Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI"— Sunum transkripti:

1 TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI

2 SUNU İÇERİĞİ 1- TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın Amacı
2- Bilim Fuarı Başvuru ve Kabul Edilme Süreci 3- Bilim Fuarı’nda Sergilenecek Projelerin İçeriği 4-Proje Sergilerinden Örnekler 5- Önceki Yıllarda Bilim Fuarı Gerçekleştiren Okullarımızın Tecrübelerinin Paylaşılması

3 TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI’NIN AMACI

4 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın Amacı
Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı yürütülmektedir.

5 TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın Amacı
• Bilimin ve bilimsel çalışmaların yeni nesiller tarafından benimsenmesinin teşvik edilmesi, • Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, • Araştırma tekniklerinin, bilimsel raporlamanın ve bilimsel sunum becerilerinin tabana yayılarak genç bireylere kazandırılması, • Farklı gelişimsel ve bilişsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması, • Öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılması, • Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılması, • Farklı sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması, • Gerçek hayattaki soru ve sorunlara çözüm bulunmasında bilimin ve bilimsel çalışmaların öneminin öğrenciler tarafından uygulayarak/yaşayarak öğrenilmesinin sağlanmasıdır.

6 BİLİM FUARI BAŞVURU VE KABUL EDİLME SÜRECİ

7 Bilim Fuarı Başvuru ve Kabul Edilme Süreci
Bilim Fuarı başvuru süreci ortaokul ve lise seviyesindeki okullardan bir yürütücünün sisteme bilgilerini girerek kaydolmasıyla başlamaktadır. TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili tüm süreci İl Milli Eğitim Müdürlüklerine resmi yazı yazmaksızın, yürütücünün e-postası üzerinden yürütmektedir. Dolayısıyla sisteme yüklenen e-posta adresinin güncel olması önemlidir. Yürütücüler süreçle ilgili danışmak istedikleri konuları adresine e-posta göndererek danışabilirler.

8 Bilim Fuarı Başvuru ve Kabul Edilme Süreci
2015 yılı 4006 Bilim Fuarları programına başvuru yapan tüm okullar sisteme girilen bilgilerinde ( e-posta, IBAN, vb.) hata yoksa asil olarak kabul edilmiş durumdadır. Yedek okullarımız, yürütücülerinin e-postalarına gelen kabul yazısından sonra sözleşmelerini göndereceklerdir. TÜBİTAK tarafından yedek okullarımızın yürütücülerine gönderilecek e-posta işlemleri ve Bilim Fuarları süreci okul sayısının fazla olması sebebiyle zaman olarak beklenenden biraz daha uzun sürebilmektedir.

9 BİLİM FUARI’NDA SERGİLENECEK PROJELERİN İÇERİĞİ

10 Bilim Fuarında Sergilenecek Projelerin İçeriği ve Sunumu
TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanacak projelerde alan veya konu sınırlaması yoktur. Öğrencinin merak ettiği bir konusunun olması yeterlidir. Proje çalışması deneysel bir çalışma olabileceği gibi, araştırma projesi, derleme, vb. şekilde yapılan çalışmalar da olabilir. Önemli olan sunulan konunun bilimsel çalışmalarda gerekli olan işlem basamaklarını içeriyor olmasıdır.

11 Bilim Fuarında Sergilenecek Projelerin İçeriği ve Sunumu
Bilimsel bir çalışmanın raporunda olması gereken başlıklar: Proje adı Projenin amacı Giriş Yöntem Sonuçlar ve tartışma Kaynaklar Ayrıntılı açıklama:

12 BAŞLIK Bilimsel Poster Şablonu
GİRİŞ YÖNTEM SONUÇLAR TARTIŞMA GRAFİK-RESİM-ŞEKİL GRAFİK-RESİM-ŞEKİL KAYNAKÇA Poster şablonu örnek olarak verilmiştir. Bu başlıkların olması beklense de farklı düzenlemeler yapılabilir. İnternette farklı poster örnekleri incelenebilir.

13 PROJE SERGİLERİNDEN ÖRNEKLER
Örnek proje sergileri için seçilen fotoğraflar fikir vermesi bakımından tesadüfi olarak seçilerek konulmuştur. Fotoğraflar ilimizde gerçekleştirilen bilim fuarlarından fotoğraflarına ulaşılabilenlerdir.

14 Proje Sergilerinden Örnekler

15 Proje Sergilerinden Örnekler

16 Proje Sergilerinden Örnekler

17 Proje Sergilerinden Örnekler

18 Proje Sergilerinden Örnekler

19 Proje Sergilerinden Örnekler

20 Proje Sergilerinden Örnekler

21 Proje Sergilerinden Örnekler

22 Proje Sergilerinden Örnekler

23 Proje Sergilerinden Örnekler

24 Proje Sergilerinden Örnekler

25 Proje Sergilerinden Örnekler

26 Proje Sergilerinden Örnekler

27 ÖNCEKİ YILLARDA BİLİM FUARI GERÇEKLEŞTİREN OKULLARIMIZIN TECRÜBELERİNİN PAYLAŞILMASI


"TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları