Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şiddet, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde her geçen gün tırmanmakta olan ve bu nedenle de hem hükümetlerin hem sivil toplum kuruluşlarının hem de.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şiddet, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde her geçen gün tırmanmakta olan ve bu nedenle de hem hükümetlerin hem sivil toplum kuruluşlarının hem de."— Sunum transkripti:

1

2 Şiddet, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde her geçen gün tırmanmakta olan ve bu nedenle de hem hükümetlerin hem sivil toplum kuruluşlarının hem de sosyal sorumluluk projelerinin öncelikli gündemini oluşturmaktadır.

3 Şiddetin farklı türleri ve dışavurumları: Fiziksel şiddet Psikolojik şiddet Cinsel şiddet Ekonomik şiddet

4 Şiddet neleri içerir? - Güç ve baskı içerir. Zarar gören kişi mutlaka zararı güç ve baskı sonucu alır. - Güç ve baskıyı uygulayan birey, toplum yada kurum olabilir..

5 - Şiddet asla fiziksel şiddetle sınırlı değildir Bunun yanı sıra sözlü şiddet, sınırlayıcı yasaklayıcı şiddet vardır.. Ayrıca ekonomik şiddet, cinsel şiddeti de saymak lazım. Aile içi şiddetin içine epey şey doldurulabilir aslında.

6 Engelliye şiddet skandalı Zihinsel engelli ve sara hastası vatandaşa meslek edindirme kursunda şiddet gördüğü iddiaları ortalığı karıştırdı. Dernek başkanı şiddet haberlerini yalanladı.

7 İşitme Engelliler Eğitim ve Kültür Derneği’nde şiddet gördüğünü iddia eden gence dernek tarafından tekzip yayınlandı.

8 Bursa’da yaşandığı iddia edilen ‘engelliye’ şiddet olayınınayrıntıları şöyle! Engelli Türker Mehmet Çağrı Kafkas’ın engelli derneğinindüzenlediği meslek edindirme kursunda darp edildiği iddia edildi.

9

10 Cani öğretmen kendisinden şefkat bekleyen otizm hastası çocuğa dayak atarken görüntülendi TSK Sağlık Vakfı'na bağlı merkezde engelli öğrenciye yönelik şiddetin görüntüleri izleyenlerin kanını dondurdu.

11 Kendisine şefkatle yaklaşması gereken öğretmeni karşısında çaresiz kalan otizmli çocuk, kendisine uygulanan şiddeti dahi anlatamıyor. Ortaya çıkan görüntüler sonrası çocuğun ailesi şikayette bulundu.

12 İstanbul Avcılar’da aile kavgasına müdahale eden 3 polis, zihinsel engelli Hamiyet Ağaoğlu ve kardeşi Hatice Özer’i darp ettikten sonra demir korkuluklara kelepçeledi. İki kadın 1 saat, acılar içinde yerde kıvrandı.

13

14

15

16 Yenikapı Metro İstasyonu ’nda asansörü kullanmak isteyen engelli vatandaş Abdullah Ünal, kendisine öncelik tanımayan yolcuların ayıbını videoya çekerek sosyal medyada paylaştı.

17 Asansöre binmek için tekerlekli sandalyesi üzerinde sıra bekleyen Abdullah Ünal, yürüme engeli bulunmayan yolcuların duyarsızlığına tepki göstererek yanında bulunan arkadaşının çektiği videoyu sosyal medya hesabından paylaştı.

18

19

20

21 TEŞEKKÜRLER..


"Şiddet, gerek ülkemizde gerekse dünya genelinde her geçen gün tırmanmakta olan ve bu nedenle de hem hükümetlerin hem sivil toplum kuruluşlarının hem de." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları