yoktur. 5-Depo,Ambar,Arşiv ; 1 adet (ortak kullanımlı) 6-İdari Odalar : 1 Müdür,1 Müdür Yardımcısı,1 öğretmenler odası vardır. 7-Bahçe Alanı : Okulumuzun toplam 4750m²arazisi mevcut olup okul binası dışında 3650 m² bahçe olarak kullanılmaktadır.Bahçemizde nar ağaçı,çam ağaçları ve palmiye bulunmaktadır. 2-Yönetici Sayısı : 1 Müdür ve 1 Müdür Yardımcısı mevcuttur. 3-Memur ve Hizmetli : Kadrolu memur ve hizmetlimiz yoktur.İşkur tarafındançalıştırılan bir hizmetli ile ücreti Okul-Aile Birliği tarafından ödenen 1 kaloriferci mevcuttur.

24 OKULUN SORUNLARI : 1-Öğretmen ve Yönetici Sayıları İle İlglil Sorunlar : Okulumuz köy okulu olduğu için gelen kadrolu personel burada uzun süre kalmamakta ve merkezlere gitmektedir.Bu da öğretmen kadrosunun sık sık değişmesine neden olmaktadır.Kadrolu öğretmen sayımız toplam 11 tanedir.

25 2-Diğer Personelin Sayısı İle İlgili Sorunlar :
Okulumuzda Kadrolu memur ve hizmetli bulunmamaktadır.İş Kur tarafından çalıştırılan bir hizmetlimiz bulunmakta ve bu da talebe cevap verememektedir. 3-Okulun Kapasitesi İle İlgili Sorunlar : Okulumuzun kapasitesi ile ilgili bir sorunumuz bulunmamaktadır.

26 Öğrenci Devam Devamsızlığı İle İlglil Sorunlar :
Okulumuzun bulunduğu çevre tarım ve balıkçılık faaliyetleri ile iştigal etmelerine rağmen devam durumu memnuniyet vericidir.

27 Okulun Kendi İmkanları İle Çözümlenmeyen Sorunları İçin Öneriler :
Okullara köy bütçelerinden ayrılan payların okullara aktarılması konusunda etkili çözümlerin üretilmesi bunların düzenli olarak kaymakamlık tarafından takibi sağlanmalıdır.

28 Okulumuzda kadrolu hizmetli bulunmadığı için hizmetli tutma ile ilgili sorunlar yaşanmakta ve tutulan hizmetlilerin ücretlerinin ödenmesinde önemli derecede sıkıntılar yaşanmaktadır.

29 Anasınıfımızın İhtiyaçları
1- Yap-Boz, Legolar, Kukla, Dolgu Oyuncakları 2- Plastik Sandalyeler 3- Dolaplar 4- Hikaye Kitapları 5- Müzik Aletleri 6- Halı 7- Boya Takımları (Pastel, Kuru) 8- Oyun Hamuru, vb NOT: İhtiyaç listesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iletilmiştir.

30 ETKİNLİKLERİMİZ Yıllar Etkinlikler 2009-2010 Öğretimyılı Sonu Kermesi
Ankara – Anıtkabir ve Çanakkale Gezileri 1-Uludağ Gezisi, 2-Anneler Günü Kutlama Etkinliği 1- Öğretim Yılı Sonu Kermesi 2- Mezuniyet Töreni 3- İstanbul Gezisi

31 OKULUMUZDAN KARELER… Anasınıfımız
ANASINIFIMIZ

32 Kütüphanemiz KÜTÜPHANEMİZ

33 Merdivenlerden Bir Ayrıntı

34 Bahçemizden Bir Görüntü

35 Komşularımızı da unutmadık…

36 Yakında bir etkinliğimiz var…

37 ATATÜRK KÖŞEMİZ

38 Sığınağa gider!...

39 I. Kat Koridoru

40 Zemin Katı Koridoru

41 Bir Sınıfımız

42 Bir Başka Sınıfımız

43 HAYIRSEVERLERİMİZ TÜLAY İLGEN: Kendisi köylümüz olup, halen İstanbul da İlgen Vida fabrikası ile iş hayatına devam etmektedir.Okulumuzun mevcut binasının arsasını bağışlamıştır. Turan TUTUCU, Hüseyin EGE, Ahmet SOYDEMİR köyümüz balıkçılarından olup okulumuza maddi katkılarda bulunmuşlardır. Kendilerine teşekkür eder; sağlıklı, başarılı bir yaşam dileriz.

44 GÖSTERDİĞİNİZ İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ

45 Hazırlayan : Sezai MARAL Müdür Yardımcısı 2013-2014


"KAPAKLI TÜLAY İLGEN İLKOKULU-ORTAOKULU" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları