Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İstatistik Bir duruma uygun sonuç çıkarabilmek için konu ile ilgili verilerin toplanıp değerlendirilmesini sağlayan bilimdir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İstatistik Bir duruma uygun sonuç çıkarabilmek için konu ile ilgili verilerin toplanıp değerlendirilmesini sağlayan bilimdir."— Sunum transkripti:

1 İstatistik Bir duruma uygun sonuç çıkarabilmek için konu ile ilgili verilerin toplanıp değerlendirilmesini sağlayan bilimdir.

2 Belli bir konu ile ilgili bilgilerin bilimsel yöntemlerle, toplanıp sayısal veriler elde edilmesine istatistik denir

3 İstatistik antik çağlardan bugüne kadar kullanımı giderek artan bir bilimdir.
Topluluklar istatistik ile geçmişteki verileri değerlendirerek şimdiki durumlarını ve geleceklerini görebilme imkanı bulurlar. Böylece gelecekleri planlayabilir, ve yönlendirebilirler.

4 Örneğin: Nasa’nın araştırmasına göre Kuzey Kutbu’ndaki buzullar eskisinden daha hızlı eriyor. Küresel ısınmadan dolayı Kuzey Kutbu’ndaki ozon tabakası inceliyor. Tüm yıl boyunca Kuzey Kutbu’ndaki buzulların %14 ünün eridiği saptandı.

5 İstatistiksel bir araştırmada örneklemi iyi kavramak ve iyi seçmek önemlidir. Bu sayede istatistiksel araştırmanın güvenirliği artar. Örneklem :İstatistikte, üzerinde araştırma veya deney yapılan canlı veya cansız topluluklara denir.

6 İstatistikte veriler toplanırken çeşitli yollara başvurulur. Bunlar:
Anket Görüşme Tarama’dır. (Anket: Bir toplulukta ilgi, beğeni ve yönelimi belirlemek için yapılan araştırmadır.)

7 İstatistiki Gösterim Biçimleri:

8 Sütun Grafiği 1988 2002 Panda Sayısı 1110 1596

9 Sütun Grafiği

10 Çizgi Grafiği

11 Çizgi Grafiği

12

13


"İstatistik Bir duruma uygun sonuç çıkarabilmek için konu ile ilgili verilerin toplanıp değerlendirilmesini sağlayan bilimdir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları