Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam."— Sunum transkripti:

1 Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam tersini söyler.”Hayır Leyla sen benden daha ağırsın” der.Ve aralarında bir anlaşmazlık başlar.Sizce Leyla ile Ali bu sorunu nasıl çözebilirler?

2 Gördün mü Ali sen benden daha ağırsın. Aaa! Evet gerçekten öyleymiş.

3

4

5 olarak ifade edilir. ≤ ≥ ˂ >

6

7 4 kg şeker Üç tane 4 kg ağırlığımız ve ağırlığını bilmediğimiz bir poşet şekerimiz var.Şimdi bunları teraziye yerleştirelim:

8 4 kg şeker 4kg Sizce şeker kaç kg olabilir???? Şeker bulunan kefenin daha ağır geldiği görülüyor.

9 a+2 birim uzunluğun 5 birim uzunluktan küçük olduğu biliniyor.a kaç birim olabilir???? b-3 birim uzunluğun 4 birim uzunluktan büyük olduğu biliniyor.a kaç birim olabilir???? 2a birim uzunluğun 6 birim uzunluktan büyük olduğuna göre a kaç birim olabilir???? b/3 birim uzunluğun 2 birim uzunluktan büyük olduğuna göre b kaç birim olabilir????

10 Bir eşitsizliğin her iki tarafına aynı sayı eklenir veya her iki tarafından aynı sayı çıkarılırsa eşitsizlik yön değiştirmez.

11 Oktay usta,pasta yapmaya karar verir.Mutfağında 2 kg un bulunmaktadır.Pasta için 5 kg un kullandığına göre marketten kaç kg un almış olabilir?

12

13 Ayşe parasının 5 lirasını harcarsa kalan parası 10 liralık bir gömlek almaya yetmemektedir.Sizce Ayşe’ nin kaç lirası olabilir?

14

15 Melek hanımın akşam yemeğine misafirleri gelecektir.Misafirleri için nohutlu pilav yapmaya karar verir.Mutfağında 2 kg pirinç vardır.Pilav için 4 kg dan fazla pirinç kullandığına göre göre marketten kaç kg pirinç almış olabilir?

16

17 Bir eşitsizliğin bir tarafındaki sayıyı diğer tarafa attığımızda sayının işareti değişir.

18 10 metre uzunluğundaki bir tel çubuktan uzunluğunu bilmediğimiz iki eşit parça kesilip atılıyor.Kalan çubuğumuzun uzunluğu 6 metreden küçük olduğuna göre kesilen parçaların uzunluğu ne kadardır????

19 10-2x<6 -2x<-4 4<2x 2<x

20 -2 -2 x > 2 10-2x<6 -2x<-4

21 Bir eşitsizliğin her iki tarafı,pozitif bir sayı ile çarpılır veya bölünürse eşitsizlik yön değiştirmez;negatif bir sayıyla çarpılır veya bölünürse eşitsizlik yön değiştirir.

22 1) İçerisinde bir miktar limonata bulunan sürahiye yarım litre limonata koyuluyor.Sürahideki limonatayla 250ml’lik bardaklardan 10 tanesi tam dolduruluyor ve sürahide bir miktar limonata kalıyor.Sürahideki limonata miktarını eşitsizlik kullanarak ifade ederek limonata miktarını tahmin ediniz.

23 İkiz kardeşim 5 yaşından büyük, ablamız 12 yaşında 3 yaşından büyük 12 yaşından küçüğüm yaşımı gösteren sayı 2’ye bölünebiliyor Abim 10 yaşında, ben 4 yaşından büyüğüm 2) Bu çocukların yaşlarını gösterebilecek muhtemel tüm tam sayıları sayı doğrusunda gösteriniz???

24 3) Aşağıdaki eşitsizlikler ile bu eşitsizliklerin çözüm kümelerinin sayı doğrusundaki gösterimlerini eşleştiriniz. -4x+3>7 -x 2 +2 < 1 3x-7 ≥ 2

25 4) x R ve -4 < x < 3 ise 3x-1 ifadesinin alabileceği tam sayı değerlerini bulunuz.

26 CENGİZ KAMIŞ 100403017 2/A


"Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları