Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2.grup Abdullah KARABULUT Selahattin BİLGİN Kemal DENİZ Bayram ARSLAN.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2.grup Abdullah KARABULUT Selahattin BİLGİN Kemal DENİZ Bayram ARSLAN."— Sunum transkripti:

1 2.grup Abdullah KARABULUT Selahattin BİLGİN Kemal DENİZ Bayram ARSLAN

2 Newton'un Hareket Yasaları
Ünite Ürün Dosyası Sunumu Newton'un Hareket Yasaları

3 Ünite Özeti Newton’un 3 tane olan hareket yasaları öğretilecek.

4 Öğretim Programı Tasarım Soruları
Temel Soru Cisimler nasıl hareket eder ? Kanunlar niçin vardır?

5 Ünite Soruları Bilimsel kanunlar Niçin vardır?
Hareketi açıklayan kanunlar hangi yüzyılda bulunmuştur? Eylemsizlik prensibi nedir? Dinamiğin temel prensibi nedir? Etki tepki prensibi nedir?

6 İçerik Soruları Cisim üzerine etki eden kuvvet yok ise cismin durumu nedir? Cisim üzerine etkiyen net kuvvet varsa cismin konumu nedir? Elimizle bir yere vurduğumuzda elimiz neden acır? Dinamiğin kanunlarını kim bulmuştur? Cisim üzerine etkiyen kuvvet, cismin hangi özelliklerini nasıl değiştirir?

7 Dinamik Newton’un 3 tane hareket kanunu vardır. Bunlara dinamiğin kanunları denir. Dinamik cisimlerin hareketini kuvvetin etkisine bağlı olarak inceler. Şimdi Newton’un hareket kanunlarını inceleyelim

8

9 Fnet = 0 1. Bir cismin üzerine etki eden kuvvetlerin bileşkesi sıfır ise cisim hareket durumunu korur. Yani duruyorsa durmaya devam eder, hareket halindeyse düzgün doğrusal hareket yaparak hareketini sürdürür. Ama asla yavaşlamaz veya hızlanmaz veya hareket yönünü değiştirmez.

10 F = m . a 2. Newton'un 1. kanunu cisme etkiyen net kuvvetin sıfır olduğu durumları açıklıyordu. Net kuvvet sıfır ise cismin ivmeside sıfırdır. 2. kanunu ise net kuvvetin sıfırdan farklı olduğu durumları açıklar. Cisme uygulanan net kuvvet cismin ivmesiyle doğru orantılıdır.

11 Etki = Tepki 3. Evrendeki bütün kuvvetler kendi zıttı ile birlikte varolur. Örneğin Dünya Ay'ı çekiyorsa, Ay da Dünya'yı aynı kuvvetle çeker. Eğer bir A cismi bir B cismine kuvvet uygularsa, B cismide A cismine kuvvet uygular. Bu kuvvetler eşit büyüklükte ama zıt yöndedir.

12

13 Örnek soru 2. Şekildeki sürtünmesiz sistemde, cisimler
serbest bırakılırsa m kütleli K cisminin ivmesinin yönü ve büyüklüğü ne olur? (sin370 = 0,6; yer çekimi ivmesi g'dir.) A)    1 yönünde g/15 B)    1 yönünde g/5 C)    2 yönünde g/6 D)    2 yönünde g/15 E) 2 yönünde g/5

14 Gerçekci ol Hayat her zaman beklentilerden ibaret değildir.


"2.grup Abdullah KARABULUT Selahattin BİLGİN Kemal DENİZ Bayram ARSLAN." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları