Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır"— Sunum transkripti:

1 Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır
Sevgi ‘nin dramı Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır Umutla yeşermek için geldi dünyaya tüm çocukların geldiği gibi....

2 Bir Sevgi ‘nin feryadı Katlettiler hayatımı baharımı

3 Dünya ne kadar güzelmiş
daha yeni anlamaya başlamıştım hayatın tadını , oynamayı , gülmeyi sevmeyi , sevilmeyi, daha ilk adımı atıp yürümeyi... ağabeyim vardı , ablam vardı, hayat onlarla daha bir neşeliydi oynardım güldürürdüm onları , çevremde herkesin neşe kaynağı olurdum , adım gibi sevgi saçardım herkese yaşamak ne güzel derdim ... iyi ki geldim dünyaya...

4 Bir anda karardı güzellikler
ama bilmezdim yaşadıklarımın bu kadar kısa olacağını hayatımın geleceğimin katledileceğini cennetimi cehenneme çevireceklerini kısaca hayatımı katledeceklerini

5 Anlaşılmaz oldu çevrem bana
kararmıştı ışığım , güneşimi çaldılar , neşemi , sevdiğim herşeyi geleceğimi , sağlığımı , cennetimi cehennem yaptılar suçum neydi benim de hakkım değilmiy di ? oynamak , gülmek , yaşamak , büyümek, hayatı doyasıya yaşayıp dünyanın mutluluklarını acılarını yaşamak...!

6 Oysa basit bir ameliyat dediler bana ...!
yürürken ayağım aksıyor diye babamın ve annemin götürdüğü hastane bana mezar , doktorlar cellatım olacağını bilseydim , bilseydim yaşadıklarımın bu kadar kısa olacağını bundan sonra hayatımın bitkisel olacağını sizce gidermiydim doktora ?

7 Sevgiler anlamsızlaştı benim için...
ablam ve tüm beni sevenler bu yaşadıklarımızdan nasibini aldılar , herkesin hayatı olumsuzluklarla doldu abim , ablam hastaneye gitmekten korkar oldular ya ben bıkmadım mı sanki hastanelerde yaşamaktan ...?

8 Siz hiç çaresizlik nedir ? Bilirmisiniz ?
Ailemin beni iyileştirmek için götürmedikleri sağlık kuruluşu kalmadı, yokmuş bu derdin ilacı ... Beni ameliyatta iyileştirecekti doktorlar sadece aksayarak yürüdüğüm için , Gel gör ki aksayarak girdiğim ameliyattan hiç bir zaman kendimi bilemeyeceğim, yiyemeyeceğim gülüp oynayamayacağım halde çıktım, Sebebini sordum kimse bilmiyor nedense ... ! Siz biliyormusunuz ? Söyleyin bana ne olursunuz ?

9 Annem olmasaydı ne olurdu ?
Annem olmasaydı kim bu halimle bana katlanırdı? 24 saat yanımdan ayrılmadan ? Gecesini gündüze katarak , gülmeyi unutan canım annem...! Bir yandan hastanelerde , bir yandan adliyelerde çilesi bitmeyen annem ! sizce ne kadar çaresiz hissediyordur kendini ? Nerede o doktorlar , hakimler ? Annemi hissederler mi dersiniz ?

10 GECİKEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR !
Adliyeler hakkın aranacağı yer dediler büyükler...! Beni bu bitkisel hayata mahkum edenler ve benim gibi daha nice mağdurların haklarını aradıkları adliyeler ....! Ancak anlayamadığım, hak aramak yedi yıl sürmeli mi ? Hakim amca imzasını unuttu diye gecikir mi hiç adalet sizce ? Şimdi insan hayatını hiçe sayanlar gezerken , ben ceza alır mıyım dersiniz böyle söyledim diye ?

11 ALDATMAYIN ! Hani en kutsal hakkı yaşam dı insanın ? Ne olur yaşıyorsun ya demeyin ! Hani kul hakkı en önemlisiy di? Hani hukukun üstünlüğü ? demokrasinin temel taşı nerede ? Devlet vatandaşın hakkını korumak için değilmiy di? İnsan Hakkı yaşamın korunmasından başka hangi daha üstün kavramı ifade edebelir ki ? Adalet bir gün size de lazım olur ! Ne olur kendinizi aldatmayın ! Bize ne demeyin ! Sonunda üzülmeyin !

12 SUÇLU AYAĞA KALK ! Sizce kim suçlu ?
Beni devletin sağlık kuruluşuna teslim eden babam mı? Yasalar ameliyat boyunca sorumluluk sende ayrılmayacaksın dediği halde ameliyatı terk eden anestezi uzmanlarında mı? Aynı anda 6 ameliyathane çalıştırdığı halde 3 anestezi kadrosu olan hastanenin yöneticileri mi ? Devletmi suçlu bu düzeni hala böylesine devam ettiren ? Tüm bu olanlara seyirci kalan insanlar mı? Altı yıl geçmesine rağmen suçlulara ceza veremeyen yargı mı?

13 KİM ? Babam hakkımı aramak için yıllarca mahkeme kapılarında koşsa da bu ülkede , yokmuş büyüklerim benim çalınan hayatımın bedeli ! Sorulmayacak mı ? Benim geleceğimin hesabı ? Yokmudur sizce bir insanın hayatını karartmanın cezası ? Uyandırmayın beni ne olur ! Kendimi uyanık hissedersem canım daha çok yanacaktır inanın bu çaresizliğe... ! Bitkisel Hayat belki daha iyi gelir bana , son sözlerim bu aslında gerçek çaresiz Sizlere...!

14 Başka SEVGİ ler solmasın ! Masumiyetler kana bulanmasın !
hakkını arayanların sesi


"Sunumda izleyecekleriniz gerçek bir dramdır" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları