Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS"— Sunum transkripti:

1 İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS

2 İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
Comparatives İngilizcede sıfat veya zarfların üstünlük derecelerini belirtirken kullanılan yapıdır. Bu dersimizde iki varlığı sıfatları kullanarak karşılaştırmayı öğreneceğiz.

3 İki varlığı karşılaştırırken uyulan bazı kurallar vardır. Bu kurallar:
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS İki varlığı karşılaştırırken uyulan bazı kurallar vardır. Bu kurallar:

4 İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
İki nesneyi veya insanı karşılaştırırken eğer sıfat tek veya iki heceli bazı sıfatlarda; sıfatın sonuna –er takısı gelir ve sıfatın ardından karşılaştırdığımız diğer unsurdan bahsetmeden önce than kelimesi gelir. My father is taller than me.

5 İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
Sıfatın sonuna –er takısı gelirken dikkat edilmesi gereken bazı kurallar vardır. Sıfatın sonu bir sessiz harf ve –y ile bitiyorsa –er takısı gelirken –y düşer –ier takısı gelir. tidy - tidier Mark is tidier than me.

6 Antalya is hotter than Erzurum.
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sonu ‘bir sessiz + bir sesli + bir sessiz’ harfle biten sıfatlara –er takısı gelirken sondaki sessiz harf yinelenir hot-hotter Antalya is hotter than Erzurum.

7 My room is wider than yours.
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sonu –e harfi ile biten sıfatlarda ise –er takısı gelirken sadece –r takısı gelir. wide-wider My room is wider than yours.

8 İstanbul is more crowded than Bayburt.
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS İki veya daha fazla heceli sıfatlar ile karşılatırma yapılırken sıfatların önünde “more” kullanılır. İstanbul is more crowded than Bayburt.

9 I think watching TV is more boring than playing chess.
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS Sonu –ed, -,ing ve –ous takıları ile biten sıfatlar ile karşılaştırma yaparken, o sıfatların sonuna –er takısı gelmez. Bu tarz sıfatların önünde “more” kullanılır. I think watching TV is more boring than playing chess.

10 İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
Bazı sıfatlar ise karşılaştırma yaparken sonuna –er takısı veya önüne more almazlar. Bu sıfatlar: Adjective Comparative good better bad worse far farther/further much / many more little less

11 My grades are worse than yours.
İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS My grades are worse than yours.

12 EXERCISES İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS
Fill in the blanks with the comparative forms of the adjectives Porsche Cayman is ……………..………………….. (expensive) Tofaş Şahin. more expensive than I think laptops ….…………….. (good) desktops. better than An elephant is …….…………… (big) a mouse. bigger than 4. Eating fruits is ……………………. (healthy) eating junk food. healthier than 5. Playing football is …….…………….……. (tiring) listening to music. more tiring than

13 İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS


"İNGİLİZCE MAKING COMPARISONS" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları