Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM."— Sunum transkripti:

1

2 BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM

3

4

5

6

7 Bebek Ani Ölüm Sendromu (SIDS): Genellikle geceleyin, bebeklerin nefes almayı bırakıp görünür bir sebep olmadan aniden ölmesi durumudur.

8 Bu, bebeklerin iyi bir uyuma pozisyonu mudur?

9 e) Beslenme Doğumdan bir yaşına kadar insan yavrusunun ağırlığı üç kat, boyu yüzde elli artar. Bu büyümeyi sürdürmek için nelere gereksinimleri vardır?

10 İlgili Başlıklar… Beslenme Gereksinimi ve Yeme Davranışı
Anne Sütüne Karşın Biberonla Beslenme Çocuk Yönünden Sonuçları Anne açısından sonuçları Bebeklikte beslenme bozukluğu (malnutrition)

11

12 Marasmus: Yaşanım ilk yılında bebeğin protein-kalori yetersizliğinden kaynaklanan doku-kaybı.
Kvaşiorkor: Genellikle 1-3 yaşlarında çocuklarda görülen şiddetli protein - kalori yetersizliğine bağlı karın ve ayakların su toplayarak şişmesi.

13 Honduras’lı kvaşiorkorlu bir çocuk
Honduras’lı kvaşiorkorlu bir çocuk. Kvaşiorkor belirtilerine dikkat edin — büyük şiş bir karın. Kvaşiorkorun diğer özellikleri nelerdir?

14

15 B) Motor Gelişimi a) Dinamik Sistemler Görüşü Dinamik sistemler teorisine göre, bebekler algı ve eylemle motor becerilerini birleştirir. Bu teoriye göre algı ve eylemin bir araya getirildiğine dikkat ediniz. (Thelen & Smith, 2006).

16 Dinamik sistemler teorisi yürümeyi öğrenmekteki gelişmeyi nasıl
açıklayabilir?

17 b) Refleksler Refleksler: Otomatik ve yenidoğanın denetimi dışında onun hareketlerini yöneten kendiliğinden tepkilerdir.

18

19

20 Arama Refleksi: Ağzın bir tarafına veya yanağa dokunulduğunda oluşan kendiliğinden tepkidir. Bebek başını dokunulan tarafa çevirir, emecek bir şey aradığını belli eden hareket yapar.

21 Emme Refleksi: Yenidoğanın ağzına yerleştirilen bir nesneyi otomatik olarak emmesidir. Bebeğin besinli bir meme başı ile karşılaşmasında beslenmesine imkân verir ve sakinleştirici, düzenleyici mekanizmadır.

22 Moro Refleksi: Ani, şiddetle bir ses veya harekete karşı yenidoğan’ın tepkisi. Etki üzerine yenidoğan geriye doğru irkilir, kendisini geriye atar ve kollarını ve bacaklarını gerer. Sonra kollarını ve bacaklarını bedeninin ortasına doğru kapatır.

23 c) Büyük Motor Becerileri
Pek çok ebeveyne sorsanız er veya geç “Cassandra emeklemeyi öğrendi”, “Jesse, sonunda kendi başına oturuyor”, veya “Angela geçen hafta ilk adımını attı” gibi bir veya birkaç dönüm noktasını muhtemelen duyarsınız. Bu dönüm noktaları, büyük motor becerilerinin örnekleridir.

24 Büyük Motor Becerileri: Yürümek gibi geniş kas hareketleri gerektiren motor becerileri.
Duruş’un Gelişimi: Büyük motor becerileri nasıl gelişir? Esas olarak bu beceriler duruşsal denetim gerektirir (Thelen& Smith, 2006). Örnek olarak, hareket etmekte olan cisimleri izlemek için, bakışımızı dengelemek için başınızı kontrol edebilmelisiniz, yürümeden önce tek ayak üzerinde denge kurabilmelisiniz.

25 Bebeklikte, duruşta gelişimsel değişiklikler nelerdir?

26

27 d) İnce Motor Becerileri
İnce motor becerileri, güzel, ahenkli hareketleri içerir. Erişmeye başlayış ve hedefi kavrayış büyük bir başarıdır ve yaşamın ilk iki yılında daha zarif hale gelir.

28 İnce Motor Becerileri: Parmak hüneri gibi daha
incelikli hareketleri gerektiren motor becerileridir. Duyum: Bilgi ve duyusal alıcılar (gözler, kulaklar, dil, burun ve deri) arasındaki etkileşim ürünü .

29


"BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM. BÖLÜM 4 BEBEKLİKTE FİZİKSEL GELİŞİM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları