Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kardelen Çiçeğimsin SEN...

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kardelen Çiçeğimsin SEN..."— Sunum transkripti:

1 Kardelen Çiçeğimsin SEN...

2 Karlı Gecelerimin Çiçeği,
Akan göz yaşlarımın pırıltısısın Sen,

3 Sensiz geçmiyor uzun, uzun gecelerim.,
Kar tanelerimle hep seni hecelerim..

4 Kardelen çiçeğimsin Sen..,
Unutamam hiçbir zaman Seni ben,,

5 Kar taneleri yüzüme vurdukça,
Ayrılık günlerimiz yaklaştıkça,

6 Kahreden gözlerin beni öldürse,
Ne olur Karların içinden bana gülümse,,

7 Kardelen çiçeğimsin Sen,
Unutamam hiçbir zaman Seni ben.

8 Bu şiiri 3 ncü şark hizmetim Kardelen çiçeğinin çok olduğu SARIKAMIŞ’ta yazdım. Karda yürürkün dağ yamacında GördümKARDELENİ, Etkilendim Ve yazdım 1995 Slayt da yapılmıştır. Saygılarımla.

9 KARDELEN ÇİÇEĞİ EFSANESİ
Efendim, İki kır çiçeği birbirlerine sevdalanmış. Hele biri diğerine pek düşkünmüş. (Hep öyle olmaz mı zaten?..) Kış geldiğinde baharda buluşmak üzere birbirlerinden ayrılırlar ve her bahar güneş toprağı ısıtıp karlar ortadan kalkınca, don topraktan elini ayağını çekince birbirlerine kavuşurlarmış. Bir kış sonu, diğerine daha düşkün olan (Hep öyle olmaz mı zaten?..), ' Biz her çiçek gibi bahar geldiğinde değil, bahardan önce karlar ortadan kalkmadan, don ayaz bitmeden buluşup açalım, birbirimize kavuşalım. Baharın geldiği bizden belli olsun. Hem böylece daha uzun süre birlikte olmuş oluruz' demiş. Diğeri de bunu onaylamış. Anlaşmışlar, sözleşmişler…

10 Nihayet kışın son günleri gelmiş
Nihayet kışın son günleri gelmiş. Ama ortalık hâlâ kar, buz… Çiçeklerden diğerine daha düşkün olanı karları delerek çıkmış ve açmış. Beklemiş, beklemiş, beklemiş… Ama diğerinin karlar ortadan kalmadan ortalığa çıkmaya pek niyeti yokmuş.... Zavallı çiçek karın, ayazın, fırtınaların ortasında boynu bükük tek başına kalakalmış... İşte o gün bugündür bu çiçeğe kardelen, sözünde durmayıp, onu aldatan çiçeğe de hercaidemişler… Yani diyeceğim kardelen ihanete uğramışların çiçeğidir… HEP MUTLU OLUN……………… NURİ AYAY P.KD.ALB.(E)


"Kardelen Çiçeğimsin SEN..." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları