Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TABANLIOGLU MİMARLIK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TABANLIOGLU MİMARLIK."— Sunum transkripti:

1 TABANLIOGLU MİMARLIK

2 Mimarlık, sehircilik ve iç mimari konularında yurtiçi ve yurtdısında proje ve danısmanlık hizmeti veren TABANLIOGLU MIMARLIK, 1990 yılında Dr. Hayati Tabanlıoglu ve Murat Tabanlıoglu tarafından kurulmus olsa da; sirket profilinde, gelenek ve gelenegin devamı olarak ve 1990’dan günümüze uzanan bir tarihçe barındırıyor yılında ise Melkan Gürsel Tabanlıoglu ofise dahil olmustur.

3 Türkiye’nin önemli devlet yapıları, ilk büyük modern kapalı alısveris merkezi, marina gibi yapıların yer aldıgı ilk dönem ve gerek devlet , gerekse özel sektör için projelendirilen çagdas mimari örneklerinin olusturdugu ikinci dönemde ise Türkiye’nin ilk kurumsal tasarım ofisi olma yönünde ilerlemistir.

4 Tasarım Kuramı Saklanmadan bırakılan tesisat, kolon ve kirisler,yapılarının önemli özelligindendir. Yapılarda genellikle yüksek tavanlar, kesintisiz alanlar,mümkün oldugunca az kullanılan duvarlarla, ana yapı strüktürü ve hatta altyapı gizlenmiyor. Aynı zamanda doga dostu çözümler gelistiriliyor.

5 Kurulusun ilk döneminde, Dr
Kurulusun ilk döneminde, Dr. Hayati Tabanlıoglu Türkiye’de önemli devlet yapılarını gerçeklestirdi. Bunlar arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi ( ), İstanbul Atatürk Kültür Merkezi ( ), İstanbul Atatürk Havalimanı ( ) ve ülkenin ilk alısveris merkezi olan Galleria Alısveris Merkezi (1986) gibi çesitli öncü projeler sayılabilir.

6 İkinci dönemde firmanın faaliyet alanı ve portfolyosu zenginleserek 1990 yılından itibaren danısmanlık, planlama, mimarlık, iç mimari ile mühendislik ve restorasyon gibi ilgili dallarının koordinasyonu konularında uluslararası hizmet sunmayı sürdürmektedir.

7 Yapılarından Örnekler
Yenilikçi bir anlayısla gelistirilen Hannover’da en dikkati çeken tasarımlardan biri olan Expo Türkiye Pavyonu Galataport projesi ve bu projenin ilk tohumu olan Türkiye’nin ilk ve tek modern sanat müzesi Istanbul Modern (2004)

8 Yapılarından Örnekler
Karma yapılara ve açık alısveris merkezlerine en gelismis örnek olarak Kanyon (2006) Istanbul’da rezidans olarak Levent Loft (2007) CNN Turk ve Kanal D televizyonlarının yer aldıgı Medya Merkezi (2007) ile yine Dogan Medya Grubu için insa edilen baskı merkezleri ile ofis binaları önemli yapılarındandır.

9 Atatürk Kültür Merkezi

10 Expo 2000 Hannover , Türkiye Pavyonu

11 Istanbul Modern

12 Kanyon Konut Ofis ve Alısveris Merkezi

13 Levent Loft

14 Nova Fabrika Binası

15 Dogan Medya Merkezi (DMC)

16 Trablus Kongre Merkezi

17 Trablus Kongre Merkezi
En iyi mimar, en iyi mimarlık ofisi, en iyi genç mimar ve en iyi mühendis dallarında verilen Ortadogu Mimarlık Ödüllerini almıstır bu projeyle Tabanlıoglu Mimarlık.(2010) Libya da gerçeklestirilen bu proje 2010 yılının ‘En Iyi Kurumsal ve Kültürel Yapı’sı seçildi. Aynı zamanda ‘En övgüye deger bina’ olarak ilan edildi.

18 Trablus Kongre Merkezi
Ormanlarla cevrili dikdörtgen iki katlı blok ana giris tanımlayan genis bir revak ile metal bir zarfın içine gecerek dıs peyzaja acılıyor. Tasarlanmıs yarı bronz hasır uygulamasına sahip yarı saydam bir ‘kalkan’ iç cam duvarları koruyarak binanın etrafında akıyor.

19 Trablus Kongre Merkezi

20 Trablus Kongre Merkezi
8 metrelik bir koridor her üç tarafı çevreliyor. Ana bina, 4 metre genisligindeki bir havuz ve yine 4 metrelik yarı- açık gölgeli dolasım alanı olarak bırakılmıs mekanlara bitisik haldedir. Tel kafes duvarlar agaçlardan ilham alınarak yapılmıs oyuk desenleri tasıyor ve kontrollü gün ısıgının geçisine izin vererek merkezdeki mekana yayıyor.

21 Trablus Kongre Merkezi

22 Trablus Kongre Merkezi
Cephenin dokusu her yönde binanın yönlendirilisine ve dıs iliskisine baglı olarak degisiyor. Doku görsel olarak agaç dallarının bir uzantısı gibi, ormanlık bir alanın tamamlayıcısı gibi duruyor. Binanın içi gece aydınlatıldıgında, ısık cephe boyunca sızarak arka planda yer alan ahsapla birlesiyor.

23 Trablus Kongre Merkezi
Çagdas mimari anlayısa sahip bina her türden teknolojik altyapıya da sahip. Basit, ama islevsel. Duruluk ve samimiyetiyle kendini ifade ediyor. Çevresiyle uyumu ve gün ısıgı, yesil ve su ögeleri gibi dogal kaynaklardan maksimum yararlanıyor.

24 Trablus Kongre Merkezi

25 Zemin kat planı Birinci Kat Planı

26 KAYNAKÇA Yapı Dergisi

27 BerIre gUl


"TABANLIOGLU MİMARLIK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları