Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan."— Sunum transkripti:

1 Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan canlılar için vazgeçilmez bir kaynaktır. Bugün kullanılan çeşitli enerji kaynaklarının büyük kısmı, güneşin sebep olduğu olaylar sonucu ortaya çıkar

2 Güneş yarıçapı km (dünya yarıçapının yaklaşık 109 katı),kütlesi 2×1030 kg (dünya kütlesinin yaklaşık katı)olan bir yıldızdır. Güneş kendi ekseni çevresinde dönmektedir. Bu dönüş, güneş ekvator bölgesinde 24 günde, kutup bölgelerinde de 30 günde olmaktadır

3 Dünyaya, güneşten saniyede, yaklaşık 4×1026 J’lük enerji, ışınımlarla gelmektedir. Güneşin saldığı toplam enerji göz önüne alındığında bu çok küçük bir kesirdir; ancak bu tutar Dünyada insanoğlunun bugün için kullandığı toplam enerjinin bin katıdır)

4 Güneş Enerjisinin Üstünlükleri ve Dezavantajları
Güneş enerjisinin üstünlükleri şu şekilde sıralanabilir: - Güneş enerjisi tükenmeyen bir enerji kaynağıdır. - Güneş enerjisi, arı bir enerji türüdür. Gaz, duman, toz, karbon veya kükürt gibi zararlı maddeleri yoktur.

5 Güneş Enerjisinin Kullanım Alanları
Kimyasal depolamada hidrat tuzlarından yararlanılır. Elektrik depolamada ise enerji depolaması bataryalarla (akü) yapılır.

6 Güneş enerjisi bu çevrimlerle veya doğrudan : Kullanım suyu ısıtılması, yüzme havuzu ve limonluk ısıtılması ; kaynatma ve pişirme ; soğutma, toplam enerji sistemleri ile ısı ve elektriğin birlikte üretilmesi ; sulama suyu pompalanması endüstriyel işlem ısısı üretilmesi , elektrik üretilmesi ve fotokimyasal ve foto sentetik çevrimlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanılır.

7 Bu çevrimlerden en çok kullanılanları sırasıyla inceleyelim
Bu çevrimlerden en çok kullanılanları sırasıyla inceleyelim.Bu çevrimlerle ; Güneş Enerjisinden Doğrudan Isı Enerjisi , Güneş Enerjisinden Doğrudan Elektrik Enerjisi, Güneş Enerjisinden Hidrojen Enerjisi elde etmek mümkündür.


"Enerji Kaynağı Güneş Güneş ve çevresinde dolanan gezegenlerden oluşan güneş sistemi dünya için, temel bir enerji kaynağıdır. Özellikle, dünyada yaşayan." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları