Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI"— Sunum transkripti:

1 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI

2 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Devlet, törenlerle yönetilir. Kişi, işte, alışverişte ve yolculukta belli olur. Konuşmak, insanın aklını diliyle kullanma sanatıdır. (Seneca)

3 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Yazı memurun kalitesini; memurda kurumun kalitesini yansıtır. (N. Aytürk) En etkili kişilik kendiniz olmaktır. (N. Aytürk) Halk deyimiyle siz. “Siz siz olun”

4 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Vatandaşı memnun etmenin yöntemi; onun beynine, yüreğine ve cebine hitap etmektir. (Prof. Dr. Ömer Peker) Halkla ilişkilerde temel ilke, iyi insan ilişkileridir. (Doç Dr. K. Ufuk Bilgin) Sekreterlik, yönetimi dışa açan penceredir. (N. Aytürk)

5 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Ziyaretin kısa olanı makbuldür (Atasözü) Kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi terk ettiği yeri. (Oscar Wilde) İnsanlar giyimi ile karşılanır, kelâmıyla uğurlanır. (Atasözü)

6 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Konuğa en güzel ikram, güler yüzdür (Doç. Dr. Türksel Kaya) Davetsiz misafir mindersiz kalır (Atasözü) Nezaket centilmenliğin ilk şartıdır (Samuel Smiles)

7 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Güzel bir kıyafet, iyi bir tavsiye mektubudur. (Cenap Şehabettin) Bir erkeği saati, kravatı ve ayakkabısı temsil eder. (Doç. Dr. Hale Künüçen) Bir insanın üç meziyeti vardır. Nezaket, hoşgörü ve dürüstlük (James M. Mackintosh)

8 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Garibe bir selam, bin altına bedeldir (Atasözü) Başarılı insan ilişkilerinin temeli; sıcak bir el uzatma, tatlı bir gülümseme, güzel bir söz söylemedir. (N. Aytürk) Nezaket en iyi politikadır (İngiliz Atasözü)

9 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Günlük yaşamda her zaman ve herkese gülümsemenin, selam vermenin, lütfen demenin ve teşekkür etmenin maliyeti yoktur; ama kazanımı çoktur. (N. Aytürk) İnsanlar kendilerini niyetlerine göre; başkalarını ise, sözlerine ve görüşlerine (kılık kıyafetlerine) göre değerlendirirler. (N. Aytürk) Kıyafet uygarlığın ve kibarlığın önemli bir göstergesidir. (N. Aytürk)

10 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Sofrada elini, mecliste dilini kısa tut (Atasözü) Kişinin görgü düzeyi en çok sofrada belli olur. (N. Aytürk) Bir hanımı giyimi, evi ve yemeği temsil eder. (N. Aytürk)

11 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Bir konuğa gereğinden fazla önem ve değer vermek, ev sahibinin kendi önemini ve değerini düşürür. (N. Aytürk) Konukseverlik Türklerin en güzel hasletidir. Önce davranan en nazik olandır. (Fransız Atasözü)

12 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Örgütsel yaşamda; üstlerle ilişkilerde saygı, eş düzeydekilerle ilişkilerde karşılıklılık, astlarla ilişkilerde ise nezaket esastır . (N. Aytürk) Sekreter, yöneticinin zamanını yöneten kişidir. (N. Aytürk) Kimse kalp para almak istemez. (ABD Atasözü)

13 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Ast üst ilişkileri kurumsal alanda resmi, sosyal alanda ise, yarı resmi ilişkilerdir (N. Aytürk) Kamusal yaşamda üstlerin ricası emir, astların arzı taleptir. (N. Aytürk) Biçim içeriğin aynasıdır. (Prof. Dr. Feyzi Uluğ)

14 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Krala saygı mecburiyet, dilenciye saygı nezakettir. (İngiliz Atasözü) Kişi vardır makam onurlandırır. Kişi vardır, makamla onurlanır. (Türk Atasözü) Önem ve öncelik; kamusal yaşamda üstlere; toplumsal yaşamda hanımlara ve konuklara aittir. (N. Aytürk)

15 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Hiçbir zaman istediğimiz gibi davranamayız. Çünkü evde eşimiz, dışarıda çevremiz, işyerinde amirlerimiz davranışlarımızı sınırlar. Bu yüzden her yerde ve her zaman uygun olmalıyız (N. Aytürk) Protokol, kamusal ve toplumsal yaşamın her aşamasında gerekli bir etkinliktir. (N. Aytürk)

16 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
İnsanlar; ilk karşılaşma, tanışma ve görüşmelerdeki değerlendirmelerini, protokol kuralları açısından yaparlar (N. Aytürk) Protokol ve sosyal davranış kurallarının temeli; zarafet, nezaket, incelik, sevimlilik, hoşgörü ve saygıdır. (Nothalie Pacout)

17 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Protokole önem vermek; kişiye, kuruma ve devlete olan saygınlığı artırır (N. Aytürk) Protokol sosyal yaşamda saygı ve nezakettir. (Doç. Dr. Türksel Kaya)

18 SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI
Protokol, insanı küçültmez. Ama protokole önem verilmezse, oturulan mevkiin hakkı gözetilmezse, devlete ve millete zarar gelir. (İsmet İnönü) Kalkacağın yere oturma. (Atasözü) Kapıyı çalmadan içeri girmeyiniz. (Ayet)

19 Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanı
TEŞEKKÜRLER Ahmet Fikret BAYRAKLI Hizmetiçi Eğitim Dairesi Başkanı ARALIK 2007


"SÖZLERLE PROTOKOL KURALLARI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları