Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN"— Sunum transkripti:

1 OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN
TASARIM AŞAMALARI PROJE DİZAYN UZMANI HÜSEYİN İŞBİLİR

2 OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN TASARIM AŞAMALARI:
Sulanacak alanlar (çim, çalı ve yer örtücü bitkilerin sınırları) belirlenir. AutoCAD dosyasında gereksiz çizgi, nokta, ölçüler, bloklar vs.. Layer’lar silinir. AutoCAD dosyasının kapasitesi düşürülür. Temizlenen dosya kendi formatımıza aktarılır ve AutoCAD’de 1 birim çizginin 1m’yi belirtecek biçimde ölçeklendirme yapılır. Kendi formatımızda metrik çalışılır. Yeşil alanın geometrisine göre uygun başlıklar yerleştirilir. Sulama alanları hesaplanır. Çıkan alana göre günlük gerekli sulama suyu ihtiyacı, gerekli olabilecek rezervuar hacmi ve pompa debisi hesaplanır. Böylelikle ana boru dış çapı da belirlenmiş olur. Uygun görülen en kısa yerden, yürüme yollarına yakın kısımlardan ana hat borusu çekilir.

3 OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN TASARIM AŞAMALARI:
Ana hat üzerinde uygun görülen yerlere kesme vanaları ve boru güzergahı boyunca eğimin en üst kotlarına ise gerek duyulursa hava tahliye vanaları yerleştirilir. Belirlenen lateral hat debilerine göre yerleştirilen başlıklar çalışma açılarına göre değerlendirilerek tüm proje işletme birimlerine ayrılır. (zonlama) Yapılan zonlama sonucunda uygun solenoid vanalar sert zemine yakın ve mümkün oldukça yan yana yerleştirilir. Uygun hidrolik kabullere bağlı kalarak lateral ve kılcal boru hatları çekilir. Can suyu vanaları yerleştirilir. Kontrol cihazlarının yerleri belirlenir ve kablolar çekilir. Hidrolik hesaplama yapılarak sistem için gerekli hidroforun debi ve basıncı belirlenir. Tüm proje için gerekli malzeme listesi çıkartılır.

4 OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN TASARIM AŞAMALARI:
Gerekli fittings’ler hesaplanır. Proje kendi formatımızda ölçeklenir ve bağlantı detayları ve lejant oluşturulur. Toplam 15 adımda sulama sistemleri tasarlanmış olur. Bu adımların süreleri tamamen tasarımcıya bağlıdır.Tüm aşamalar birbirine çok bağlıdır. Aralarında atlama yapılabilir. Her adımın içerisinde tasarım açısından bilinmesi gereken nüanslar vardır. Her aşamada çok titiz ve dikkatli olunması gerekmektedir.

5 Sorularınız


"OTOMATİK SULAMA PROJELERİNİN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları