Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır."— Sunum transkripti:

1 SINAV KAYGISI

2 Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır.

3 Sınav Kaygısı  Hemen hemen herkes bu kaygıyı bir miktar hisseder.

4 Fiziksel Belirtiler  Mide kasılması/bulanması,  Baş ağrıları,  Ağız kuruması,  Çarpıntı

5 ZİHİNSEL BELİRTİLER  Kesin başaramayacağım!  Herkes bu sınava benden daha fazla çalıştı!

6 DUYGUSAL BELİRTİLER  Yoğun endişe,  Gerginlik,  Tolerans azalması,  Korku gibi

7 SINAV KAYGISI İLE BAŞETMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

8 Sınavdan Önce:  Sınava iyi hazırlanmak  Dersleri düzenli olarak takip etmek,  Etkin bir çalışma programı yapmak ve uygulamak,  Tekrar yapmak,  Sınavda sizden neler beklendiğini bilmek ve ona göre hazırlanmak

9 Sınav Sırasında: Yönergeyi dikkatlice okuyun. Zamanınızı ayarlayın. Eğer bir soruyu yapamıyorsanız, atlayın ve devam edin. Diğerleri kağıtlarını geri veriyorlarsa panik olmayın. İlk bitirene ödül yok.

10 Sınav Sonrasında:  Sınav nasıl geçerse geçsin elinizden geleni yaptığınız ve denediğiniz için kendinizi ödüllendirin ve hoşunuza gidecek bir şeyler yapın.

11 TEKNİK # 1 GEVŞE VE RAHATLA

12 RAHATLAMA TEKNİĞİ  Öncelikle rahatsız edilmeyeceğiniz bir yeri tercih edin.  Sandalyenizde rahatça oturun. İstiyorsanız gözlerini kapatın.  Hiçbir şey düşünmemeye çalışın.  Yavaş ve derin bir şekilde burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan verin.  Vücudunuzdaki kasları gerin ve gevşetin. Yüzünüzden başlayın, ayaklarınıza doğru ilerleyin.

13 TEKNİK # 2 KAYGINI KONTROL ET

14 KAYGI KONTROLÜ  Olumsuz düşüncelerden ve iç konuşmalardan kurtul  Evet bu zor bir sınav; elimden geleni yapacağım; düşük bir not alırsam bir dahaki sefer daha iyi yapmaya çalışacağım.“ şeklinde düşün..


"SINAV KAYGISI. Sınav Kaygısı  Bir sınav öncesinde, sırasında ya da sonrasında duyulan endişe, korku ve rahatsızlıktır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları