Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDENİN YAPISI VE ATOM

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDENİN YAPISI VE ATOM"— Sunum transkripti:

1 MADDENİN YAPISI VE ATOM

2 Atomun yapısında proton, nötron ve elektron bulunur.
Madde, atom adı verilen taneciklerden oluşur.Atom maddenin yapı taşıdır. Atomun yapısında proton, nötron ve elektron bulunur. Proton ve nötron atomun çekirdeğinde yer alır. Elektron ise çekirdek etrafında dolanır. ATOMUN YAPISI VE GÖSTERİMİ

3 Atomu oluşturan taneciklerin belli başlı özellikleri vardır:
Elektron: Atomun çevresinde çok büyük hızla dönen hareketli negatif yüklü taneciktir.Kütlesi yok denecek kadar azdır. Proton: Atomun çekirdeğinde bulunur. (+) yüklü bir parçacıktır. Kütlesi elektronun 2000 katıdır. Nötron: Atomun çekirdeğinde bulunur. Kütlesi hemen hemen protona eşittir.yüksüz bir taneciktir.

4 NASIL BİR ARADA DURUYOR?
ATOMU OLUŞTURAN PROTON,NÖTRON VE ELEKTRON ACABA NASIL BİR ARADA DURUYOR?

5 ?Her element atomlardan oluşmaktadır ve her atomda proton,nötron ve elektronlar vardır.Fakat elementlerin birbirinden farklı özelliklere sahip olmasının sebebi ne olabilir?

6 Atomda farklı sayıda proton,nötron ve elektronlar bulunabilir
Atomda farklı sayıda proton,nötron ve elektronlar bulunabilir. Bu durum elemente farklı özellikler kazandırır.

7 Nötr Atom: Bir atomdaki proton ve elektron sayıları birbirine eşitse bu atoma nötr atom denir. Nötr atomda (+) ve (–) yükler birbirine eşittir. Nötr atomda, p = e ’dir.

8 (–) yüklü atom: Eğer bir atom dışarıdan elektron alırsa, (–) yük sayısı (+) yük sayısından fazla olur. Bu durumda atom (–) yüklü olur.

9 (+) yüklü atom: Eğer bir atom bir elektronunu kaybederse, (+) yük sayısı (–) yük sayısından fazla olur. Bu durumda atom (+) yüklü olur.

10 Bitti…


"MADDENİN YAPISI VE ATOM" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları